Windesheim nodigt Zwolle uit voor Lustrumfestival

Zwolle – Windesheim bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 21 april van 10.00 – 16.00 uur viert de kennisinstelling zijn lustrum met het Windesheim Lustrumfestival. Een gratis festival met ruim veertig leuke activiteiten, voor jong en oud. Iedereen die interesse heeft in Windesheim is van harte welkom. Kijk voor het complete programma, meer informatie en aanmelden op www.windesheim.nl/lustrum.

Het Windesheim Lustrumfestival is meer dan een kijkje achter de schermen. Er staan ruim veertig gratis activiteiten op het programma, waaronder cabaret-, muziek-, dans- en theateroptredens. Of een rondleiding door het beroemde X-gebouw, abseilen van het T- gebouw of een clinic van schaatser Freddy Wennemars. Kinderen kunnen zich uitleven in de draaimolen, op het springkussen of zich laten schminken. Hapjes en drankjes zijn gratis, evenals het parkeren.

Voor het goede doel op de foto

Op 21 april om 13.00 uur kan iedereen een goed doel steunen door met zoveel mogelijk mensen tegelijk op de foto te gaan en het getal ‘25’ te vormen. Windesheim doneert voor iedereen die op de foto komt, één euro aan een nog te kiezen goed doel uit Zwolle. Goede doelen kunnen tot 16 april via lustrum@windesheim.nl aangeven waar zij de opbrengst van deze actie voor willen gebruiken. Een onafhankelijk jury selecteert uit de inzendingen de winnaar.

25 jaar Windesheim, van hogeschool naar kennisinstelling

Windesheim is al 25 jaar maatschappelijk betrokken en gebouwd op de kracht van diversiteit. Divers in opleidingen, mensen, kennispartners en activiteiten. Het begon allemaal in 1980 met elf regionale onderwijsinstellingen die zich verenigden in de Stichting Christelijk Hoger Onderwijs (SCHO). Na een fusie ontstond zes jaar later de Christelijke Hogeschool voor Beroepsonderwijs (CHBO) en een jaar daarop Christelijke Hogeschool Windesheim, genoemd naar de Middeleeuwse kloosterplaats van de Moderne Devoten.

In maart 1987 trok de eerste open dag duizenden belangstellenden. In 1996 kwamen ook de techniekopleidingen, die nog steeds elders in Zwolle waren gehuisvest, naar de Campus. Vanaf dat moment was de eenwording van Windesheim een feit. Sindsdien is Windesheim niet weg te denken uit de regio, met opleidingen in voltijd, deeltijd en duaal op het gebied van zorg, welzijn, economie, ict, techniek, sport, media en onderwijs. Op dit moment heeft Windesheim ruim 21.000 studenten, zo’n 1800 medewerkers en meer dan vijftig opleidingen. Dé plek voor onderwijs, onderzoek en ondernemen: een moderne kennisinstelling midden in de maatschappij.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)