Jeugdspelers Blue Hawks genomineerd voor Future Stars

Zwolle – Vijf jeugdspelers van Blue Hawks zijn geselecteerd voor het Future Stars programma van de Nederlandse honkbalbond KNBSB. Het gaat om de pupillen Rik Brinkhuis, Stijn Bruins-Slot en Jeandro Tromp en de aspiranten Cas Dol en Bas Wiers.

De vijf honkballers van het Zwolse Blue Hawks namen eind vorige maand deel aan speciale try-outs in Deventer. Afgelopen weekeinde kregen zijn het officiële bericht dat ze zijn geselecteerd voor het Future Stars programma. De komende weken nemen zij, samen met andere talenvolle honkballers uit Oost-Nederland, deel aan centrale trainingen in Apeldoorn. Begin mei volgt een tweede schifting. Dan wordt de definitieve regionale selectie voor Oost-Nederland bepaald. Dit team van veertien spelers neemt in het weekeinde van 23 en 24 juni in Rosmalen deel aan het Nederlands kampioenschap Little League.

Succesvolle jeugdlichting

De KNBSB geeft talentvolle honkballers uit heel Nederland door middel van het Future Stars programma en het NK Little League de kans om naast de trainingen en wedstrijden met hun eigen team extra ervaring een speeltijd op te doen.

De Zwolse pupillen Rik, Stijn en Jeandro zijn ingedeeld bij de Futures Stars Rookies. Bas en Cas, beiden uit Zwartsluis, zijn geselecteerd voor de Futures Stars AA. Vorig jaar namen Jeandro en Bas ook al deel aan het NK Little League, dat toen in Huizen plaats vond. De vijf spelers maken deel uit van de succesvolle Zwolse jeugdlichting, die vorig jaar het kampioenschap in de 2e klasse veroverde.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer