Rhijnvis Feithlaan krijgt extra verkeersdrempel terug

Zwolle – De gemeente Zwolle plaatst in de periode van 2 tot en met 6 april twee verkeersdrempels in de Rhijnvis Feithlaan. In de straat lag eerst één verkeersdrempel, die is verwijderd vanwege het Europees Kampioenschap Skeeleren in augustus 2011. Deze drempel wordt nu teruggeplaatst samen met een extra drempel. Vanwege het aanleggen van de drempels is de straat afgesloten en gelden er omleidingroutes.

De Rhijnvis Feithlaan wordt op 2 april om 8.00 uur afgesloten. Tot en met 6 april moet doorgaand verkeer rekening houden met de volgende omleidingroute: Brink – Thomas a Kempisstraat – Vechtstraat en omgekeerd. Verkeer met bestemming parkeerterrein Turfmarkt kan gebruik maken van deze omleidingroute of rijden via Hanekamp – Menistenstraat – Bagijnesingel. De afsluiting en omleidingroute staan ook aangegeven op verkeersborden langs de weg. Voor bewoners van de Rhijnvis Feithlaan blijft de straat toegankelijk. Op verzoek bewoners

De extra verkeersdrempel wordt geplaatst op verzoek van de bewoners. Uit een enquête bleek namelijk dat de meerderheid van de bewoners graag een extra verkeersdrempel wil, om te voorkomen dat het verkeer in hun straat te hard rijdt.

Nieuwe drempels

De nieuwe verkeersdrempels zijn minder hoog dan de oude drempel. Hierdoor ontstaan er minder trillingen wanneer er verkeer overheen gaat, maar zijn ze nog steeds snelheidsbeperkend. Vanwege de vorst is het aanleggen van de drempels uitgesteld van februari naar de eerste week van april.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Volgende keer dat skeeleren maar bij de wythemerplas doen waar ze ook de bromfietsrace houden scheelt weer wat geld .Nu is het drempel weghalen en weer terug leggen en het verkeer weer omleiden gaat weer wat kosten uit de pot

Reageer