Sassenstraat aantrekkelijker door fleurige vensters

Zwolle – Wil je (gratis) genieten van kunst? Dan kan je vanag heden terecht in de Sassenstraat. De zijgevel van het stadhuis is namelijk omgetoverd tot vaste expositieruimte. In de vensters van het fractiehuis (begane grond) aan de kant van de Sassenstraat zijn de komende jaren kunstwerken te bewonderen van Cibap- en Landstedestudenten.

28-03-2012__kustetalages_sassenstraat_door_cibab_en_landstde06_.jpg

Woensdagmiddag markeerde wethouder Filip van As, directeuren Sjoerd Ganzinga (Landstede MBO) en Coby Zandbergen (Cibap) samen met de uitvoerend studenten op symbolische wijze de start van de allereerste tentoonstelling. De exposities bestaan uit werken van studenten die in projectvorm worden gemaakt, vaak speciaal voor deze gelegenheid. De expositie kan bestaan uit driedimensionale stukken, foto’s en posters. Elke tentoonstelling is weer anders. Het thema van de eerste expositie is ‘architectuur’. De expositie verandert vier keer per jaar.

28-03-2012__kustetalages_sassenstraat_door_cibab_en_landstde04_.jpg

28-03-2012__kustetalages_sassenstraat_door_cibab_en_landstde05_.jpg

28-03-2012__kustetalages_sassenstraat_door_cibab_en_landstde03_.jpg

Het plan voor de permanente galerie in de vensters is tot stand gekomen dankzij een krachtenbundeling van gemeente Zwolle, Cibap (Vakschool voor verbeelding) en Landstede MBO (Vormgeving & Entertainment). De etalages zijn een prima plek om een breed publiek kennis te laten maken met het werk van studenten.

28-03-2012__kustetalages_sassenstraat_door_cibab_en_landstde02_.jpg

Het ‘aankleden’ van de etalages komt tegemoet aan de wens van de ondernemers in de Sassenstraat om de zijgevel van het stadhuis op te fleuren zodat de Sassenstraat aantrekkelijker wordt voor bezoekers.

28-03-2012__kustetalages_sassenstraat_door_cibab_en_landstde01_.jpg

Artikel delen:

Reageer