Financiële bijdrage voor Zwolse senioren

Zwolle – Organisaties die iets extra’s willen doen voor Zwolse senioren, kunnen tot 1 mei een financiële bijdrage aanvragen bij De Gasthuizen. Na die datum bepaalt het bestuur van de stichting welke initiatieven in aanmerking komen. Geïnteresseerden downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.  Stichting De Gasthuizen biedt financiële bijdragen aan initiatieven die het welzijn van Zwolse senioren bevorderen. In de vorige toekenningsronde, in oktober dit jaar, heeft De Gasthuizen in totaal ruim 55.000 euro toegekend aan organisaties die iets extra’s wilden doen voor senioren, maar daar zelf niet het budget voor hadden.

Hierbij valt te denken aan het organiseren van activiteiten of uitstapjes en het bekostigen van materialen. Zo was er onder meer geld voor: Salonorkest Spoom, voor een speciaal programma voor vier Zwolse woonzorgcentra; verpleeg- en revalidatiecentrum De Weezenlanden, om de kwaliteit van zintuigactivering in de badkamer te verhogen; PKN gemeente Open Kring, voor een lunch voor 75-plussers in een van de zalen van het Zonnehuis; Bridgeclub Descartes, voor het verhogen van het bridgeplezier van leden en voor het opleiden van nieuwe leden en WijZ, voor twee laptops en een scanner ten behoeve van het project dat ouderen in de gelegenheid stelt hun levensverhaal te vertellen.


Aanvraag indienen

Organisaties die gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl of bestellen het per post: De Gasthuizen, Postbus 174, 8000 AD Zwolle.

Artikel delen:

Reageer