Voorzomerfeest Nooterhof trekt veel bezoekers

Zondagmiddag was er weer het traditionele Voorzomerfeest Nooterhof. Dit werd georganiseerd door de werkgroep Tuinen Nooterhof van Stichting Milieuraad Zwolle. Het voorzomerfeest  stond in het teken van het Doepark dat momenteel in de Nooterhof gerealiseerd wordt. Er waren diverse kramen, presentaties en ‘Doe-activiteiten’ voor jong en oud. Er kwamen veel bezoekers op af.

Er was een rondleiding door Willemien van Ittersum. Er kan genoten worden van onder andere koffie, producten uit de Nooterhof; eigengemaakte kruidenthee, hapjes en heerlijke soep. Verder was er informatie over de ontwikkelingen rond Doepark Nooterhof en over de opleiding Life & Nature van Landstede. De nieuwe ‘takkenril’ was te bewonderen. De IVN-jeugdclub de Groendoeners verzorgde diverse kinderactiviteiten over vlinders. Schapenhoudster Marjan Vocking verkocht schapenhuiden en andere wolproducten van haar Gotlandse schapen. Bakker Ton Kamphuis gaf een demonstratie broodbakken met de broodbakmachine. Vlechtgroep wilgentenen verzorgde demonstraties waarbij diverse leuke kleine voorwerpen werden gevlochten. Er kon ook een ritje gemaakt worden op een ezel. De Roofvogelwerkgroep had een kinderactiviteit over veren en prooien. Kinderen konden een uilebal onderzoeken.

In een aparte hoek van de tuin was verteller Erika Sevenhuijsen van Vertelkring Zwolle actief.

Er zwaren creatieve workshops met natuurlijke materialen door Atelier Keet. In een kraam van Terres des Hommes kon men snuffelen ten behoeve van een goed doel.

De Zwolse Burentuin (moestuin van Werkgroep Wortels) was open. In een kruidenkraam was natuurlijke kruidenzalf, -olie en – thee te verkrijgen. De bijenstal was open, waarbij de Bijenvereniging uitleg verzorgde.

Diverse  Zwolse Natuur- en Milieuorganisaties waren verder aanwezig met een stand. Er werden bloemstukjes verkocht voor Stichting Kinderhulp Beregzsasz (Oekraine). In de Kruidwisch waren natuurlijke tuinontwerpen te bezichtigen, gemaakt door leerlingen van De Groene Welle, ten behoeve van de toekomstige bewoners van MMWZ Stadshagen (project: Leren voor duurzaamheid)

De muzikale omlijsting van de dag was door de meerstemmige muziekband Aanplak Harrie, met poëtische, met veel taalgevoel vervaardigde  liedjes. Verder was er muziek door Wendie Hoeve (Oude Muziek, diverse instrumenten). 

Artikel delen:

Reageer