Basketballers Be Quick eindigen als tweede

Zwolle – De basketbalmannen van Be Quick speelden een merkwaardig seizoen. Aan het begin werden moeilijke wedstrijd nipt gewonnen maar naar mate het seizoen vorderde viel het kwartje steeds vaker de andere kant op. Zo ook tegen WSV in Apeldoorn afgelopen zaterdag.

De Zwollenaren begonnen hun laatste wedstrijd van het seizoen niet al te best en keken na enkele minuten al tegen een 11-4 achterstand aan. Echter was het center Uitterdijk die met enkele scores het verschil iets dragelijker maakte naar 16-9. In het tweede kwart kwam het vertrouwde Be-Quick-spel weer iets boven drijven. Hard verdedigen en fastbreaken wanneer het kan. WSV leed veel balverlies en de gastploeg kwam terug tot 31-26. Na rust werd het goede spel van het derde kwart voortgezet en was het met name de Griekse-Zwollenaar Parasyris die eigenhandig zijn ploeg op sleeptouw nam. Hierdoor kwam het team van coach Jackson terug tot 47-46 met nog een kwart te gaan. In het laatste kwart kwamen de Zwollenaren zelfs nog een keer op voorsprong maar lukte het niet om WSV van het scoren te beletten. Het gat bleef telkens enkele punten en met een stand van 63-61 was er nog 12 seconden op de klok.

Aan forward Baars de kans op de gelijkmaker te scoren maar zijn schotje ketste net uit de basket. De laatste wedstrijd van het seizoen door Be Quick werd dus wederom nipt verloren. Be Quick eindigt als tweede op de ranglijst en deed dit seizoen lange tijd mee voor het kampioenschap. Echter bleek de selectie van 9 spelers niet breed genoeg om op het einde nog een compleet en fit team op de been te brengen. Desondanks was het een mooi seizoen en kijkt het team nu al uit naar de start van de nieuwe competitie.

Artikel delen:

Reageer