Groenkapje presenteert ecobewuste ring van aardappel

Zwolle – Ter promotie van het kunst project “Nieuwe Aardappeleters” heeft Map Renes, Groenkapje, een aardappelring overhandigd aan Nelleke Vedelaar, Ems Post en Wilma Yntema. Het was een onverwachte actie bij een officieel moment van de overhandiging van de eerste Zwolse fietskaart bij ’t Konkeltje, waarbij alle drie de vrouwen bij betrokken zijn.

29-03-2012_aardappelringetjes_01_.jpg

Groenkapje collectief zet dit kunst project “De Nieuwe Aardappeleters” in om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Het plan is om pootaardappelen te verkopen aan Zwolse gezinnen, lokale bedrijven en organisaties. Gedurende een tijdlijn van april t/m september 2012 wisselen deelnemers hun aardappelrecepten uit en delen zij foto’s van hun plantjes. Ook het oogsten en nuttigen van de piepers wordt vastgelegd op foto’s. Dit beeldmateriaal is de basis van de expositie “Nieuwe Aardappeleters”, die in de zomer wordt vormgegeven door Groenkapje kunstenaars.

29-03-2012_aardappelringetjes_02_.jpg 

Op 1 april staat Groenkapje met haar pootaardappelen op de streekmarkt “Smaak van Zwolle” in het doepark de "Nooterhof". Daar gaat zij haar project onder de aandacht brengen bij de bezoekers, start de verkoop van de pootaardappelen en organiseert zij een workshop aardappel versieren voor kinderen. Een variant op paaseieren versieren. Zie ook www.groenkapje.nl.

Artikel delen:

Reageer