Levende standbeelden voor een goed doel

Zwolle – Atheneum-3 leerlingen van het Carolus Clusius College gingen donderdagmiddag samen met een groep Franse leerlingen op diverse plekken in de Zwolse binnenstad als levend standbeeld staan.

24f44bab1705c4a0051b02648a08fdfc.jpg

De leerlingen zijn al een aantal maanden bezig met hun e-twinning project dat zij samen met de Franse school uit Domont (onder de rook van Parijs) doen. E-twinning is een virtuele online community voor scholen in meer dan 30 landen. Met behulp van ICT kunnen leerlingen met elkaar chatten, mailen en samenwerken. Dit project is een samenwerking tussen docent Frans Caroline Symersky en docent beeldende kunsten Peter van Steenwijk. Met Frans en Engels voor de talen, kunst en kunstgeschiedenis voor het thema en de achtergronden daarbij is in een paar maanden een heel mooi project ontstaan.

Technisch Onderwijsassistent Muziek en informatica Martie Eijkelkamp heeft ervoor gezorgd het project zo soepel en leuk mogelijk te laten verlopen. Begonnen werd met het tekenen van portretten, vertaald in 3D maskers.

Vervolgens is het thema Carnaval uitgewerkt en is het eindstadium bereikt: de leerlingen als Living Statues in de stad.

30769baa53a4d5763623e64df53da9ae.jpg

Uitwisseling

Sinds afgelopen dinsdag is de groep leerlingen uit Frankrijk voor de uitwisseling. Samen de CCC leerlingen volgen ze diverse workshops. De leerlingen van het CCC vertrekken over twee weken naar Frankrijk om daar een heel programma te gaan volgen.

Leerlingen staan voor leerlingen: Living Statues krijgen meestal een van de omstanders een klein fooitje. Het geld dat de leerlingen met dit project binnen zullen halen willen zij geven aan de stichting Vrienden van een KIND. Deze stichting trekt zich het lot aan van de gehandicapte straatkinderen in India. Zij zetten zich in om deze kinderen een menswaardiger bestaan te bieden door middel van onderdak, verzorging en scholing aan te bieden.

Artikel delen:

Reageer