Minder bezoekers museum De Fundatie

De bezoekersaantallen van museum De Fundatie zijn vorig jaar ver achtergebleven bij de verwachtingen. Dat staat in het jaarverslag van het museum. De Fundatie heeft vestigingen in Heino en Zwolle.

Het aantal bezoekers aan Kasteel Het Nijenhuis daalde zelfs ten opzichte van 2005. De directie wijt de teleurstellende cijfers aan negatieve berichtgeving rondom De Fundatie. De directie is weggegaan en het museum moest bij de gemeente Zwolle en de provincie voor extra geld aankloppen. Het museum hoopt dat het dit jaar beter gaat. De expositie over Voerman in Zwolle heeft al meer bezoekers getrokken dan verwacht.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Idd, slotje erop.

  Kom op zeg, ik heb ook prullaria thuis staan, daar krijg ik toch ook geen miljoenen subsidie voor?
  Naja…. ik kan natuurlijk altijd een aanvraag indienen, wie weet lukt het! 😀


  Maak melding

 2. Waarschijnlijk heb je geen vreemde bezoekers over de vloer@Herbert, en het is ook niet waarschijnlijk dat je een Mondriaan of Turner aan de muur hebt hangen. Ik heb, met name van het kasteel in Heino, erg genoten. Het neemt niet weg dat een museum geen bodemloze put mag zijn. De kosten voor een dergelijk museum wil ik niet onderschatten, maar ik denk dat men ook best eens wat meer naar, minder duur en meer bevredigend, lokaal talent kan kijken.

  Uiteraard niet ten koste van de inmiddels gevestigde kunst, maar als gezonde aanvulling dat ook de betrokkenheid van de burger zou kunnen versterken. Zo kan ik me voorstellen dat de kunstacademie ook zou kunnen participeren in laagdrempelige expositie’s. Daarnaast zijn er in ons stadje nog genoeg personen die werk maken dat een voetstuk verdient…… Leg maar eens contact met deze, minder bekende, artiesten…

  In ieder geval succes met de Fundatie. Ik waardeer het….


  Maak melding

Reageer