Leerlingen spotten vogels in het Engelse Werk

Zwolle – In het kader van het vak biologie en het projectonderwijs is er voor de eerstejaars leerlingen op het Meander College het ‘vroege vogel project’ georganiseerd. De leerlingen waren dinsdag al vroeg uit de veren voor een excursie ‘vogels spotten’ in het Engelse Werk. Om half zeven ’s ochtends begon de fietstocht naar het Engels Werk om te vogelen. Vogelaar en tevens oud-leerling van het Meander College, Jasper Zoeter, vergezelde hen tijdens de excursie en vertelde over de vogels die er te zien waren.

vroegevogels.jpg
Eigen foto

Niet iedereen was blij met het vroege opstaan, maar toen de leerlingen eenmaal bij de uiterwaarden van de IJssel de eerste vogels spotten, werden de meesten bevangen door de prachtige natuur die langzaam wakker werd in de schemering. Voorafgaand aan deze ochtend hadden de leerlingen informatie over het Engelse Werk en over vogels. Ook hebben de leerlingen het herkennen van vogelgeluiden geoefend. Een aantal vogelgeluiden werd meteen herkend zoals de tjiftjaf, de koolmees en het kenmerkende geklop van de grote- en kleine bonte specht.

Naast de vogels werd er ook veel ander natuurschoon gespot, zoals twee eekhoorntjes die elkaar achtervolgden en van tak naar tak sprongen en de reigerkolonie die boven in de bomen bezig was met nesten bouwen. Met een bezoekje aan de vogelkijkhut werd de excursie succesvol afgesloten.

Artikel delen:

Reageer