Zwolse SP-hulpdienst loopt storm

Zwolle – de hulpdienst van de Zwolse SP heeft het afgelopen jaar meer dan 100 verschillende hulpvragen behandeld. Zoveel hulpvragen heeft de hulpdienst niet eerder in 1 jaar ontvangen. De hulpdienst behandelt vragen en problemen van Zwollenaren met werk, wonen, inkomen of belastingen. De medewerkers proberen samen met de hulpvrager een oplossing te zoeken. 

Coördinator Marloes Boot: 'De stijging van het aantal hulpvragen is niet verwonderlijk. Door de forse bezuinigingen van het Kabinet Rutte en het stadsbestuur komen steeds meer mensen in de problemen. Zij kunnen nauwelijks rondkomen. Maar ook veel mensen verdwalen in het woud van regels en procedures.' 

Meerdere malen signaleerde de hulpdienst een probleem dat heeft geleid tot een politieke oplossing. Bijvoorbeeld de slechte voorlichting van de gemeente Zwolle over kwijtschelding. Via de gemeenteraad heeft de SP-fractie bereikt dat het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen voortaan informatie over kwijtschelding bevat én dat de beslissing op de aanvraag voor kwijtschelding voortaan een berekening bevat, zodat de aanvrager zélf kan controleren of de beslissing juist is. Mensen met een vraag of probleem op het gebied van wonen, werk, inkomen of belastingen kunnen contact opnemen met de hulpdienst via 0639550536 of via hulpdienstzwolle@sp.nl. De service van de hulpdienst is voor iedereen gratis.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. @Joppuh, Wimpie & Admin; Er ligt al vanaf 13:02 mail over "herstructurering";)

  Wil graag van de gelegenheid gebruik maken. Bedoelde deze actie

  Zo??n 17 bussen vol werklozen uit Den Haag, Delft, Westland en Rotterdam zijn vanmorgen richting de kassen in het Westland vertrokken. Honderden mensen hebben een oproep gekregen omdat ze soms al lang geen baan hebben en van een uitkering leven. Wie niet komt opdagen loopt de kans om op zijn uitkering gekort te worden.

  Minister Kamp lanceerde het plan al vorig jaar. Hij vraagt zich af waarom tuinders Polen en Roemenen inhuren als er veel Nederlandse werklozen thuis zitten.

  In de bussen zitten ook bestuurders uit de verschillende gemeenten die willen zien hoe de werklozen aan een baan worden geholpen. 'Ik ga mee omdat ik me verbonden voel met het project en samen met de werkzoekenden dit wil ervaren,' zegt de Rotterdamse PvdA-wethouder Marco Florijn van Sociale Zaken. Maar er staat meer op het spel! Met het programma Nieuwsuur ging Florijn de weddenschap aan dat hij een week in de tuinbouw gaat werken als het werklozenproject in het Westland mislukt. Hij is er van overtuigd dat hij in twee jaar tijd 2.000 Rotterdamse werklozen aan het werk krijgt in de Westlandse tuinbouw.

  Ook wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland is duidelijk: ⤽Nu moeten mensen met een baan het geld opbrengen voor de uitkering van de werklozen die niets te doen hebben terwijl er wel werk is hier in het Westland. Dat kan in deze tijd niet meer⤝.

  Het is de bedoeling dat uit deze groep in eerste instantie 150 mensen aan het werk worden gezet. Florijn verwacht dat de komende maanden steeds meer mensen in het Westland aan het werk kunnen worden geholpen.

  Benieuwd wat ZWOLLE daar van vindt en of dat mogelijk is???

  Kom er maar in ZWOLLE….oh nee, reageren allen ageren niet op weblogs. Jammer! Want zelfs de Zwolse politici die hier af en toe nog eens waren….hullen zich al errug lang in stilzwijgen.

  Pittig weekend, desondanks
  😉

 2. Ja Dick je hoort hier op de weblog niet zoveel reacties meer van de Zwolse politici straks als er weer eens verkiezingen zijn dan komen ze weer voor de dag. De SP lees ik hier nog het meest over dat ze zich inzetten voor de minima.Van de rest hoor je alleen maar wat als ze weer ergens wat te openen hebben met een lekker glas champagne en een borrel hapje

 3. Pieters heeft gelijk. De SP laat bijna wekelijks van zich horen. Heel wat anders dan de andere lokale partijen als de PvdA die in beeld komt als er een landelijke prominent Zwolle aandoet, D66 die juist negatief in beeld komt als een raadslid bij de Diezerstraat de fiets verkeerd wil parkeren, de VVD soms eens op zakelijk gebied, en al helemaal nooit iets van het CDA. Ik vind GroenLinks ook vrij actief in Zwolle.

Reageer