Brand bij daklozenopvang De Herberg in Zwolle

Zwolle – Bij daklozenopvang De Herberg aan de Nijverheidstraat in Zwolle is maandagmiddag rond 13.25 uur brand uitgebroken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

img_8636.jpg

Bij de brand ontstond veel rookontwikkeling. De brand kon door het begeleidend personeel en de brandweer van Zwolle snel worden geblust. De zijkant van het gebouw is door de brand behoorlijk beschadigd geraakt. Mogelijk is de brand aangestoken. Getuigen melden dat de brand van buiten aangestoken is geweest. Daarbij is de dader mogelijk op bewakingsbeelden vastgelegd. Door de aanwezige politieagenten werd een kleine jerrycan veiliggesteld. Er zal een onderzoek naar de oorzaak van de brand gestart worden.

02-04-2012_brand_buitengevel_de_herberg_02.jpg

img_8647.jpg

02-04-2012_brand_buitengevel_de_herberg_03.jpg 

 

brand_herberg.jpg
Bron: Twitter via @mienva

02-04-2012_brand_buitengevel_de_herberg_01.jpg

img_8652.jpg 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Verschrikkelijk dat zoiets gebeurt! Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Door snel ingrijpen van personeel en de brandweer is de schade gelukkig beperkt gebleven tot de buitengevel.
  De bewoners kunnen vannacht gewoon in de Herberg terecht. Zij worden waar nodig opgevangen door de medewerkers van de Herberg, maar ook de schrik lijkt over het algemeen gelukkig mee te vallen, mede door het adequaat handelen van personeel en hulpdiensten. Iederen dank hiervoor!
  De vermoedelijke dader is nog voortvluchtig.

  Met vriendelijke groet,

  Anton van Rooijen

  Directeur a.i. De Herberg

 2. Ik wens u, het personeel en vooral de cliënten van de Herberg veel sterkte toe na zo'n aanslag, want zo mag je het best noemen.

 3. En wie gaat dat weer betalen…de zwolse burgers dus.
  Ik heb enkele jaren eens iemand gesproken die toen hij daar ook bivakkeerde
  zwolle een paradijs noemde omdat de zwervers het hier heel goed hebben dit ivm bv amsterdam.
  Daarom is het aantal daklozen ook explosief gestegen.

 4. Klinkt wellicht lullig, maar als iemand dan toch iets in de fik wil steken, had hij beter het voormalige schoolgebouw ernaast kunnen doen, want dat wordt binnenkort gesloopt….

  Alle gekheid op een stokje: in en in triest als je het nodig vindt om iets van een ander (auto, conifeer, rieten dak, whatever) in de fik te steken.

 5. Vreselijk dat sommige mensen in staat zijn om anderen dit aan te doen. Het stukje onderdak dat de Zwolse daklozen nog hebben zou hen ook nog eens bijna worden afgenomen.

  @jora001: een ongepaste reactie op dit nieuwsbericht en totaal niet relevant om op deze manier te reageren.
  Je moet er niet vanuit gaan dat mensen vrijwillig dakloos worden. Daarnaast mag je blij wezen dat er wordt gezorgd voor onderdak, wie weet waar ze anders hun beschutting zoeken 's nachts. Misschien bij jou in de achtertuin?

 6. Ik heb enkele jaren eens iemand gesproken die toen hij daar ook bivakkeerde
  zwolle een paradijs noemde omdat de zwervers het hier heel goed hebben dit ivm bv amsterdam.
  Daarom is het aantal daklozen ook explosief gestegen.

  Dat verhaal heb ik inderdaad ook wel eens gehoord. Er zijn destijds veel mensen uit het westen hier naar toe gekomen omdat je in Zwolle als dakloze in aanmerking kon komen voor een uitkering en in veel andere steden niet. Maar ik weet niet of dit verhaal klopt, maar dit heeft natuurlijk ook niets met dit onderwerp te maken.

 7. Ja hoor, wat een paradijs, geen huis, nauwelijks fatsoenlijke kleding, sterven in de bittere kou, nagekeken worden door andere mensen en ondertussen ook nog een figuurlijke dolk in je rug van mensen als Jora, als dat het paradijs is wil ik de hel wel eens zien.

 8. Jora, wat een zielig persoontje ben je eigenlijk. Wat zul je moe zijn zeg "Je hebt enkele jaren eens iemand gesproken". Waarom is Zwolle beter zoals je zegt "dit ivm Amsterdam"?. Zijn de uitkeringen hoger in Zwolle? Dan gaat toch iedereen naar Zwolle. Nee, alleen mensen uit de regio van Zwolle mogen naar dit "paradijs" komen. Zorg ervoor dat je je baan en huis kwijt raakt dan mag je ook naar dit "paradijs"

Reageer