Ballonspektakel Zwolle verhuist naar september

Zwolle – Voor het eerst in haar bijna 20-jarig bestaan, heeft de organisatie van het Ballonspektakel Zwolle besloten het jaarlijks evenement met heteluchtballonnen niet zoals gebruikelijk in juni te organiseren. Omdat in die periode het EK voetbal wordt gehouden, had de organisatie een sterke voorkeur voor het verschuiven van het driedaags Ballonspektakel.

Jacco Vonhof, voorzitter van de organisatie: “Al bijna 20 jaar organiseren we het ballonspektakel in Zwolle rond de langste dag, 21 juni. Omdat we twee jaar geleden, bij het WK voetbal in Zuid Afrika al merkten dat veel sportliefhebbers verstek lieten gaan bij het Ballonspektakel, leek het ons verstandig een andere periode op de evenementenkalender te kiezen. Half september, wanneer de vakanties weer teneinde zijn, is voor ons een mooi moment. Dan zijn de andere ballonfiesta’s zoals Joure en Barneveld al geweest en kunnen we het ballonseizoen afsluiten met een spetterend spektakel in Zwolle. Daar komt bij, dat de weersomstandigheden in het najaar over het algemeen stabieler zijn dan in het voorjaar. En daar hopen we dit jaar van te profiteren!”

Het verplaatsen van een evenement in de drukke evenementenkalender van Zwolle gaat overigens niet zomaar. Onder andere vanwege de beschikbaarheid van Park de Wezenlanden, waar het Ballonspektakel wordt gehouden, is uitgebreid overleg gevoerd met de gemeente Zwolle. “En gelukkig was iedereen bereid een oplossing te zoeken voor deze bijzondere situatie”, aldus Vonhof.

Het Ballonspektakel Zwolle 2012 staat nu op de agenda voor woensdag 12 september tot en met vrijdag 14 september aanstaande. Inmiddels zijn de vergunningaanvragen de deur uit en binnenkort worden de details van het driedaagse programma bekend gemaakt via de website www.BallonspektakelZwolle.nl. Via die website kan vanaf april ook gereserveerd worden voor een ballonvaart boven Zwolle en omgeving tijdens het Ballonspektakel Zwolle in september.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer