Amsterdam Astronauts U-22 nieuwe landskampioen

Amsterdam Astronauts U-22 heeft zondagmiddag in Zwolle Noordkop U-22 verslagen (54-72) in de finale van de Final Four U-22 en is daarmee de nieuwe landskampioen. De nummers twee en één van de reguliere competitie geven elkaar geen duimbreedte toe en daarmee krijgt een geslaagd weekeinde een zinderende afsluiter.

De wedstrijd komt de eerste helft maar moeizaam op gang. Beide teams verdedigen goed georganiseerd, waardoor de score laag uitvalt. Bovendien missen zowel Amsterdam als Den Helder vooral in de beginfase veel schoten. Misschien dat de zenuwen een iets grotere rol spelen dan verwacht. Na het tweede kwart staat het 24-29 in het voordeel van Astronauts. Ook na de rust blijven de ploegen in evenwicht. Door een driepunter van Marvin Krab sluit Noordkop het gat met de Amsterdammers, vervolgens kunnen de teams maar niet van elkaar los komen. Het verschil blijft continu beperkt tot één of twee puntjes en dat maakt deze finale ongekend spannend. De beslissing valt uiteindelijk in het laatste kwart.

Met nog drie minuten te gaan slaat Astronauts via Pasqualis Jansen en Kristian van Loon een gat van vijf punten en deze klap komt Noordkop niet meer te boven. De ploeg uit Den Helder moet dan komen en dat geeft de Amsterdamse ploeg van Mario Bennes de gelegenheid om nog verder uit te lopen.

Door: Fokko Ebbens

Artikel delen:

Reageer