VV Berkum ontvangt lastig Nunspeet

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 31 maart thuis tegen Nunspeet en moet dus tegen een altijd lastige tegenstander proberen een vervolg te geven aan de goede resultaten van de laatste weken. Een steuntje in de rug is daarbij wel dat de Zwollenaren vorige week CSV Apeldoorn door goed spel met een 4-2 nederlaag naar huis stuurden.

“Er is toen behoorlijk wat zelfvertrouwen getankt, want CSV is toch een titelkandidaat en de uitslag had ook nog groter kunnen uitpakken. Maar we zullen Nunspeet zeker niet onderschatten, het is een fysiek sterke ploeg waar we het eigenlijk altijd moeilijk tegen hebben gehad. Het wordt een lastig potje, maar bij winst leggen we de druk op de concurrentie die in het paasweekeinde wedstrijden moet inhalen,” aldus team-manager Stefan van der Meulen van Berkum.

Nunspeet heeft zich in de loop van deze competitie ontwikkeld tot een stabiele middenmoter, die Berkum zowel in de eerste als de tweede periode voorbleef. De laatste weken doet de selectie van trainer Laurens Knippenborg het goed met enkele overwinningen en twee remises en de Veluwenaren staan nu op een verdienstelijke zevende plek op de ranglijst van de Hoofdklasse C. Nunspeet heeft daarbij drie punten meer dan Berkum en heeft bovendien twee wedstrijden minder gespeeld.

Vorige week won Nunspeet thuis met 1-0 van streekgenoot VVOG, waarbij de winnende goal al in de derde minuut werd gemaakt door aanvoerder en clubtopscorer Erwin Schouten. Die winst lijkt aan de krappe kant maar maakt zonder meer indruk als in ogenschouw wordt genomen dat Nunspeet liefst zeven spelers miste door blessures. Trainer Knippenborg was dan ook tevreden over de teamprestatie in die wedstrijd, die hij “misschien wel de belangrijkste van het seizoen” noemde. Aanvoerder Schouten zei na afloop dat VVOG wel een punt had verdiend en was dan ook opgelucht. “Nu heb je even lucht en kun je rustig naar Berkum,” liet hij aan dagblad De Stentor weten.

Berkum zal wat minder rustig beginnen aan het duel tegen Nunspeet, niet alleen vanwege nog steeds dreigend degradatiegevaar maar ook door de uitwedstrijd tegen die ploeg eerder in dit seizoen. Berkum kwam toen voor met 0-1, kreeg kansen op meer maar liep toen eerst tegen de gelijkmaker op en werd, voor de zoveelste keer in dit seizoen, vlak voor tijd zelfs op een 2-1 verlies getracteerd. “We hadden het toen na die voorsprong moeten afmaken, dat mag ons niet weer gebeuren. Maar ik heb wel het gevoel dat we het als ploeg nét op het juiste moment van de competitie weer te pakken hebben,” denkt team-manager Stefan van der Meulen.

De wedstrijd tussen VV Berkum en VV Nunspeet op Sportpark De Vegtlust in Zwolle begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B. Elissen uit Udenhout.

Geschreven door Theo Kölker

Artikel delen:

Reageer