Zwaarbevochten punt voor Be Quick bij DOS Kampen

Zwolle – Blauwe vingers van het tellen kreeg het publiek zaterdagmiddag in elk geval niet. Bij Dos Kampen – Be Quick werd niet gescoord en dus hoefde er niet geteld te worden. Met het twaalfde punt van deze competitie schoot Be Quick eigenlijk niet veel op: de concurrentie pakte minstens net zoveel punten.

Een zwaarbevochten punt kun je zeggen, maar dat dekt niet helemaal de lading. Be Quick begint veel te mat aan de wedstrijd. Onbegrijpelijk eigenlijk na de overwinning van vorige week. Dos daarentegen komt veel feller uit de startblokken. De zwartgele formatie wordt daarbij ook nog eens gesteund door een sterke rugwind. Be Quick komt er mee weg. Corners, schoten vanaf de zestien. Echt grote uitgespeelde kansen krijgt Dos niet, maar kleinere mogelijkheden zijn er genoeg. Be Quick laat rond de 20e minuut pas iets van zich horen. Cas Duiker is dan eigenlijk de hoofdrolspeler aan Zwolse kant. Met iets meer scherpte en durf kan hij de ploeg zomaar op voorsprong zetten, maar de counters worden matig uitgevoerd.

In de laatste vijftien minuten voor de rust krijgt de formatie van coach William Bakker wat meer vlees op de botten. Er is wat meer panache en Dos wordt zowaar even onder druk gezet vlak voor rust.

Dos begint opnieuw fel na de rust, maar stuit steeds op een uitstekende doelman Jos de Gram, die bij Be Quick zonder twijfel de man van de wedstrijd is. Echt veranderen doet het wedstrijdbeeld niet in de tweede helft. Dos is eigenlijk steeds de bovenliggende partij, maar Be Quick is allesbehalve kansloos. Bas Buimer verschijnt met counters twee keer voor de keeper, maar slaagt er niet in om de sluitpost op passende wijze te verschalken. Een nieuwe impuls is het inbrengen van Thijs Coenders, die fysiek en op snelheid goed is opgewassen tegen de Dosverdedigers.

Achterin is het bij Be Quick pompen of verzuipen. Hard gewerkt wordt er in ieder geval wel in de tweede helft. De counter blijft eveneens dreigend. Een goed uitgevoerde counter kan dan ook zomaar drie punten op leveren, want Dos komt maar niet voorbij Jos de Gram. Maar drie punten, dat zou vanmiddag echt te veel zijn geweest.

Dat laatste beaamt ook coach William Bakker: “We moeten echt tevreden zijn met een punt, want dit was echt het hoogst haalbare. Het was een lastige wedstrijd want we kwam moeilijk tot voetballen. Dat lag ook aan onze instelling, want die was onder de maat. Toch kun je aan het eind van de wedstrijd ook zomaar nog de drie punten pakken, want aan kansen ontbrak het niet.”

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Marnix Teensma (60. Tom Eerden), Taco Reijnen, Arie Smit, Erik Nawijn, Bram Horstman, Thomas van den Berg, Sander Bolt, Bas Buimer, Cas Duiker (65. Thijs Coenders), Nima Shimeri (85. Jeroen Stadler).

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer