Bibliotheek Zwolle presenteert de Slimme Nieuwslezer

Zwolle – Bibliotheek Zwolle heeft iets nieuws: een digitale krant voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De Slimme Nieuwslezer ziet eruit als een dagblad, met berichten op de voorpagina en met de rubrieken Nederland, Wereld, Geld, Show, Sport en Makkelijk die naar meer artikelen leiden. Zowel voor laaggeletterden als voor iedereen die Nederlands als tweede taal leert, is de Slimme Nieuwslezer geschikt.

De krant heeft een unieke zoekmachine die dagelijks actuele berichten selecteert uit diverse media. Moeilijke woorden kunnen worden uitgesproken of in lettergrepen uitgeschreven. De berichten worden automatisch ververst, waardoor altijd nieuw en actueel materiaal beschikbaar is. Aan de actuele berichten worden opdrachten gekoppeld, waarmee de laaggeletterde lezer meteen “leeskilometers” maakt. De voortgang van de gebruikers wordt gemeten aan de hand van de groei van de woordenschat, het aantal gemaakte opdrachten en gelezen teksten. De Slimme Nieuwslezer is een programma van Edia en wordt via de bibliotheek beschikbaar gesteld.

Op vertoon van bibliotheekpas kan men bij de receptie van de bibliotheek een gratis inlogcode krijgen om in de bibliotheek of thuis met het programma te beginnen. Als men geen lid van de bibliotheek is, kan er eenmalig voor € 2,50 een internetpas worden aangemaakt.

Artikel delen:

Reageer