Sloop portiekflats Bachlaan en winkels Beethovenlaan

Zwolle – Woningcorporatie SWZ heeft een besluit genomen om in maart 2013 de portiekflats, winkels en  bedrijfsruimtes aan de Bachlaan te slopen. Het betreft hier 162 woningen, 15 commerciële ruimtes, 9 kantoorruimtes (aan de Porporastraat) en 6 winkelruimtes (Beethovenlaan).

02-04-2012_sloop_portiekflats_bachlaan__01.jpg

Voordat de datum een feit was, wilde de corporatie eerst de vernieuwing van Holtenbroek 1 (De Muziekwijk) afmaken. Zo is dat ook gecommuniceerd naar de bewoners. Vorige week startte in de Muziekwijk de laatste verkoop van 46 nieuwbouwwoningen. De vernieuwde Muziekwijk is vermoedelijk eind 2013 helemaal klaar. In de Bachlaan e.o. wonen al geruime tijd bewoners en winkeliers met een tijdelijk contract. Deze woningen konden alleen gehuurd worden (via de leegstandwet) als bewoners konden aantonen dat ze na beëindiging van het huurcontract elders een onderkomen kunnen vinden. Er zijn nog 16 oorspronkelijke bewoners die uitverhuisd moeten worden. De bewoners, winkeliers en omwonenden zijn via een brief op de hoogte gebracht van de sloopdatum. De woningcorporatie gaat de komende tijd aan de slag met de plannen voor dit gebied.

02-04-2012_sloop_portiekflats_bachlaan__02.jpg

02-04-2012_sloop_portiekflats_bachlaan__03.jpg

02-04-2012_sloop_portiekflats_bachlaan__04.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Zo, en dan is er eindelijk ruimte om flinke hoogbouw neer te zetten. Dat hoogste woontorentje in Zuid is natuurlijk een lachertje.

  2. eindelijk wordt de wijk weer wat beter en hebben als het mee wordt het er beter op en wat netter en een mooi nieuwe holtenbroek beter !!!!!!!!!!!!

  3. Bericht door S.C.F, op 2 april 2012 om 15:51
    eindelijk wordt de wijk weer wat beter en hebben als het mee wordt het er beter op en wat netter en een mooi nieuwe holtenbroek beter !!!!!!!!!!!!

    oh zo…!!??

  4. Ik ben er bijna drie jaar geleden al uit verhuisd, 5000 euro premie meegekregen, en nu pas zijn er plannen om het te gaan doen. De traagheid der dingen. Ik heb er trouwens met pezier gewoond, ook al was het er koud en tochtig, met 1 kacheltje voor drie-vier kamers, en een piepklein keukengeisertje voor mijn warme water.
    Ik hoop dat ze er ietas moois voor in de plaats zetten.

Reageer