Leerlingen van de Ambelt lopen voor ‘Maud’

Zwolle – Woensdag 4 april 2012 organiseert de Ambelt Oosterenk haar jaarlijkse sponsorloop voor leerlingen. De leerlingen van de school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs lopen voor een goed doel: de stichting Maud voor het Leven. Leerkracht Jolanda Stempher: “Wij willen dit doel graag steunen en hebben daarom besloten om dit jaar de gehele opbrengst  aan deze stichting te geven.” 

Leerlingen kunnen gesponsord worden door hun ouders, buren, familieleden, bekenden en bedrijven in de regio. Jolanda Stempher: “Ze gaan zelf actief op zoek naar sponsoren door met flyers langs de deuren te gaan. Geld doneren kan per rondje of voor een vast bedrag.” Het startsein wordt gegeven om 11.25 uur op het grasveld achter de school. De leerlingen lopen tot 12.15 uur.

De Zwolse Maud van Hamersveld is twee jaar en heeft Neuroblastoom fase 4 met uitzaaiingen. Deze specifieke vorm van kinderkanker treft jaarlijks circa 25 jonge kinderen in Nederland. De overlevingskansen van Maud zijn nu 20%. In Amerika is een behandeling ontwikkeld die de levenskansen van Maud verdubbelen. Om dit te kunnen bekostigen is er geld nodig: minimaal € 60.000. Daarom is op 27 februari 2012 de Stichting Maud voor Leven opgericht. Meer info:www.maudvoorleven.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Super, heel veel succes allemaal. Als het lukt zullen wij er zeker bij zijn.
    Toi toi toi!

    Carlieke, de moeder van Maud

Reageer