Afscheid Ecodrome Zwolle

Zwolle – Zaterdag was het de allerlaatste dag dat het Ecodrome in Zwolle geopend was. Op het natuur educatiepark was deze dag van alles te doen, en de entree was voor de speciale gelegenheid gratis. Hetl everde een record aantal bezoekers op! Vrijdag werd er al afscheid genomen van diverse partners en de medewerkers van het Ecodrome.

eco_6.jpg

Expeditie Ecodrome gaat sluiten, omdat het geen subsidie meer krijgt van de gemeente Zwolle en het zichzelf niet kan bedruipen. Jaarlijks ging er een miljoen euro subsidie naar het park. Het Ecodrome trok jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers. Een verzoek aan de provincie en de gemeente voor een mindere bijdrage werd niet gehonoreerd. Op het evenementenpark was het zaterdag druk en gezellig. Er waren allerlei extra activiteiten zoals een Djembe workshop, schminken en mammoetbotten graven. Verder was er een roofvogel demonstratie en een meeleeftheater. De kinderen, maar ook de ouders vonden het geweldig, maar ook geweldig jammer dat het Ecodrome moet sluiten. Zwolle heeft een publiekstrekker minder binnen de gemeentegrenzen. Wat er met het park gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Er zijn een aantal gegadigden om het park over te nemen, maar concreet is nog niets.

eco_1.jpg

eco_2.jpg

eco_4.jpg

eco_3.jpg

eco_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Een mooie locatie voor een disco. Vooral in dat ronde gebouw op het terrein is dat perfect. Ernaast een outdoor park maken. Wildwater kanoen enzo. Om beide actviteiten zit Zwolle te springen!!


  ⚠️ Meld

 2. Eindelijk dicht, dat geldverspillende nietszeggende Ecodrome, alle Zwollenaren hebben hier veel aan meebetaald.
  Wat dacht je van Legoland? Trekt veel bezoekers en kost de gemeenschap geen geld, brengt alleen geld op.


  ⚠️ Meld

 3. Complimenten voor de mensen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet tijdens educatieve schoolbezoeken!
  Maar nu eindelijk de alle beesten en vogels daar de plek geven waar ze recht op hebben: de vrijheid.


  ⚠️ Meld

 4. eindelijk is dat park dicht.. Ik hoop wel dat we er een nieuwe leukere toeristische attractie voor in de plaats komt.


  ⚠️ Meld

 5. Nou nou nou wat een ideen allemaal weer.

  Je doet maar, zolang er in de wintermaanden maar een fatsoenlijke kunstijsbaan komt :D:D:D


  ⚠️ Meld

 6. sorry hoor kafka wat een domme opmerking de dieren de vrijheid terug geven.
  dieren die geboren zijn in gevangenschap zoals jullie dat zien kunnen niet in het wild overleven, ze hebben door vele generaties die ook geboren zijn in gevangschap niet intutie om te overleven in het wild, ze kennen de schuilplekken niet ze zijn gewend aan mensen dus ze weten het verschil niet tussen rover en beschermer.

  en zulke dieren zullen de mensen opzoeken voor eten en dan heb je de mensen zoals jullie die dan boos worden een een groep opgaan zetten om de dieren dood te maken

  ee gelukkig gaan deze dieren naar een ander park waar ze een zo mogelijke natuurlijke omgeving hebben en gelukkig niet in het wild waar ze binnen een maand dood zullen zijn.


  ⚠️ Meld

 7. Typisch Nederlanders, Gratis en gelijk een record aantal bezoekers. Ik zou me rot schamen om dan wel met z’n allen het Ecodrome te bezoeken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.