Senioren op weg met het OV

Zwolle – Om ervoor te zorgen dat senioren gebruik blijven maken van het openbaar vervoer heeft de provincie Overijssel de OV-ambassadeur aangesteld. Zie je er tegenop om met het openbaar vervoer te reizen, omdat je niet precies weet hoe het werkt? Kom dan naar de informatiebijeenkomsten in de bibliotheek!

Of het nu gaat om een bezoek aan familie of een afspraak met de huisarts, iedereen in Overijssel kan gebruik maken van bus, trein of Regiotaxi. Ook voor senioren is reizen met het openbaar vervoer handig. Omdat men vaak niet precies weet hoe een kaartjesautomaat of een Regiotaxi werkt, wordt het openbaar vervoer vaak vermeden. En dat is niet nodig, want reizen met het OV is handig én veilig. Senioren blijven hierdoor mobiel en zelfredzaam. In sommige gevallen kun je zelfs van deur tot deur gebracht worden (denk hierbij aan de Regiotaxi).

OV-ambassadeursDe OV-ambassadeurs van Overijssel zijn Wilma Mollema en Diana Palmberg. Zij helpen je op weg in het openbaar vervoer door persoonlijk advies te geven over bijvoorbeeld de bus, de Regiotaxi en het gebruik van de kaartjesautomaat. Je kunt zelfs eenmalig een proefritje maken met een OV-ambassadeur. De OV-ambassadeur legt je precies uit hoe alles werkt. Zo raak je (weer) vertrouwd met het reizen in en met het openbaar vervoer.De informatiebijeenkomsten ‘Op weg met het OV’ vinden plaats op dinsdagochtend 3 april in de Bibliotheek Zwolle Zuid en donderdagochtend 5 april in de Bibliotheek Stadshagen. Beide bijeenkomsten starten om 10.00 en duren tot ca. 12.00 uur. Deelname aan de informatiebijeenkomst kost 2, 50 euro (incl. koffie/thee). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer