Bredere samenwerking Autismehuis en Autisme Sportief

Zwolle – Het Autismehuis en Autisme Sportief gaan de huidige, succesvolle samenwerking uitbreiden. Door de toenemende vraag naar bredere en specifiekere hulp, worden de krachten tussen het Autismehuis en Autisme sportief verder gebundeld.

autisme.jpg
Vlnr: Joyce van Vliet (stichting Autisme Sportief) Neeltje Metselaar (Autismehuis) en Wilco Voulon (stichting Autisme Sportief).
Foto: E.J. van der Gronde

Het Autismehuis staat in Zwolle en is uniek in Nederland. Het is het eerste huis dat speciaal is ingericht voor kinderen met autisme. Binnen het autismehuis wordt rekening gehouden met deze kinderen, de opvang is speciaal op hen gericht. Het Autismehuis is een vervanging van thuis. Zo worden er veel huiselijke activiteiten georganiseerd zoals samen eten, koken, afwassen en boodschappen doen. Stichting Autisme Sportief verzorgt sport en recreatie begeleiding voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis. Op basis van een competentie analyse worden de kinderen naast de sportbegeleiding ook andere vaardigheden aangeleerd. Autisme Sportief zorgt ervoor dat kinderen door extra persoonlijke aandacht meer plezier hebben.

Huidige samenwerking

Het Autismehuis en Autisme Sportief werken al enige tijd prettig en succesvol samen. Zo ondersteunt Autisme Sportief het autismehuis bij de opvang van bepaalde groepen, ook op het gebied van sport en recreatie activiteiten. Daarnaast stelt het Autismehuis haar ruimte ter beschikking voor de weerbaarheidtraining Rots en Water. Deze training wordt aangeboden door Autisme Sportief en HeelBreed. }

Uitbreiding samenwerking

Er is uitgebreide en specifieke hulpvraag naar opvang en sport en recreatie begeleiding op basis van ontwikkelen van vaardigheden. Een uitbreiding van de samenwerking tussen het Autismehuis en Autisme Sportief kan meer en beter op de hulpvraag inspelen.

De krachten van beide organisaties worden gebundeld. Zo wordt de unieke opvang die het autismehuis biedt aangevuld met de specifieke, specialistische sport en recreatie begeleiding. Dit gebeurt op basis van een competentie analyse door Autisme Sportief voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Zo hebben de kinderen straks een tweede thuis, waarvan uit ze kunnen gaan sporten en recreëren en ze dat willen.

AanmeldenMen kan zich aanmelden voor het in Nederland unieke concept. In de weekenden is er binnen het Autismehuis nog plek voor kinderen binnen de leeftijdsgroep 10 tot en met 12 jaar en voor de leeftijdsgroep 12 tot en met 16 jaar. Meld je aan via info@autismehuis.nl of info@autismesportief.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Dineke Hartman (www.autismehuis.nl) of Wilco Voulon (www.autismesportief.nl).

Artikel delen:

Reageer