Opening Doepark Nooterhof

Zwolle – Vanaf zondag 1 april is Doepark Nooterhof, met daarin het Theehuis Earthship, weer dagelijks geopend voor het publiek. Ter gelegenheid van de opening van het seizoen vond op deze dag ook de eerste streekmarkt van deze zomer plaats, onder de noemer De Smaak van Zwolle. Bovendien opende ook het Infopunt op deze zondag voor de eerste keer haar deuren en droeg Waterschap Groot Salland de waterspeeltuin in het Doepark officieël over aan de Nooterhof.

doepark_3.jpg

De publieke belangstelling was ook deze dag erg groot. De parkeerplaatsen in de directe omgeving stroomden snel vol. Iedereen kon zich goed vermaken op de Streekmarkt, bij de waterspelen of genieten van het terras bij het Earthship. Hoewel de waterspeeltuin al langer de favoriete speelplek is geweest van vele kinderen, vond zondagmiddag pas de officiële opening plaats. Namens het Waterschap verrichtte Hans de Jong, lid van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap samen met Jean-Jeacques Jouret, projectleider Horeca Landstede, de officiële openingshandeling. Met de aanleg van de waterspeeltuin wil het Waterschap Groot Salland de bewustwording over het gebruik van water vergroten. Het water in de waterspeeltuin komt uit eigen bron van het Doepark.

doepark_8.jpg

doepark_6.jpg

doepark_4.jpg

Nieuw op Doepark Nooterhof is het Infopunt, gevestigd in gebouw De Kruidwisch. In dit Infopunt, dat wordt gerund door vrijwilligers, kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het Doepark, natuur en milieu. Verder worden er kruiden, een aantal streekproducten, vogelhuisjes en artikelen uit de Wereldwinkel verkocht. Het Infopunt is iedere woensdag- en vrijdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Doepark Nooterhof is te vinden aan de Goertjesweg.

doepark_1.jpg

doepark_2.jpg

doepark_9.jpg

doepark_5.jpg

doepark_13.jpg

doepark_15.jpg

Artikel delen:

Reageer