Politieactie bij duel SC Cambuur – FC Zwolle

Zwolle – De politiebonden gaan actievoeren tijdens de voetbalwedstrijden Go Ahead Eagles – Den Bosch op vrijdag in Deventer en SC Cambuur – FC Zwolle, zondag in Leeuwarden. De duels gelden als risicowedstrijden.

Tijdens de wedstrijden organiseren de bonden in de speelsteden speciale ledenbijeenkomsten, waardoor de politie niet op volle sterkte aanwezig zal zijn bij de stadions. Het is aan de burgemeesters Ferd Crone (Leeuwarden) en Andries Heidema (Deventer) of de voetbalwedstrijden kunnen doorgaan, zeggen de bonden. ACP, NPB en VMHP voeren al weken actie voor een betere cao. Mogelijk volgen ook acties bij andere evenementen.

De KNVB is niet blij met acties van de bonden rond de wedstrijden Go Ahead Eagles-Den Bosch en Cambuur-Zwolle.

Het is bijzonder teleurstellend dat het betaald voetbal ongewenst en ongevraagd onderdeel wordt van het cao-conflict tussen minister en bonden, zegt de KNVB.

Burgemeester Meijer van Zwolle, de korpsbeheerder van de regio IJsselland, wil de Go Ahead-wedstrijd in Deventer vrijdag verbieden via een kort geding. De burgemeester van Leeuwarden beslist morgen over eventuele stappen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. maandagavond ???? Helmondsport uit, verlies, m-avond Volendam uit, gelijk na 2-0 voor, m-avond Oss. ook geen overwinning, zelfs geen gelijkspel. Lijkt mij geen goed idee>

 2. Ik stel voor dat we die wedstrijd verplaatsen naar het eind van het seizoen. Als we dan kampioen zijn, trekken we ons terug, mag Cambuur de punten hebben en gaan we lekker met zijn allen vakantie vieren.
  Zwolle blij, Cambuur blij, politie blij, iedereen blij!

 3. De rechter heeft de actie van de politie rond de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles tegen Den Bosch, morgen in Deventer, verboden. Het politiekorps IJsselland was naar de rechter gestapt.

  De politiebonden wilden tijdens die wedstrijd een actievergadering houden, waardoor de politie niet op volle sterkte aanwezig kan zijn bij het duel, dat als risicowedstrijd te boek staat.

  De teleurgestelde politiebond ACP zegt dat het grondrecht om te staken wordt geschonden. De politie wilde ook actie- voeren bij de wedstrijd Cambuur-Zwolle in Leeuwarden. Of daar ook een stokje voor gestoken wordt, is nog niet bekend.

 4. Vrijdag, morgen al dus, dient om 19.00 uur een kort geding in Leeuwarden omtrent de politieactie zondag tijdens SC Cambuur – FC Zwolle.

 5. De teleurgestelde politiebond ACP zegt dat het grondrecht om te staken wordt geschonden.

  Nee, ze mogen best staken maar ze blijven verantwoordelijkheid houden!

 6. Het kort geding van de gemeente Leeuwarden tegen de aangekondigde actie van de politievakbonden zondag rond de wedstrijd van Cambuur Leeuwarden tegen FC Zwolle dient vrijdagavond. De zaak begint om 19.00 uur bij de rechtbank in Leeuwarden, meldt een woordvoerder van de Friese hoofdstad.

 7. Even afwachten dan maar. Vind dat de politie wel betere zaken heeft om voor te strijden dan 3% meer salaris (volgens mij):
  – herindeling
  – illigalenquotum
  – caviapolitie, die nu zelfs door Hero Brinkman onwenselijk wordt verklaard.
  – achter burka's aanzitten
  – excentriek geweld tegen hun en andere hulpdiensten intomen

  etc. etc. Zag trouwens gister (bij bijeenkomt veel politie) een busje met "Stadswacht Zwolle". Dacht dat die niet meer bestond. Wellicht was het lease-contract nog niet afgelopen?

Reageer