Sportacrobaten uit Zwolle halen limiet jeugd-EK

Het 11-16 damespaar Charell Phijffers en Ellen Vorsselman van WRZV-Landstede sportacrobatiek is er dit weekend tijdens de laatste plaatsingswedstrijden in Veldhoven er in geslaagd om het door de KNGU vastgestelde jeugd EK limiet te behalen. Met twee zeer strakke en mooie oefeningen met hoge scores werd plaatsing voor de International  Age Group Competition, het jeugd EK, afgedwongen.

Een primeur voor Nederland is dat dit prachtige evenement  door de KNGU georganiseerd gaat worden. Van 22 tot en met 27 oktober is Den Bosch het centrum van de sportacrobatiek. Voor Landstede zijn er nog twee jeugd teams in de strijd voor deelname aan het jeugd EK. De drie jeugd teams zijn er alle drie in geslaagd om deel te mogen nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Tijdens de laatste plaatsingwedstrijd behaalden  Sascha Witvoet en Sanne Kamperman een prima tweede plaats en het jeugd trio Caren Groenhuijzen, Kelly Soer en Iris Diender gingen aan de leiding met hun balans oefening met een prima score, maar hun tweede oefening verliep niet helemaal foutloos waardoor ze vierde werden.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Een succesvol weekend sportacrobatiek dat was het zeker voor de teams van WRZV-LANDSTEDE ZWOLLE. Tijdens de laatste plaatsingswedstrijd in Veldhoven zijn z’n twaalf startbewijzen voor het NK binnen gehaald.
  Een hele spannende wedstrijd was het ook, zeker bij de dames op het hoogste niveau. De strijd ging tussen twee teams van Zwolle en een team uit Drachten. Zwolle trok uiteindelijk aan het langste eind en wist de nummer een van de vorige wedstrijd in de laatste wedstrijd ronde te verslaan. Het trio Lianne van Dam, Evelien Koekkoek en Reine van der Wal behaalden met een prima score de eerste plaats. Een derde plaats was er voor Sanne Bakker, Chantal Obbink en Annelies Steenbeek. Dit trio was vorig weekend nog succesvol in Bulgarije maar door wat foutjes konden de dames het succes geen nieuw gouden randje geven. Bij de herenparen was er succes voor Rik van Selling en Jorrit Veenstra, ook met een eerste plaats.
  Bij de damesparen werd een eerste plaats gehaald door Jiska Steenbeek en Nicole Kuperus met drie mooie oefeningen.
  Het NK wordt dit jaar in samenwerking met de KNGU georganiseerd door Olympia Landgraaf en wordt gehouden in het weekend van 23 en 24 juni.
  Ingezonden


  Maak melding

Reageer