Mysterie rond spandoeken Anniek de Vetten

Zwolle – Op diverse locaties in Zwolle zijn spandoeken met de naam ANNIEK de VETTEN opgehangen. Het is tot nu toe onduidelijk wat er met de spandoeken bedoeld wordt.

03-04-02012__aniek_de_vetten-_jacob_gillestraat_5_1.jpg

Anniek de Vetten blijkt een in Zwolle werkzame kunstenares te zijn, die onder andere geëxposeerd heeft in de Watertoren op de Turfmarkt. Verder was Anniek de Vetten in juli 2011 de Vrijwilliger van de maand van de Vrijwilligerscentrale in Zwolle. De spandoeken zijn gesignaleerd aan de Assendorperstraat, bij een supermarkt aan het Diezerplein, in de wijk Aa-landen en aan de Jacob Gillestraat (zie foto). Een bezoeker van Weblog Zwolle wist te melden dat er ook een spandoek hangt in een zorgcentrum in Stadshagen. Wie weet meer?

03-04-02012__aniek_de_vetten-_jacob_gillestraat_5_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 35
 1. zag haar bij de kermis op zo’n bulletinboard haar naam zetten. Had niet echt gelijk het idee van: goh, daar zou ik meer van af willen weten…


  ⚠️ Meld

 2. Anniek moet van de uitkeringsinstantie in de bollenvelden gaan werken en tracht op een ludieke manier haar kunst onder de aandacht te brengen om alsnog niet te hoeven werken, maar op een makkelijke manier geld te verdienen


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door tja, op 3 april 2012 om 15:41
  Anniek moet van de uitkeringsinstantie in de bollenvelden gaan werken en tracht op een ludieke manier haar kunst onder de aandacht te brengen om alsnog niet te hoeven werken, maar op een makkelijke manier geld te verdienen

  :D:D:D:D;););):):D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 4. Is vergelijkbaar met bedrijven die aan landschapsvervuiling doen door in het weekend hun bus op het viaduct boven de Marsweg parkeren.
  Andere bedrijven vragen netjes een vergunning aan en betalen daarvoor… denk niet dat dat hier gebeurd is.


  ⚠️ Meld

 5. Tjee, wat een “positieve” insteek.:(: “wil niet meer van weten”, “op een gemakkelijke manier geld verdienen”, “landschapsvervuiling”. Zegt meer over levensvisie en wereldbeeld scribenten dan over dit item.
  Lijkt zeker een ludieke actie te zijn, maar dat is toch gewoon iets leuks? Een mysterie waarover iedereen speculeert. Ik vind dat iig grappig en jammer van de flauwe reacties.Misschien is ze wel jarig, een lustrumleeftijd? Ben benieuwd wat er achter blijkt te zitten.


  ⚠️ Meld

 6. Ik weet het niet hoor, we kunnen er een heel verhaal van maken, leuk voor de mensen die van speculaas houden, maar volgens mij heb ik de oplossing…

  …bel aan en vraag het de bewoner!


  ⚠️ Meld

 7. Altijd weer leuk om een naamgenoot zo lekker bezig te zien, wel even benieuwd waar je roots liggen.
  Kom zelf uit Warmond 5 broers en 5 zussen. Tel maar uit.
  Groet uit Leiden.


  ⚠️ Meld

 8. De teksten overal laten verwijderen op haar kosten waar het op openbare gebouwen zit .Kunstenaar hoeven niet geholpen te worden ook het zijn in wezen kleine zelfstandigen .Dus laat ze ook voor hun eigen bron van inkomsten zorgen .Je kunt welvrijwilliger van de maand zijn maar aan de andere kant trek je van een uitkering .Ja zo kan je tijd zat vrij maken voor vrijwilligerswerk want de echt werkende betaald de inkomens van de luie kunstenaars.


  ⚠️ Meld

 9. Tja Pieters…dat komt ook in mij op. Maar dat is niet wat sommige mensen hier denken. Nee, je moet open staan voor iemand die “buiten de hokjes denkt”. En we moeten verwachten, dat er binnenkort nog een uitspraak of een bericht komt waardoor we allemaal zeggen:”Ah! Nu valt alles op zijn plaats! Nu snap ik de diepere gedachte achter dit alles!”
  Want wij zijn niet slim en creatief genoeg om te bevatten wat er achter steekt. Dit is allemaal onderdeel van een groter plan!

  Maar toch….@Dame: stel je nu eens voor, dat het geen onderdeel is van een groter plan. Stel je eens voor dat er niets achter steekt. En stel je eens voor dat het wel gewoon gratis reclame is… en niets meer of minder dan dat. Is het dan nog steeds zo’n grappige en ludieke actie? En als alle zelfstandig ondernemers dit gaan doen? Vinden we het dan nog steeds leuk?


  ⚠️ Meld

 10. @Plantje, welke feiten kennen we? 1. De dame is kennelijk kunstenaar. Misschien is de actie onderdeel van een kunstproject. Misschien is doel naamsbekendheid te vergroten. Gegeven de forse bezuinigingen op cultuur en de daarbij achterliggende filosofie dat goede kunst zichzelf verkoopt, niet zo’n gekke strategie. Onbekend maakt immers onbemind. Lijkt mij niets mis mee. Ik zie vaak genoeg reclame aan lantaarnpalen en abri’s en ook folderende mensen voor religies, goede doelen of pizzeria’s. 2. De dame is vrijwilliger. Iemand die betrokken is bij de samenleving. Mooi toch? Vrijwilligers ontvangen geen geld maar doen maatschappelijk zeer nuttig werk. Bedenk maar eens wat de gevolgen zijn van een vrijwilligersstaking. Alleen maar lovenswaardig. 3. De posters hangen achter een raam van een woonhuis. Mag dat niet? Waar bemoei je je mee? De posters hangen bij een winkels. Mag dat niet? Zou ze geen toestemming hebben gevraagd? De posters hangen in de Assendorperstraat en wijk Aalanden. Waar? Dat staat er niet bij, dus kan ik geen uitspraak doen of het op openbare plekken is.
  Ik begrijp werkelijk niet waarom jij en anderen zich zo druk maken en deze actie en die mevrouw zo afkatten. Wat zou het leven saai worden als we allemaal in de pas zouden lopen. Een beetje meer ontspannenheid maakt het een stuk aangenamer. Ik zou denken dat dit jou met je bourgondische achtergrond ook wel zou aanspreken.;)


  ⚠️ Meld

 11. Misschien is de actie onderdeel van een kunstproject.

  Dat is dus geen feit, maar we zullen het even afwachten.

  Misschien is doel naamsbekendheid te vergroten.

  Gewoon reclame dus. Wellicht gratis…wellicht is er voor betaald.

  Ik zie vaak genoeg reclame aan lantaarnpalen en abri’s en ook folderende mensen voor religies, goede doelen of pizzeria’s.

  Dat keur ik ook lang niet altijd goed. 99% van die folders ligt vervolgens binnen een paar meter op straat. Reclame aan lantaarnpalen en abri’s is vaak ook vooral lelijk.

  De dame is vrijwilliger. Iemand die betrokken is bij de samenleving. Mooi toch?

  Zeker! Hoewel het los staat van deze actie siert dat haar wel!

  De posters hangen achter een raam van een woonhuis. Mag dat niet? Waar bemoei je je mee?

  Helemaal gelijk in! Ik dacht uit de tekst op te kunnen maken, dat ze ook gewoon op openbare plaatsen hingen. Dat is waarschijnlijk een domme aanname van me geweest.

  Ik zou denken dat dit jou met je bourgondische achtergrond ook wel zou aanspreken.

  Smiley heb ik opgemerkt, maar ik wil wel even noemen, dat het bourgondische los staat van “iedereen kan zijn gang maar gaan en overal ophangen wat hij/zij wil ophangen”. (Ik chargeer daarbij met opzet om het punt duidelijk te maken.)

  Nogmaals: laten we even afwachten of en zo ja wat er achter steekt. Maar als posters op openbare plekken zonder toestemming opgehangen worden en het enige doel is reclame… dan vind ik het persoonlijk minder ludiek.


  ⚠️ Meld

 12. Dat mag ook niet. Worden weggehaald en misschien zelfs wel een boete (weet ik iig van andere steden). Ik verbaas me erover hoe druk sommigen zich hierover maken en hoe flauw en stigmatiserend er wordt gereageerd. Er zijn wel ergere dingen om je over op te winden dan een poster achter een raam en in een winkel.


  ⚠️ Meld

 13. Ik kwam hier via google. Ik heb de posters ook gezien, ze hingen enkel achter winkelramen en ramen van huizen. Ik heb ze niet op openbare plekken gezien. Ik vroeg me af waar het voor was dus begon het te googlen, het werkt wel dus.


  ⚠️ Meld

 14. Ik kwam via Google ook op deze site terecht. Er hangt er eentje naast de Action in Assendorp.

  Ook ik heb mij natuurlijk afgevraagt wie of wat Anniek de Vetten is. We weten dus nu dat het een kunstenares is uit Zwolle. Wat jammer eigenlijk dat er daadwerkelijk iemand is die zo heet, en hoogstwaarschijnlijk het ook zelf heeft opgehangen. Het lijkt mij interessanter als het om een bestaand persoon gaat die onvindbaar is..!!

  Heeft de Stentor er al een artikel aan gewijdt?  ⚠️ Meld

 15. Dus dit is kunst en graffitti niet? Zag de eerste posters op “legale” plekken en nu wildplakt Aniek er druk op los zoals bij het tankstation bij de indische buurt. Keihard aanpakken dat werkschuwtuig! Vastzetten of een dikke boete! Dit is niet ludiek meer! Van persoonlijkkl eigendom blijf je af! kunst of niet!…..toch?


  ⚠️ Meld

 16. Als ze inderdaad op openbare plekken aanplakt is het vergelijkbaar en ben ik het wel voor een deel met je eens 1steJohn.
  Weliswaar is graffiti wel wat definitiever, maar verder ja….is de vergelijking wel terecht.

  Ben het niet vaak met je eens…nu wel. Zit wel een dikke aanname in!


  ⚠️ Meld

 17. @Dame, idd!

  Ja, Banksy is van oorsprong graffitti kunstenaar en later een grote underground streetart kunstenaar. Exit through the giftshop is een leuke film over commercie in de kunst waar je veel van zijn werk ziet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.