RedHatters zetten Zwolle in Praag op de kaart

Zwolle – Een vrolijke groep Red Hatters, vertrok afgelopen week voor een paar dagen naar Praag. De reis was georganiseerd door het chapter Veerig Verder uit Zwolle. Nadat de Zwolse afdeling vorig jaar al door het organiseren van de jaarlijkse Conventie Zwolle in alle hoeken van Nederland op de kaart heeft gezet, sloegen de dames nu hun vleugels uit.

p1070444.jpg

Gekleed in paarse kleding en getooid met rode hoeden bezochten de 35 dames bekende en minder bekende plekjes van Praag. Dit onder leiding van gids Alexander (die in stijl zijn hoed had versierd met een rood lint en een rode das droeg). De excursies duurden extra lang omdat de Red Hatters continu werden aangesproken en veel toeristen vanuit de hele wereld met hen op de foto wilden. Japanners, Mexicanen, Italianen, Engelsen etc. Vragen als ´Where are you from´ en ´What are you doing´ werden dan ook steeds gesteld. En natuurlijk werd dan bij de uitleg onze mooie stad Zwolle genoemd.

Zeker toen de Redhatters ‘s middags tijdens de vrije uurtjes door de binnenstad uitzwermden, was het een leuk gezicht als er weer groepjes opdoken. De binnenstad die feestelijk versierd was met Paasbomen, fleurige linten en grote eieren werd nog feestelijker door al die vrolijke paarse en rode kleuren. Regelmatig kregen de dames complimenten omdat men vond dat de Nederlandse vrouwen zo mooi waren en zo apart gekleed. Heel fleurig was het ook tijdens het bezoek aan de Opera, een van de vele hoogtepunten tijdens de reis, waar een hele balkonrij paars/rood gekleurd was.

Veerig Verder uit Zwolle is een officiële afdeling van de Red Hat Society, een organisatie van vrouwen vanaf 50 jaar, opgericht in de Verenigde Staten door Sue Ellen Cooper in 1998. Het is een informele organisatie, waar plezier maken voorop staat. En waarbij deze vrouwen laten zien dat ze bepaald nog meetellen, ook als je ouder wordt.

Artikel delen:

Reageer