Taalbarrière leidt tot mishandeling jonge Zwollenaar

Zwolle – In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 maart is op de Grote Markt een 26-jarige man uit Lemelerveld aangehouden voor het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Zwolle. 

 

Het slachtoffer zette zijn fiets neer, toen hij in een buitenlandse taal werd aangesproken door de verdachte. Omdat hij hem niet begreep, reageerde hij niet. Hierop kreeg hij een kopstoot, waaraan hij een bloedlip overhield. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. – Editted –

  Maar afijn, wie het ook is, wit/zwart/geel/groen/paars/oranje, mij maakt het niet uit wie een kopstoot uitdeelt, een straf zou niet ongepast zijn lijkt me.

  Beoordeel mensen niet op hun afkomst, maar beoordeel mensen op hun daden!

  NB. EEn proces verbaal vind ik wel weer makkelijk, strekte in ieder geval gewenst aan het slachtoffer.

 2. Pardon? Dit heeft niets met het topic te maken, maar mag ik vragen waarom er plotseling diverse reactie's t.a.v. de reactie van 'Trotse Zwollenaar' zijn verwijderd en/of aangepast?

 3. lekkere gestapo praktijken dan! Uitspraken als: verblijfvergunning intrekken en terugjoekelen naar zijn geboorteland kunnen wel bij elke misdrijven topic? Wat heeft dit met het onderwerp te maken dan?

 4. Omdat het in de nacht is gebeurt lijkt het mij dat hierbij weer de nodige overdadige gebruik van alcohol de oorzaak is bij de verdachte.De vreemde taal die hij gesproken zou hebben heeft misschien daarmee ook wat te maken de taal met teveel aan Bachus geofferd en een niet normaal woordgebruik te hebben uitgekraamd waarbij het slachtoffer heeft gedacht je kan mij wat.En daardoor zal de verdachte wel geïrriteerd zijn en buiten zijn boekje zijn gegaan.Er moet in Zwolle eens door de politie in de kroegen eens op het overdadig alcohol gebruik worden gecontroleerd want er is elke week wel wat gebeurd daardoor.

 5. Volgens mij wordt er al wel goed gecontroleerd door de politie bij discotheken maar het is niet altijd goed in te schatten of mensen nog volledig toerekeningsvatbaar zijn.

 6. Hoe dan ook… als je iemand iets zegt (in welke taal dan ook) en er wordt niet op gereageerd, dan ga je toch niet over op agressie?!? Wat een treurig figuur ben je dan!

Reageer