Plan voor gratis Wi-Fi in binnenstad van Zwolle

Zwolle – Ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle is in gesprek met de gemeente om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om in de binnenstad gratis Wi-Fi aan te bieden. De gemeente gaat het aanbieden van gratis Wi-Fi zeker overwegen.

Voor bezoekers aan de binnenstad maar ook voor personeel van de winkels een welkome aanvulling van de faciliteiten in Zwolle. Het is van de mogelijkheden om Zwolle onderscheidend te maken van andere winkelsteden en past in het plan om Zwolle naar de top 10 van Nederland als koopcentrum te brengen. Citycentrum is derhalve ook bereid hier middelen voor beschikbaar te stellen. Sinds eind februari 2012 kan gratis gebruik worden gemaakt van draadloos internet in het winkelcentrum van Stadshagen.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ik zie hier het nut niet echt van in. Iedereen heeft toch een mobieltje met internet???
  En je gaat ook niet midden in de diezerstraat met je laptop zitten. Dat doe h? maar in een restaurantje, die hebben vaak al Wifi.

  Ik denk dat je dit geld beter kan gebruiken voor iets anders om Zwolle die top-10 in te loodsen.

 2. Ik zie hier het nut niet echt van in. Iedereen heeft toch een mobieltje met internet???

  Dat is niet waar, ik ken genoeg mensen die dat niet hebben. Daarnaast blijven we Nederlanders h?? "Als het maar gratis is". Waarom zou je gebruikmaken van het (betaald) internet op je telefoon als je gebruik kan maken van gratis Wi-Fi?
  En internet hoef je niet alleen op je laptop te gebruiken. Wat dacht je van de iPods, iPads en andere tablets? Die hebben nu ook standaard Wi-Fi erop zitten.

 3. @Bart1 – Ik weet niet of je daar zo blij mee moet zijn. Wardriving steekt steeds meer de kop op en met een simpel programmaatje is je doen en laten op de computer te volgen door 'meelezers'…

 4. @ student

  Jij hebt blijkbaar geen internet op je mobiel. In case you didn't know, een smartphone kan ook gewoon verbinding maken met wifi. Het scheelt behoorlijk in de kosten als je via je mobiel verbinding kan maken met een gratis wifi, of dat je via betaald internet van je provider werkt.

  @ sill

  Alsof mensen daar problemen mee hebben, iedereen zet toch al zijn complete doen en laten op twitter en/of facebook.

 5. Proefballonetje, iedereen die mee wil doen aan gratis wifi : gewoon je wifi naam en wachtwoord op zwolle zetten.
  In welke straat je dan ook loopt, er is altijd wel een netwerkje met naam zwolle, en ww zwolle in de buurt waar je in kan loggen. Daar kunnen we zelf voor zorgen hoor.

 6. @degi:
  tegenwoordig heb je gewoon routers waarmee je ook een 'gast-netwerk' kan aanzetten naast je eigen beschermde netwerk.
  Mocht bij mij de internetverbinding niet werken, dan kan ik zo meesurfen op het netwerk van in ieder geval 2 buren die ook een netwerk voor gasten open hebben staan.

 7. Doen, hoef ik iig nog niet een veel te duur abbo te nemen om te whatsappen, vleesbroeken en de rest wat komt in zwolladystopia

Reageer