ROVA haalt klein chemisch afval gratis op

Zwolle – De inzameling van klein chemisch afval (KCA) in de gemeente Zwolle wordt vanaf maandag 2 april op een nieuwe manier door ROVA uitgevoerd. Vanaf maandag kunnen inwoners voor het aanbieden van KCA een afspraak maken met ROVA, waarna het op een afgesproken tijdstip gratis wordt opgehaald.

Hier is voor gekozen omdat de inzameling via vaste halteplaatsen niet meer voldeed. Er werd gewoonweg te weinig gebruik van gemaakt. Door het KCA nu op afspraak gratis in te zamelen, verbetert de service, terwijl er minder kosten aan verbonden zijn. Inwoners kunnen hun KCA ook brengen naar het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle. Een afspraak maken kan heel eenvoudig digitaal hier. Men kan ook bellen met het Klantcontactcentrum van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77. Vanwege de samenstelling van KCA is het belangrijk dat u bij het aanbieden rekening houdt met de volgende aanbiedvoorwaarden. Dit om de veiligheid te waarborgen.

Wilt u het KCA aanbieden:

  • In een gesloten chemobox
  • In de originele, gesloten verpakking ( dus geen potjes met vloeistof zonder deksel)

Bewoners hoeven niet thuis te zijn op de afgesproken inzameldag. Het is wel belangrijk dat men de chemobox op eigen terrein (bij de voordeur) aanbiedt en de box beslist niet op de openbare weg of op de stoep zet. Het spreekt voor zich dat de chemobox buiten bereik van kinderen wordt gehouden.

Onder het motto ‘Afval scheiden is Goud!’ zetten de gemeente Zwolle en ROVA de komende jaren verder in op betere afvalscheiding. Het doel is om alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de grijze container te krijgen. Op deze wijze wordt alleen het echte afval verbrand. Al het andere is geen afval, maar is een nuttige grondstof voor nieuwe producten. De gescheiden inzameling van KCA is hiervan een goed voorbeeld.

Heeft u vragen over de afvalinzameling, dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of e-mail klantenservice@rova.nl. Kijk voor meer informatie over afval op www.rova.nl/zwolle.

Artikel delen:

Reageer