Gilde Rijders oefent met visueel beperkten

Zwolle – Gilde Zwolle is een project gestart onder de naam: “Gilde Rijders”. Dit project biedt de mogelijkheid voor mensen met visuele beperking, om samen met een vrijwilliger te gaan fietsen. Daarvoor zijn 5 speciale tandems beschikbaar waarmee vrijwilligers als ‘voorrijder’ samen met een blinde of slechtziende ‘achterrijder’ kunnen genieten van een fietstocht. Op zaterdag 7 april gaat het project officieel van start met de eerste fietstocht. Woensdagmiddag was er een training voor de vrijwillige ‘voorfietsers’.

28-03-2012__tandemfietsen_met_blinden_en_slechtzienden_02_.jpg

Een Gilde Rijder is een vrijwilliger die, als voorrijder, samen met iemand met een visuele beperking (blind of slechtziend), de achterrijder,op een tandem recreatieve fietstochten maakt. Dat voorziet in een grote behoefte. Fietsen is immers voor veel mensen een prettige recreatieve activiteit en waarom zou dat niet zo zijn voor mensen met een visuele beperking. Fietsen is een actieve beweegvorm en onderweg valt er veel te voelen, te ruiken en te beleven. Niet onbelangrijk is ook het onderlinge contact: het fietsen leent zich immers uitstekend voor een goed gesprek. Vijf tandems beschikbaar.

28-03-2012__tandemfietsen_met_blinden_en_slechtzienden_03_.jpg

28-03-2012__tandemfietsen_met_blinden_en_slechtzienden_04_.jpg

Gilde Zwolle biedt aan enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden mogelijkheden om op een zinvolle en informele manier actief te zijn. Het biedt de vrijwilligers de mogelijkheid om hun verworven kennis en ervaring belangeloos in te zetten voor anderen. Gilde Zwolle is er jong én oud. Gilde Rijders brengt mensen met elkaar in contact. Na aanmelding van vrijwilligers en deelnemers volgt er een kennismakingsgesprek. Als een voor- en achterrijder goed klikken, maken zij zelf afspraken voor hun fietstochten. De voorrijder regelt op het afgesproken moment de tandem, zodat er lekker kan worden gefietst. Alle planning en organisatie is in handen van Gilde Zwolle. Het onderhoud en de stalling van de tandems wordt verzorgd door de sponsor van Gilde Rijders: Fietsjoe Fietstaxi Zwolle.

28-03-2012__tandemfietsen_met_blinden_en_slechtzienden_01_.jpg

Aanmelden en informatie

De eerste koppels gaan op 7 april voor het eerst fietsen tijdens een feestelijke startbijeenkomst van 13.30 tot 16.30 uur in Wijkcentrum Holtenbroek. Voor Gilde Rijders zijn 5 tandems beschikbaar en deze zijn nog niet full time in bedrijf. Voor- en achterrijders kunnen zich dus nog aanmelden. Zowel vrijwilligers als deelnemers kunnen zich aanmelden tijdens de startmiddag in Wijkcentrum Holtenbroek of bij Margreeth de Haas, tel. 038 42 12 460 / 06 28 21 14 65 of bij Roel Loos, tel. 06 54290620. Vrijwilligers kunnen zich tevens aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst op 28 maart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)