SC Cambuur – FC Zwolle gaat door!

Leeuwarden / Zwolle – De voorzieningenrechter heeft vrijdagavond in Leeuwarden na een kort geding besloten dat de politie aanstaande zondagmiddag rond de wedstrijd van SC Cambuur tegen FC Zwolle niet mag staken.

Volgens de jurist van het korpsbeheer is de wedstrijd van zondag ingeschaald in hoogste categorie: een risicowedstrijd. Het mogelijk aflasten van de wedstrijd zou ook risicovol zijn. De supporters van Cambuur als ook Zwolle zouden via social media acties aangekondigd hebben, mocht de wedstrijd niet doorgaan. FC Zwolle supportters hebben aangekondigd dan toch naar Leeuwarden af te reizen. Tientallen fans zouden op een ludieke wijze voor het politiebureau in Leeuwarden willen protesteren om zo blijk te geven dat voor hun een belangrijke wedstrijd wordt verboden. De politiebonden meldden geen concrete aanwijzingen te hebben voor geweldadige supporters bij eventuele aflasting van de wedstrijd. Verder werd er betwist of bij een inhaalwedstrijd de kans op rellen groter zou zijn. Een verschil met de zaak van donderdag in Zwolle over de wedstrijd GA Eagles – FC Den Bosch was dat daar een regionaal actiecomite adviseerde de acties niet door te laten gaan. Voor deze zitting was geen advies. Na ongeveer drie uren viel het oordeel van de voorzieningenrechter. De rechter beveelt de bonden om de geplande actievergadering op zondag in te trekken.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. YEAH!!! had het ook raar gevonden als die deventenaren wel mochten voetballen en wij zwollenaren niet.

  Anders had ik een offerte opgevraagd bij Heras Hekwerk voor ene hekwerk om Friesland heen. 😛

 2. Politiebond ACP reageert zwaar teleurgesteld op het verbod van politieacties tijdens de risicowedstrijd Go Ahead Eagles – Den Bosch vrijdag in de Jupiler League. ,,Voetbalterreur wint het van de grondrechten van politiemensen", constateert ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp direct na de uitspraak van de rechter in Zwolle. ,,Als er genoeg risico is, is politieactie niet mogelijk."

  Saskia Dorrestein, vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond, reageert ook teleurgesteld. ,,Kennelijk weegt het stakingsrecht hier niet zwaar genoeg. Andere aangekondigde acties zoals zondag tijdens de wedstrijd FC Cambuur-FC Zwolle gaan overigens wel gewoon door."

  RTL

 3. Och wat zijn ze zielig ineens…
  Ze grepen zelf het voetbalterreur aan om mee te dreigen en nu het backfired lopen ze te miepen. Dag agent, lekker aan het werk! Voor zo ver je het werk kan noemen bijn de voetbal. Er gebeurt al jaren niks bij onze fc en is het harde werken van de politie bij fc zwolle vooral supportertjes pesten met id controles en gratis voetbal kijken met een cowboy houding. Met burgervriendelijke acties bereik je veel meer.Je demonstreert toch tegen je werkgever? Laat de burgers er dan lekker buiten! Krakers die demonstreren zijn toch ook 'werkschuwtuig'? Jullie zijn nu geen haar beter!

 4. ,,Voetbalterreur wint het van de grondrechten van politiemensen", constateert ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp direct na de uitspraak van de rechter in Zwolle. ,,Als er genoeg risico is, is politieactie niet mogelijk."

  Het moet toch niet gekker worden, daar ben je toch zeker agent voor geworden. Militairen mogen ook niet staken dus deze mensen moeten niet zo huilen dat deze actie niet doorgaat. Wat mij betreft heeft de politie, net als militairen, helemaal geen stakingsrecht.

 5. Politie, politie, werken voor je geld!

  Ik vind dat burgers, en in dit geval supporters, niet mogen lijden onder de acties van de politie. Laat ze lekker de overheid dwars zitten door geen boetes uit te schrijven en de burgers te informeren over waarom het zo slecht is gesteld met hun CAO. Dat wekt begrip op ipv haat.
  En anders een andere baan zoeken als het zo slecht is.

 6. Wat mij betreft wordt er weer lekker makkelijk op de politie gezeurd. Laat ik direct duidelijk maken dat ik ook hoopte dat de wedstrijd door kon gaan, maar de vorm van chantage door een groep supporters staat me erg tegen. Het is al triest genoeg dat er zoveel politie op de been moet komen voor een voetbalwedstrijd.

  Opmerkingen als werken voor je geld en geen recht om te staken getuigen voor mij niet van bijzonder veel verstand. Natuurlijk is er voor een beroep gekozen met een zeker risico, maar dat betekent volgens sommigen dat je dus maar alles moet slikken? Ik weet niet of de stakingen over salaris of secundaire voorwaarden gaan, maar als de grote bonden er achter staan, mag ik toch aannemen dat er over nagedacht is en dat er reden is om de druk wat op te voeren.

  Als schoonmakers, leraren en weet ik veel wie nog meer het recht hebben om te staken, hebben agenten dat ook. Dat de rechter het nu verbiedt is voor de openbare orde een goede zaak, maar het is eigenlijk heel triest dat het nodig is. Ik zie in ieder geval nergens een reden om nu ineens flauwe opmerkingen te gaan maken tegen agenten in het algemeen.

 7. @Wilbert, had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Maar ben het met je eens. Zo flauw al die opmerkingen over deze beroepsgroep.

 8. Ik ben het helemaal met je eens Wilbert.
  Dit is waarom het gaat.

  Staking politie donderdag 5 april

  Staking politie in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Politie gaat staken voor betere CAO en voert acties.

  In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht gaan volgende week donderdag de politiekorpsen vier uur lang staken. Alleen noodhulp is op dat moment beschikbaar. Administratieve processen en recherche werk ligt stil en er is geen 'blauw' op straat tijdens de staking.

  De politiebonden ACP, NPB en VMHP maakten bekend dat vanaf komend weekeinde harder actie zou worden gevoerd in een strijd voor een betere politie-cao. De CAO onderhandelingen liepen vorige maand vast doordat de politie meer salaris wil en eerder met pensioen. Minister Opstelten voelt hier echter niets voor.

  Staking politie donderdag 5 april in de vier grote steden.

  © NieuwsUit.com

 9. Op dit moment gaat het niet goed in Nederland, en moet ook bezuinigd worden bij het Rijk, defensie, politie, enz, enz. Dus volgens mij mogen ze allang blij zijn dat ze hun baan kunnen houden. En met wat voor leeftijd willen ze dan met pensioen? Willen ze dan eerder met pensioen dan andere werkende mensen. Sorry maar ik begrijp het niet helemaal, en geef Opstelten dan ook groot gelijk.

 10. maar de vorm van chantage door een groep supporters staat me erg tegen.

  Risico-wedstrijden gebruiken om een hoger salaris af te dwingen is in mijn ogen ook chantage. Leg mij maar eens uit wie er nu goed of fout is.

 11. Straks dat hele camboer gek maken! Die friezen zien we een tijdje niet meer, dus het wordt een warm middagje daarzo!!

 12. zie die langelar alweer staan met die grote grijns op zijn bek. ach rustig kan gebeuren toch niks aan de hand we staan nog 6 punten voor geen paniek de kletser. oja sorry mag niet janken of iets zeggen ik zie geen wedstrijd dus zal vast wel goede reden zijn waarom ze verliezen :P… of wacht komt nog een helft wordt vast 3-4:P;D

Reageer