Tim Akkerman op Bevrijdingsfestival in Deltion VIPlounge

Zwolle – Deltion zorgt op het Bevrijdingsfestival Overijssel voor een reeks speciale privéconcertjes. Naast singer/songwriter Tim Akkerman, maken ook de Zwolse rapper Typhoon, zangeres Yori Swart, shoegaze-band Eins, Zwei Orchestra, hiphopformatie Black Rose Rebelz en het Zwolse blues project De Blauwe Vingers hun opwachting in de Deltion VIPLounge. In de speciale VIPLounge, te bereiken via een VIP-trip door de wateren van Park de Wezenlanden, is plek voor ongeveer 35 gasten per optreden. Aanmelden kan via www.deltion.nl/5mei.

07-03-2012_tim_akkerman_theater_landstede02.jpg

Tim Akkerman bekend van de band Di-rect begon voor zichzelf en zeker niet onverdienstelijk: Zijn nieuwste plaat ‘ANNO’, Een heerlijk authentieke folkpop-plaat in de traditie van bekende en minder bekende singer-songwriters uit heden en verleden. Qua sfeer, instrumentarium en compositie worden parallellen getrokken met artiesten als Simon & Garfunkel, Janove Ottesen, Josh Ritter, Thomas Dybdahl, Amos Lee en Tim Christensen.

Typhoon
Glenn de Randamie (1984), beter bekend als Typhoon, won op jonge leeftijd de Grote Prijs van Nederland (2004). De muziek van Typhoon kenmerkt zich door veel werelds en jazzy invloeden, ambachtelijke lyrics en nieuwe vindingen. Zijn experimentele houding en inventieve stijl hebben de grenzen van de Nederlandse hiphop opgerekt, aldus het juryrapport van de Zilveren Harp (2009). Dit jaar verzorgt Typhoon een speciaal optreden genaamd Das Pri-V op Podium Hedon, maar ook is hij te zien voor een intiem optreden in de Deltion VIP Lounge.

Yori Swart
Yori Swart een jonge zangeres – componiste – gitariste uit het Noord Hollandse Bergen die vorig jaar met haar band de finale van de Grote Prijs van Nederland won, afdeling singer-songwriter. In haar zang en composities klinken sporen door van favorieten als Ani DiFranco, Joni Mitchell en Thomas Dybdahl. De bandleden die samen met Yori Swart de band vormgeven zijn Okke Punt Mondharmonica en zang, Anne Punt hammond, Reinier Scheffer Gitaar, David Stapel bas en Joris Feiertag op drums.

Eins Zwei Orchestra
Eins, Zwei Orchestra is een project van Stefan en Lydia van Maurik. Het geluid van shoegaze-bands als My Bloody Valentine en The Pains Of Being Pure At Heart gecombineerd met pure popliedjes. De nieuwe plaat 100 colors is een krachtige popplaat vol kleur, asymmetrie, eindeloze lijnen en spiralen, gevlochten in een muur van geluid. Een ode aan de Oostenrijkse architect en kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

Black Rose Rebelz
De revolutionaire hiphopformatie Black Rose Rebelz uit Arnhem bestaat uit 4 artiesten The Rebel, Lil Shawty, Blackamoor & Eto. Ze reflecteren in hun muziek elk gedeelte van het leven – De duisternis én het licht, feestmuziek & liefdesmuziek, wereldgebeurtenissen etc. – om zo een stem voor de nieuwe generatie te zijn. De urban met underground, R&B tot house met voornamelijk conscience Hiphop heeft de band gevormd en voorzien van een indrukwekkend geluid. Ze proberen met hun muziek de stem van het volk te zijn met het motto: : “I will find a way..”

De Blauwe Vingers
De Blauwe Vingers is het nieuwste project van bluesmaker Anne-Maarten van Heuvelen (bekend van onder meer Black Top en NO Blues). Een driemansband die zoekt naar de blues in het alledaagse. Van Heuvelen schrijft al vanaf zijn zeventiende zijn eigen muziek en zat in verschillende bands, zowel in Nederland als Amerika, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. In Zwolle vond hij alle inspiratie die hij nodig had voor precies zo’n uitdaging: de Nederlandstalige blues.

Artikel delen:

Reageer