Kunstenaars openen ateliers

Zwolle – Zoals de laatste jaren gebruikelijk zullen ook dit jaar in Zwolle door de BZK (Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars) de ‘Open Ateliers’  georganiseerd worden , en wel op 14 en 15 april, van 11.00 tot 17.00 uur. 

Op verschillende plekken in Zwolle kunnen de ateliers van de aangesloten kunstenaars bezocht worden. Bezoekers kunnen dan de kunstenaars aan het werk zien en natuurlijk kunnen er ook werken worden gekocht. Bij de meeste ateliers is schilderkunst, uiteenlopend van figuratief tot abstract, te bezichtigen. Maar ook presenteren zich veel andere disciplines zoals Hanneke Bloemen, (beeldhouwen en vrije vormgeving) en Stephanie Jansen (zeefdrukken). Samen met Henriette Tavenier, (schilderen), presenteren zij hun werk in het KCO aan de Kamperstraat. Daarnaast kan een bezoek gebracht worden aan Frederik Weerkamp, Tom Waterreus, Ronald A. Westerhuis die sculpturen in diverse materialen uiteenlopend van hout tot roestvrij staal maken.


In de ateliers aan het Koewegje tonen Els Mondt (lichtobjecten), Irene Goede en Marijke ten Cate, (beiden illustraties) en Roel Suidgeest (schilder) hun werk en zullen zij ook verschillende andere activiteiten organiseren.

Bijvoorbeeld spreekuur van de Designdokter bij Els Mondt en tekendemonstraties door Irene en Marijke. In haar atelier aan de Molenweg zijn papieren reliëfs van Annet Vroom te zien en in de ateliers aan de Cyclamenstraat zijn de sieraden van edelsmid, Hanne Ruiter te bewonderen en zijn de ateliers van Ineke van Harten, Harmen van der Tuin en van vele andere kunstenaars te bezoeken.

Daarnaast zijn er de ateliers van Rob Elfring (fotografie), Annet van der Kamp (keramiek) en nog veel andere kunstenaars te bezoeken.Diverse kunstenaars organiseren workshops/ lezingen en verschillende activiteiten om de bezoeker inzicht te geven in hun werk.

Meer informatie is binnenkort te vinden op de website: www.bzkzwolle.nl en op de affiches (deze keer ontworpen door Loek Koopmans, houdt ook Open Atelier) die in de stad verspreid zullen worden.

Op de website wordt verdere informatie gegeven over de activiteiten die enkele kunstenaars in hun atelier organiseren. En over eventueel afwijkende tijden (wel of niet aanwezig). In het Stedelijk Museum Zwolle liggen documentatiemappen van de deelnemende kunstenaars ter inzage.

Artikel delen:

Reageer