Smikkelen op De Smaak van Zwolle

Zwolle – Tegelijkertijd met de jaaropening vond zondagmiddag op Doepark Nooterhof de eerste streekmarkt van het nieuwe seizoen plaats. De Smaak van Zwolle werd georganiseerd door Doepark Nooterhof in nauwe samenwerking met Slow Food Zwolle.

doepark_12.jpg

Op de markt stonden circa 30 kramen van bedrijven en producenten komend uit een straal van 30 km rondom Zwolle. Hiermee is deze markt ook echt een markt van de streek. Bezoekers konden proeven van wijnen, kaas, honing, mosterd, vleeswaren, kruiden, brood, groente, fruit, ijs en andere streekproducten. Ook organisaties als Milieuraad Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en Stichting Zwolle Groenstad waren aanwezig met een kraam. De volgende streekmarkten zijn op 10 juni en 2 september.

doepark_20.jpg

doepark_14.jpg

doepark_17.jpg

doepark_11.jpg

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie. Zij vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee bedoelen ze dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Zaken die vanuit Doepark Nooterhof onderschreven worden.

doepark_16.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hé; de laatste 3 foto's zijn van dezelfde situatie, alleen in een andere positie gemaakt. "Mevrouw van de stand maakt praatje met meneer" (maal 3)

Reageer