Politiek Log 47

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 48 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 648
 1. Of het nou politiek is kun je over discussieren, maar er gebeurt wel wat in Den Haag. Volkskrant meldde vanmorgen Dat Wilders geeist heeft dat Leers op zou stappen. Wilders ontkent dat en noemt het 'De canard van het jaar'. Volkskrant meld weer dat de ontkenning te verwachten was, maar dat het toch heus waar is.

 2. @Bernard 12:58 Natuurlijk gebeurt er wat in Den Haag, het is voor het journaille kommertijd i.v.m. de mediastilte. Mediastilte is wel het meest ⤽verschrikkelijke⤝ wat de ⤽heren⤝ journalisten kan overkomen. Geen sappige artikeltjes over het wel en wee van de onderhandelingen, dat gaat ter lange leste pijn doen. Maar dan is er altijd wel een krantje in voor een canard, want de krant moet toch gevuld blijven. Dus bij gebrek aan ⤽echt⤝ nieuws wordt dan de grote duim maar eens weer te voorschijn getoverd, in de stijl van Story en Prive. Een week geleden was er het zelfde verschijnsel, een uitgebreide hoax dat de regering op imploderen stond, uiteraard met de mededeling van ⤽bronnen in en nabij het Catshuis⤝.

  Je bent als krantredactie toch wel ongelofelijk dom bezig, als je jezelf verlaagd tot het niveau van Story en Prive, om een artikeltje te schrijven over beweringen van z.g. anonieme bronnen in de hoop dat de lezers dat zullen geloven. Maar het geeft het journalistieke niveau van partijorgaan ⤽de Volkskrant⤝ wel juist weer. Is het journalistiek, nee, eerder een misvormd idee van wishful thinking.

 3. Afgaande op de vele loze geruchten die er sinds het catshuis overleg rondzingen is dat niet zo moeilijk in te schatten. De één na de andere ⤽anonieme goed ingevoerde⤝ bron wordt er door de kranten bijgesleept, om de komkommertijd enigszins verkauwbaar te maken voor de lezers, met als eindresultaat luchtfietserij. Onder het motto: geen nieuws, dan maken we ⤽nieuws⤝.

 4. De Volkskrant heeft toch een reputatie van degelijke krant op te houden. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat met een loos bericht te grabbel willen gooien.

  Aan de andere kant heeft Rutte al in een brief aan de tweede kamer nogmaals laten weten dat er in het Catshuis niet over gesproken is. Dat moet je dan weer geloven, want je moet wel lef hebben als je tegen de Tweede Kamer durft te liegen. Niet in het Catshuis dus. Maar ergens anders?

 5. Rutte kan niet anders dan ontkennen, schreef de VK. Dat kan 2 dingen betekenen: de waarheid of niet. De VK kan ook schrijven wat hij wil, want niemand weet wat een ontkenning betekent, behalve degenen die erbij waren en die kunnen niets zeggen.
  Ik vind het allemaal veel te lang duren. Ze zouden 3 weken in conclaaf, maar dat is al zo'n beetje het dubbele. Sommigen (VVDer) klampen zich aan elke strohalm vast, maar tot nu toe daalt het consumentenvertrouwen nog steeds en dat ligt ten grondslag aan de recessie in Nederland.

 6. Rutte zal niet durven liegen tegen de 2e kamer, want als dat uit zou komen is het waarschijnlijk een motie van wantrouwen wat hem wacht. De VK hoeft zich niet te verantwoorden, die kan het afdoen met een rectificatie cq afzwakking. Het zelfde hebben we voor de verkiezingen gezien bij deze ⤽integere⤝ krant na hun publicatie van journalist Jan Hoedeman over de z.g. ⤽de martelhoax⤝ van onze militairen in Irak. Onrust zaaien/beschadigen was credo van deze ⤽integere⤝ krant, die ⤽strategisch⤝ wachtte met rectificatie tot na de verkiezingen. Sommigen (Dame) klampen zich aan elke strohalm en publicatie vast, om deze coalitie in diskrediet te brengen.

 7. ***Sommigen (VVDer) klampen zich aan elke strohalm vast, maar tot nu toe daalt het consumentenvertrouwen nog steeds en dat ligt ten grondslag aan de recessie in Nederland.***

  Logisch, de consument wordt suf gel*ld door de sensatiebakken van de media.

 8. Eens, VVDer, de VK kan schrijven wat hij wil. Anderzijds kan Rutte best de waarheid naar zijn hand zetten, want wie steunt die motie van wantrouwen? Niet de coalitie en gedogers…We komen er niet achter.:'(

 9. Wordt vervolgd Na zo'n tweet kan Wilders minister Leers niet meer wegsturen

  Zie ook: Remarque: bron wankele positie Leers is niet alleen CDA – 04/04/12 Rutte meldt Kamer in zes regels: positie Leers niet besproken – 04/04/12 Leers voortdurend in spagaat tussen PVV en CDA-achterban – 04/04/12 'Ontkenning viel te verwachten, maar bericht Leers klopt' – 04/04/12 Wilders uit op val minister Leers – 04/04/12

  * Tuurlijk is er vuur waar…rook is. Zeker als er een flinke dosis haat in verwerkt zit.

 10. Hier schijnt politiek Den Haag het aardig over eens te zijn die foto op de homepagina ook :o[/url]

  Alleen MoskoMosko mag zijn zakken wellicht nog verder vullen, door die moordenaar te verdedigen. Als ie mazzel heeft mag ie nog ff met Bouterse dansen.

 11. Leers jaagde eerde minstens 40 burgemeesters tegen zich in het harnas: heeft Zwolle nog geen standpunt ingenomen 😮

  Nu Kamp en Asscher. Die rept over een grote Kamermeerderheid een CDA-minister en een groot deel van de publieke opinie (die achter hem staan). Ook hier VVrijheidD verbiedt weer wat

  heeft Zwolle geen mening, of komt het niet of nauwelijks voor hier?

 12. Bericht door de VVD`er, op 4 april 2012 om 23:50

  Logisch, de consument wordt suf gel*ld door de sensatiebakken van de media.

  Afschaffen die pers. Of op z'n minst onder staatscontrole stellen!

 13. @bernard, op 5 april 2012 om 10:22

  Op basis van het regeerakkoord is er nu al sprake van de historisch meest zware bezuinigingen ooit ter hoogte van ?? 18 miljard.

  De bezuinigingen zullen nu hoger uitvallen (tussen de ?? 9 en 14 miljard) nu er aanvullend bezuinigd moet worden.

  Sinds 5 maart onderhandelen VVD, CDA en PVV over de begrotingsvoorstellen voor 2013 (en daarna). Gedurende de onderhandelingen wordt er mediastilte betracht.

  In maart 2011 behoorde ons land nog tot de 6 landen met het hoogste consumentenvertrouwen van Europa. Een jaar later daalt nergens in Europa het consumentenvertrouwen zo sterk als in Nederland. Het consumentenvertrouwen in Nederland ligt nu al 4 maanden lager dan gemiddeld in de EU. Deze daling is zeer uitzonderlijk omdat de afgelopen 25 jaar alleen in enkele maanden in 2003 het consumentenvertrouwen lager was dan het EU-gemiddelde.

  Consumenten zijn 2012 zuinig begonnen. Nederlandse huishoudens hebben in januari 1,7% minder uitgegeven dan een jaar eerder. De consumentenbestedingen dalen al sinds de zomer van vorig jaar.

  De consumentenbestedingen hangen nauw samen met het consumentenvertrouwen. Het laatste meet het gevoel en het sentiment van de mensen, hun vertrouwen in de economie en de eigen portemonnee en de koopbereidheid.

  Bij het cijfer over de consumentenbestedingen wordt gemeten wat mensen feitelijk met dat sentiment en vertrouwen doen: geven ze geld uit of houden ze de hand op de knip. Het consumentenvertrouwen staat al sinds september 2007 'in het rood' en is deze maand verder verslechterd.

  Nederlanders besteden minder en sparen daarentegen vaak meer of lossen extra schuld of hypotheek af. Geld 'rolt' minder en dat doet de economie geen goed.

  De consumentenbestedingen zijn belangrijk: de Nederlandse economie wordt grofweg gedragen door de export, overheidsuitgaven en de consumentenbestedingen. Elk van de drie onderdelen vertegenwoordigt 30 procent van de economie. De resterende 10 procent komt voor rekening van investeringen.

  De Nederlandse begrotingsvoorstellen voor 2013 moeten voor 30 april bij de Europese Commissie liggen. Het is inmiddels 5 april en het laatste nieuws is dat VVD, CDA en PVV pas na het paasweekeinde een akkoord bereiken over de bezuinigingen. Deze worden dan eerst nog 5 dagen nagerekend door het CPB. Dat laat dus weinig tijd over een parlementaire behandeling in de Tweede Kamer??

  Veel mensen maken zich zorgen over hun baan, hun pensioen en hun spaargeld wat een rem zet op hun uitgaven. Het weinige nieuws dat uit het Catshuis sijpelt versterkt eerder deze zorgen dan dat het ze wegneemt. Daarnaast leidt de mediastilte vooral tot speculaties.

  Het is triest en zorgwekkend dat op een moment dat er ingrijpende beslissingen worden genomen over de toekomst van alle Nederlanders het regeringsbeleid een ??black box?? is geworden! En daar is niet de pers verantwoordelijk voor maar de regisserende partijen (VVD, CDA en PVV).

 14. 2 cijfers van vandaag: Benzineprijs stijgt tot recordhoogte
  Inflatie onveranderd op 2,5 procent

  En 1 van gister weer meer huizen verkocht met restschuld[/url]

  —-

  En dat lult maar door in die Catshuisstoomketel. Maar goed dat er geen cijfers zijn van wat al die betrokkenen kosten.

 15. @dick, op 5 april 2012 om 10:38

  Het kost allemaal zoveel (lees teveel) tijd omdat de huidige regering geen breed draagvlak heeft in de Tweede Kamer en daarvan zijn Nederlandse huishoudens en bedrijven uiteindelijk het spreekwoordelijke 'kind van de rekening'.

 16. Klopt, daarbij wil geen van drieën breken. Toch konden ze zich een "terrasjes pakken midden op de dag" en veel onrust veroorloven toen Geert schijnbaar zijn dingetje moest doen. Dit is ook niet "het meest aan anderen denkende Kabinet", al doet die C. anders vermoeden.

 17. @ElRey, op 5 april 2012 om 10:27
  Helemaal mee eens. De algemene negatieve sfeer doet ons geen goed.

  Vroeg me ook af waarom het in Duitsland wel goed gaat. Onze economie liep toch altijd parallel aan Duitsland? Ik vond daarover het volgende artikel in de Volkskrant. Waarom Nederland in de malaise zit en Duitsland niet.

  In dit artikel wordt het consumentenvertrouwen en de financiele sector genoemd. De financiele crisis in 2008 heeft ons land in verhouding veel meer geld gekost dan Duitsland.

 18. Jammer bernard, want die hebben ze toch gebruikt om groot te worden. Wat dat betreft leven en handelen de SGP (op hun manier) en het CU meer volgens de Christelijke normen.

 19. Ik had het bericht ook gezien Zwolse. Dat het kabinet alleen maar energie steekt in dit soort dingen is toch om te huilen. (Hmm, de radio begint ook al: Wir setzen uns mit tr?nen nieder… Kan geen toeval zijn.)

  Dit kabinet valt me zó tegen. Dat ze zich zó laten piepelen door Wilders.

 20. @ bernard:

  Enerie*** "Symbolische wetsvoorstellen" zegt

  Onze Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer

  &

  Jouw "Dit kabinet valt me zó tegen. Dat ze zich zó laten piepelen door Wilders."

  'Standpunt Kamp is ingefluisterd door PVV'

  UPDATE: CDA-prominent Doekle Terpstra (onlangs hier besproken): 'Standpunt Kamp gebaseerd op PVV sentimenten … ' PvdA dient nieuw wetsvoorstel in: 'Illegale mbo'ers mogen wel stage lopen' … Kamp negeert uitspraak RvS en herhaalt: Jongeren die illegaal in Nederland verblijven mogen geen stage lopen

  Het standpunt dat illegale jongeren geen stage mogen lopen, is opportunistisch en ingegeven door sentimenten van de PVV. Dat zei CDA-prominent Doekle Terpstra zaterdag in TROS Kamerbreed. "Tien jaar geleden had Kamp dit standpunt niet gehad", zei hij.

  Ook vindt hij het opmerkelijk dat minister Van Bijsterveldt (Onderwijs), een jaar geleden nog zei dat ??iedereen?? stage moet kunnen lopen. Nu schaart zij zich achter Henk Kamp.

  Vanwege het standpunt van minister Kamp lopen jaarlijks tientallen jongeren hun diploma mis. Ze volgen onderwijs maar mogen vervolgens de verplichte stage niet vervullen. Kamp maakt zijn standpunt in het televisieprogramma Pauw en Witteman nogmaals duidelijk: De wet is de wet en daar moeten we niet aan tornen. Ook niet wanneer de Raad van State anders oordeelt.

  In het programma wordt ook duidelijk waarom de minister er niet voor kiest de wet simpelweg anders te interpreteren, zoals het hoogste bestuursrechtelijke rechtsorgaan, de Raad van State, bijvoorbeeld heeft gedaan. Kamp is bang dat wanneer de overheid haar rug niet recht houdt en deze tientallen jongeren – in zijn woorden: 'tweederangsburgers' – toch stage laat lopen, straks een toestroom van illegalen naar Nederland zal plaatsvinden.

  De Raad van State heeft heeft een boete die de Universiteit van Nijmegen heeft ontvangen nietig verklaard. De universiteit kreeg de boete omdat een jongen, die illegaal in Nederland verblijft, er stage heeft gelopen. De Raad van State oordeelde dat de stage van de student tandheelkunde onderdeel is van de opleiding en geen werk betreft. Bovendien ontving de jongen in kwestie geen vergoeding voor zijn verrichtte 'arbeid'.

  Update 13.30 uur
  De PvdA gaat een initiatiefwetsvoorstel indienen dat er voor moet zorgen dat illegale mbo'ers wel stage mogen lopen. Kamerleden Mariëtte Hamer en Martijn van Dam willen dat er zo snel mogelijk een oplossing komt. Rutte zei donderdag dat hij niet aan de wet gaat tornen en dat ook Amsterdam zich aan de wet moet blijven houden.

  Trouw
  =26196&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=a94c329af211bdb733929676f4f68f8c]Kamp/Asscher was duidelijk; de VVD-er bleek maar herhalen zonder te luisteren en een oplossing te willen

 21. Tik..tik??tik??mag ik Uw aandacht voor het ⤽sublieme linkse⤝ kwartet (Bernard, Dame, ElRey, Zwolse) die onder leiding van dirigent (Dick) u heden (en verder dagelijks) zullen vergasten met hun onnavolgbaar bevooroordeelde ⤽linkse aria??s⤝ op het Nederlandse politieke gebeuren. De toonhoogte van de uitvoering is zodanig aangepast, dat het niet mogelijk is dat er een valse ⤽rechtse⤝ noot ten gehore gebracht kan worden. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, dan wordt u als voorgeselecteerd publiek verzocht om onmiddellijk de Internationale in te zetten, op een zodanige toonhoogte dat de valse ⤽rechtse⤝ noten overstemd worden.

  Aan uw linkerzijde zie u de heer Spekman, (de man in slobbertrui) die doormiddel van zijn opgeheven linker vuist u aan zal geven wanneer u moet applaudisseren. Mocht dit niet spontaan genoeg zijn, dan zal alsnog gebruik worden gemaakt van de applausmachine. Op uw stoel ligt een aantal rode rozen, u bent verplicht na afloop van een aria een roos toe te werpen naar het uitvoerend kwartet + dirigent, als teken van slaafse verafgoding. Bij niet nakomen van voorgenoemde eisen, kunt u verwijderd worden als toehoorder, daar wij verkondigen: de waarheid, en niets dan de waarheid! En nu de klep dicht, en luisteren!

 22. Wat ben je toch weer aan het knooien Dick. Heb je nog steeds niet begrepen dat ze die rotzooi van de VARA hier niet op willen hebben.;D Je weet niet waar de C van het CDA voor staat? Ik weet niet waar de A van de PvdA voor staat. 8)

 23. Bericht door Dame, op 7 april 2012 om 21:58
  Nog een opvatting over een politiek onderwerp, VVDer, of wil je alleen een slecht humeur botvieren?

  Met het humeur van VVD'er lijkt me niks mee. Vraag me wel af hoe het met het humeur is van de Dames en Heren ter linkerzijde van VVD'er.;D

 24. Mijn humeurtje is op peil, Assie. Ik heb maar een chagrijnige niet terzake doende posting gelezen en dat was die van VVDer. Toevallig dacht ik vandaag tijdens een wandeling nog dat ik veel échte VVDers in mijn directe kring ken waar ik heel goede gesprekken mee voer die ergens over gaan. Dat lukt hier maar matig, omdat de voornaamste lol zit in stigmatiseren.

 25. Ik ben blij dat jouw humeurtje op peil is Dame. Er worden hier heel veel chagrijnige, niet ter zake doende en gefrustreerde postings geplaatst. Wat dat betreft bevindt VVD'er zich in een heel goed gezelschap. 😉

 26. Het ⤽linkse⤝ eskader op WLZ is het weer roerend met elkaar eens, prangende tranen over zoveel ⤽onwil⤝ van Minister Kamp. Een PvdA wethouder(tje) uit Amsterdam zou wel eens even de wet (gemaakt door partijgenoot Melkert) frustreren, en daarna moest iedereen zijn mond houden, want zijn wil is wet! Het ⤽toptalent⤝ van de ⤽linkse⤝ banenmachine is namelijk zeer begaan met ⤽zijn⤝ illegale studiehoofdjes, die geen stage kunnen lopen als afronding van hun opleiding. Wat bedacht het ⤽linkse toptalent⤝, daar ken ik de minister niet in, maar dat tamboereer als een links betwetertje op voorhand in de media. Maar dat is nu juist iets wat bij minster Kamp niet de juiste weg is, deze hardliner is juist iemand die zich aan de wet houdt.

  Nu is het in ⤽linkse⤝ kringen de gewoonte om als het in hun straatje past altijd naar de wet te wijzen, maar als het hen niet uit komt, zoals als nu even niet. Maar de minister dreigt met hoge boetes als organisaties of werkgevers illegalen een stageplek toewijzen, dus bedacht het ⤽toptalent⤝ iets anders: stageplekken bij de gemeente.

  Maar de ⤽linkse⤝ heisa van het redden van de illegale studiehoofden is weer eens demagogie want scholen kunnen dit prima zelf oplossen. Elke opleiding heeft een reglement. Daarin staat aan welke eisen een leerlingen moeten voldoen om af te kunnen studeren, uit welke onderdelen de opleiding bestaat en hoeveel studiepunten daarvoor staan. in dit reglement – dat door de instelling zelf wordt vastgesteld ?? staat in veel gevallen ook stage. Is dit reglement bindend in alle gevallen? Nee, dat is het zeker niet.

  Er wordt een uitzondering gemaakt als iemand elders een deel van de opleiding gevolgd heeft, want dan wordt vrijstelling gegeven. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Voor gehandicapten en of scholieren met dyslexie (Dick ;)) worden ook uitzonderingen gemaakt., b.v. in termen van deadlines of de tijd die men heeft om een tentamen te maken. Ook hier bestaat geen gelijkheid tussen scholieren: examencommissies beslissen beargumenteerd van het reglement af te wijken.

  Als de PvdA roept dat deze scholieren niet kunnen afstuderen, is dat demagogie. Dus: ophouden met de vraag of Asscher, Kamp of de PvdA iets moet doen. Dit is ongeacht wat je vindt van onderwijs aan illegalen, het kabinet, de wet, de PvdA, ect.

 27. Bericht door Dame, op 7 april 2012 om 23:00
  Eigen roem stinkt, Assie.

  Die roem van mij ruikt wel lekker Dame. Goede wijn behoeft geen krans.:P

 28. VVDer, ben je bekend met de Trias Politica? Kamp behoort tot de uitvoerende macht, de VVD-fractie in de TK is onderdeel van de wetgevende en de gerechtelijke macht – en echt alleen die – beslissen over interpretatiekwesties aangaande wetgeving.
  In dit geval ligt er een uitspraak van de RvS, ons hoogste rechtscollege.
  Overigens staat de PvdA niet alleen in deze kwestie, naast de andere linkse partijen heeft ook een toonaangevende CDAer (Terpstra) zich uitgesproken. En het betoog van de Nationale Ombudsman gelezen?

 29. Het enige waar dit ⤽linkse⤝ wethouder(tje) op uit is, frustreren van de wet. En kom mij niet aan met Doekle, want dan krijg ik spontaan het maagzuur.

 30. Het is altijd weer typerend voor het ⤽linkse" gedachtegoed, afgeven op het CDA, maar als het in hun straatje van pas komt, elke ⤽dissident⤝ omarmen. Paniekvoetbal noemen we dat, of is het heulen met de ⤽vijand?⤝

 31. Ik geef niet per definitie af op het CDA, VVDer, evenmin als op de VVD. Alleen in die gevallen waarin ik het niet met ze eens ben. Dat mag toch? We leven toch in een Vrij land waarin Vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat. Of is het echte probleem dat veel mensen hier het niet met jou eens zijn? Is discussiëren in eigen kring prettiger?

 32. Dat is idd paniekvoetbal VVD'er. Als dat binnen de PvdA gebeurt dan proberen ze het altijd weer goed te praten. Een jaar of twee terug heb ik hier een opiniestuk van oud PvdA'er Marcel van Dam geplaatst en die man werd door een van onze linkse loggers helemaal de grond ingetrapt. Ongeveer een half jaar later werd een ander opiniestuk, dat wel in de smaak viel, door dezelfde linkse logger hier wel geplaatst. Wat ben ik toch blij dat ik niet zo hypocriet ben om dat te doen. Het is maar net wat in hun straatje past. 😉

 33. Mij heeft het nog nooit in enige mate geïnteresseerd of iemand het met mij eens is of niet, in tegenstelling tot bepaalde personen hier. Ik dump mijn mening hier verder niets, is iemand het hiermee niet eens, jammer dan. En denk niet dat ik chagrijnig achter mijn toetsenbord zit, het temperatuurtje is hier fantastisch, en de omgeving perfect. In tegenstelling tot jou chagrijnige reactie op mijn eerste schrijfseltje, voel ik mij happy, en stort ik mij straks in een exotisch sfeertje. Prettige paasdagen! 😀

 34. Weer een jijbak.;D Dumpte je maar een mening over een onderwerp. Ik lees alleen meningen over personen, en idd daar ben ik niet zo in geïnteresseerd.:)

 35. Bericht door Dame, op 7 april 2012 om 23:54
  "ze", "onze linkse loggers", "hun straatje"… Man en paard, Assie, ipv iedereen over dezelfde kam te scheren

  Ik bedoel jou er niet mee Dame want jij bent hopelijk toch niet links?;D;D>:(>:(

 36. Soms kom je met postings uit de ouwe doos en dan post je weer iets waarvan ik me afvraag of je ?berhaupt iets volgt…:P Zeker ben ik zo "rood als een kroot", Assie, en als je me gevolgd heb zou je dat hebben kunnen weten. Geen trouw aan een partij, maar wel aan een gedachtengoed. 8) Ik laat me door argumenten zeker overtuigen, maar ben die hier zelden tegengekomen. 🙁

 37. Ik wil geen mens overtuigen. Laten ze allemaal maar zelf inzicht krijgen. Ik word doodziek van dat oeverloze en nutteloze eenzijdige gelink dat sommigen hier doen.

 38. Zal moeilijk gaan Assie, ik ben al in Portugal. Lekker sfeertje hier, uurtje vroeger, dus gaan we nog even met de hele club de ⤽bloemetjes⤝ buiten zetten.:D

  Voor ⤽onze altijd vrolijke Dame⤝: Jij bakken? Er staan op het log alleen maar ⤽Jij bakken⤝. Het gaat altijd over personen, daar doe jij vrolijk aan mee. Die ⤽rechtse⤝ deugt niet, dat doet die ⤽rechtse⤝ niet goed, dus splinter en balk gaat even zo goed voor jou op. Of ben jij weer roomser als de paus? Daar gaat hij weer, het linkse vingertje gaat bestraffend op en neer. De groeten Dame! ;D

 39. Ik snap 'm, VVDer. Sorry. Is kennelijk saai in Portugal, ondanks je juichende kreten. Anders hoefde je je niet op je laptop om de discussie hier te volgen en erop te reageren.:P

 40. Fijne paasdagen allemaal en vreet maar lekker door want dat is goed voor onze economie. Wij Nederlanders hebben het meeste spaargeld opgepot en laten ons zo maar wat aanpraten. Laat die euro maar lekker rollen en dan komt het allemaal wel weer goed. De Braadworst weet van wanten en weet wel raad met die euro. Uit ervaring weet ik dat die Braadworsten ook een hoop schulden hebben en over een paar jaar ook wel op de koffie komen.

 41. Ach Dame, vind het leuk dat VVD'er hier de boel nog wakker houdt. De meeste Portugezen slapen al en worden morgen weer wakker met een hoop schuld. Heb jij de portemonnee al getrokken voor die lui? Ik hoop niet dat je het erg vind dat ik in de toekomst een klein beetje meer aan me zelf ga denken. De Grieken heb ik al geholpen en vertik het om nog meer van die lolbroeken te helpen.

 42. VVDer.

  Zit het jou nog steeds dwars dat dit ,,,wethoudertje,,, de grote meneer Zalm op de knietjes kreeg?:D

  Hoe Asscher de beursgang van Schiphol tegenhield
  Van onze verslaggever Jaap Stam ? 22/01/10, 21:32
  De Amsterdamse wethouder Asscher beschrijft in zijn boek hoe hij minister Zalm de beursgang van Schiphol afnam.

  Bijna elf jaar minister van Financiën, en al ruim een half jaar de langstzittende bewindspersoon op Financiën die Nederland ooit heeft gehad. ??Zalm had die afspraak in mijn agenda laten zetten. Hij had zien aankomen dat het nieuwe PvdA-GroenLinks college tegen de beursgang was. Hij wilde dat vuiltje meteen wegwerken.??

  Fascinerend gevecht
  Het blijkt de opmaat van een fascinerend gevecht tussen de onervaren wethouder en de door de wol geverfde minister, die beroofd dreigt te worden van zijn laatste kunststukje.

  In de maanden die volgen voert Zalm de druk op. Wilco Jiskoot, die bij ABN Amro jarenlang aan de lopende band grote bedrijven naar de beurs bracht, verzekert Asscher dat de beursgang hoe dan ook doorgaat. Asscher: ??Ik zie hem nog zitten op de bank in mijn werkkamer. Minzaam glimlachend informeerde hij naar mijn ambities voor na de politiek.??

  Woest
  Jan Kalff, voorzitter van de raad van commissarissen van Schiphol en voorheen de hoogste baas van ABN Amro, belt vanuit zijn auto. Hij is woest. ??Meneer Asscher, ik heb in 27 jaar bedrijfsleven nog nooit zoiets schandelijks meegemaakt.??

  Asscher: ??Ik maakte kennis met het old boys network dat de dienst uitmaakt. De minachting en de onderschatting van de politiek die dat netwerk uitstraalt, vond ik schokkend.??

  Whiskey
  Uiteindelijk buigt de minister. Asscher: ??Ik was weer op het ministerie ontboden. Zalm liet whisky aanrukken en proostte: op Fidel Castro aan de Amstel. Ik heb dat vaker gezien bij VVD??ers. Zij kunnen sportiever met een nederlaag omgaan dan sociaal-democraten.??

 43. Tsss??Zwolse om 05:33 al reageren, heeft mijn schrijfseltje jou de hele nacht wakker gehouden? 🙂 En maar vlooien om een artikeltje te vinden, die het linkse ⤽toptalent⤝ alsnog op je vitruele podium plaats doet nemen? Knap hoor! ;D

  ***Uiteindelijk buigt de minister. Asscher: ??Ik was weer op het ministerie ontboden. Zalm liet whisky aanrukken en proostte: op Fidel Castro aan de Amstel. Ik heb dat vaker gezien bij VVD??ers. Zij kunnen sportiever met een nederlaag omgaan dan sociaal-democraten.?? ***

  Dat zegt dan wel weer iets over de mentaliteit van Zalm, het is zoals bij alle VVD`ers ⤽all of the game⤝, sportief verlies nemen hoort bij hun instelling. Dit in tegenstelling tot het ⤽linkse⤝ eskader en bij voorkeur sociaal-democraten (zie uitspraak Asscher) die hun rancune jarenlang niet kunnen verbergen. Klinkt dat bekend Zwolse? 🙂

 44. Die dame toch????Trias Politica! / Kamp uitvoerende macht! / VVD-fractie in TK onderdeel wetgevende en gerechtelijke macht! / beslissen over interpretatiekwesties wetgeving! / uitspraak ligt bij RvS, hoogste rechtscollege! / bla..bla..bla..! aan voorbarige kretologie ontbreekt het niet bij onze ⤽gewaardeerde⤝ Dame. Die in deze ook niet schroomt om er maar weer eens een CDA-dissident (ons aller Doekle) en de Nationale Ombudsman bij te slepen om haar totale gelijk te onderstrepen.

  Maar??gutte??gut??ineens is daar een andere visie, die het ⤽gelijk⤝ van Dame en het ⤽linkse⤝ eskader van WLZ ondergraaft, het ⤽toptalent⤝ Asscher en zijn discipelen moeten nog even afwachten. Wat blijkt, ze hebben het ⤽overwinnings⤝ lied blijkbaar ietwat te vroeg ingezet.

  Een artikel uit HP/de TIJD geeft een wat andere kijk op het grote ⤽gelijk⤝.

  Het conflict in een notendop: Asscher wil dat illegale mbo'ers stage komen lopen in Amsterdam. Een plan van het hoofdstedelijke GroenLinks dat de sociaal-democratische wethouder heeft omarmd. Kamp is daar fel op tegen, volgens de liberaal is het wettelijk niet toegestaan een tewerkstellingsvergunning af te geven voor stages van illegale minderjarigen. De gemeente Amsterdam kan wat hem betreft een boete tegemoet zien.
  Asscher beriep zich bij P&W op een uitspraak van de Raad van State van afgelopen week. Die oordeelde dat een boete van het ministerie van Sociale Zaken onterecht was. De universiteit Nijmegen had een Iraanse studente Tandheelkunde stage laten lopen bij het Amphia Ziekenhuis te Breda. Daar was geen tewerkstellingsvergunning verleend op grond van de Wet arbeid vreemdelingen. De Raad van State oordeelde woensdag echter dat deze boete onterecht was.
  De clevere jongens en meisjes van Binnenlands Bestuur gingen vervolgens op onderzoek uit. Is deze uitspraak exemplarisch, is het terecht dat Asscher deze uitspraak als argument gebruikt in de discussie met Kamp? Nou, nee dus. "Je kunt hieruit niet concluderen dat alle stages niet onder de noemer werk zouden vallen," aldus een woordvoerder van de Raad van State. Dat is pijnlijk voor Asscher. Nog pijnlijker zijn de opmerkingen van de Nijmeegse rechtssocioloog Paul Minderhoud: Amsterdam kan de zaak van de illegale mbo'ers niet winnen.

  Wat sneu nu weer, is het ⤽toptalent⤝ betaald door de belastingbetaler nog wel zo druk geweest om de coalitie en de wet te frustreren, valt hij alsnog op zijn snufferdje. Of er in Amsterdam geen belangrijker zaken spelen.

  En Dame ter geruststelling, ik verveel me niet maar zit heerlijk op het terras met laptop in het zonnetje. Ga zo nog even proberen straks een klein golfballetje te raken, maar dat zal wel niet lukken, want ik heb meer met de omtrek van een voetbal. 🙂

 45. VVDer.

  Wat blijkt, ze hebben het ⤽overwinnings⤝ lied blijkbaar ietwat te vroeg ingezet.

  En wat blijkt VVDer het overwinnings lied heeft deze week weer 2 zeteltjes opgeleverd.:D:D:D

 46. Aahh??..Zwolse, elk nadeel, heb z??n voordeel, nietwaar? Altijd ⤽positief⤝ blijven, er zijn altijd wel ⤽kleine⤝ dingetjes waar een overtuigd sociaal-democraat zich aan vast klampt, een kinderhand is gauw gevuld. Maar na het wekelijks/twee wekelijks dobbelstenen werpen, wordt de ⤽triomfmars⤝ nog steeds uitgevoerd ter faveure van de VVD. Synovate / 36 zeteltjes / peil.nl / 31 zeteltjes.

  Maar in mijn beleving gaat het toch nog op een beetje stroopige manier bij de PvdA, nadat ze voor de 767 x alweer een nieuwe ⤽verlosser⤝ gekatapulteerd hebben in de persoon van Samsom. Maar het is Paasdagen, dat betekent eieren zoeken, misschien vinden jullie wel een uitgekomen kuikentje, die met veel liefde opgevoed kan worden tot de nieuwe ⤽verlosser⤝. 🙂

 47. Dag ⤽boter(op)letter⤝, ik vermaak mij uitstekend, mijn dank. Met internet is het net alsof je ⤽thuis⤝ bent. En zoals je inmiddels wel begrepen zal hebben, mijn ⤽linkse vrinden⤝ kan ik niet missen, geen dag! ;D

 48. VVDer.
  Nu komr het gevaar niet van links,maar van de gedoogvrinden die aan de stoelpoten van dit gedoogkabinet zagen.

  Brinkman: Ook andere PVV'ers gaan zich los worstelen.

  Hero Brinkman verwacht dat ook andere PVV'ers zich los zullen worstelen. 'Voor de buitenwereld lijkt de partijdiscipline groot, maar ik weet dat intern het een en ander rommelt. Daar zijn dingen gaande, achter de schermen. Ik verwacht dat mensen zich binnenkort gaan uiten en zich gaan proberen los te worstelen', zei de afvallige PVV'er in het televisieprogramma Eva Jinek op zondag.

  Brinkman benadrukte dat hij niet met modder wil gooien naar zijn oude partij, maar herhaalde tegelijkertijd dat 'het onacceptabel is wat Geert doet' en dat de PVV volgens 'een pervers systeem' opereert. 'Maar ik ben niet boos en ik koester geen wrok', aldus Brinkman.

  Hij noemde zijn vertrek 'met name een teleurstelling'. 'Ook een opluchting, maar de teleurstelling weegt zwaarder. Ik heb zes jaar aan de partij te gegeven.'

  Brinkman gaat een boek schrijven over zijn ervaringen in Den Haag, met een 'positieve boodschap'.

  Als eenmansfractie wil Brinkman zich in zijn toekomstige politieke werk onder meer gaan toeleggen op ouderen. 'Die hebben geen specifieke stem meer in de Tweede Kamer, ze vallen overal buiten de boot,' aldus Brinkman. Op het moment houdt hij zich in de Kamer nog vooral bezig met veiligheid, overheid en de Antillen.

 49. Dat deze z.g. ⤽Hero⤝ uit de PVV is gestapt, daar zal uiteraard een reden voor zijn, positief dan wel negatief. Maar dat deze non-valeur die na zes jaar geprofiteerd te hebben van deze partij, zich nu opstelt als een het geweten van deze partij grenst aan een hypocrisie die zijn weerga niet kent. Ook hij heeft zich in het verleden geconformeerd aan de doelstellingen van de PVV.
  Dat hij nu stelt dat hij niet met modder gooi, is juist, hij gooit nu met zijn eigen drek.

  Wie was de persoon, die in Noord-Holland het voorstel indiende van een verbod op hoofddoekjes in het openbaar vervoer? Wie was het die van dronkenschap beschuldigd werd in het perscafé op het Binnenhof? Wie was het die onder boete wilde uit komen, nadat hij gesnapt werd voor te hard rijden? Deze persoon probeert nu over de ruggen van zijn ex collega??s zich te profileren als het geweten van de PVV. Ik heb voor deze man maar één woord over: WALGELIJK!

  Hoe men ook over de PVV denkt, maar je zal maar zo??n ⤽collega⤝ binnen je partij hebben, die je doormiddel van een judas kus de rug toekeert.

 50. VVDer.

  Allemaal goed en wel,maar het CDA en de VVD hebben willens en wetens bewust gekozen voor deze constructie,net als ze willens en wetens hebben geweten dat het een ondemocratische eenmanspartij is,en dat dit op den duur problemen zou kunnen brengen.

 51. 'Eurozone moet bezuinigingen versoepelen'

  WASHINGTON – Een wereldwijde groep van banken vindt dat de vele bezuinigingen in het eurogebied de economie in deze regio naar beneden haalt.

  Het Institute of International Finance (IIF), dat 450 financiële instanties vertegenwoordigt, riep daarom maandag op tot meer bestedingen door landen als Duitsland.

  "De nadruk op de bezuinigingen, die tot op zekere hoogte nodig zijn voor landen met financieringsproblemen, zijn buitensporig wanneer die over de hele linie worden uitgevoerd", aldus IIF-chef Charles Dallara in een brief (.pdf) aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

  Overbelasting

  De strakkere uitgaven door regeringen in de eurozonelanden "hebben al bijgedragen tot een sterke inkrimping van de binnenlandse vraag in het eurogebied als geheel", zei Dallara.

  Het is volgens hem belangrijk verder te kijken dan alleen naar begrotingsdiscipline. "In plaats daarvan moet het bezuinigingsbeleid worden gedifferentieerd tussen de zwakkere leden van de eurozone en die met overschotten om het risico van een overbelasting aan bezuinigingen te voorkomen."
  —-
  Opvallend (bron nu.nl). Oa "hebben al bijgedragen tot een sterke inkrimping". Ach, die lui zullen er ook wel weer geen verstand van hebben.

 52. De inflatie in Griekenland is in maart gedaald tot 1,7 procent op jaarbasis, van 2,1 procent in februari….

  NL: februari 2012 2,42 % en

  Een koopkrachtdaling van 1% of 2% is dit jaar geen uitzondering. Dit betekent dat huishoudens enkele tientjes tot meer dan 100 euro per maand minder te besteden hebben. Het Nibud-instituut adviseert heel Nederland om met zijn geldzaken aan de slag te gaan en deze koopkrachtdaling zo veel mogelijk onder controle te krijgen.

  (bron: Nibud)

  Zullen de Grieken wel een behoorlijk wat meer consumentenvertrouwen hebben, als wij, als we er deze zomer op vakantie gaan. Een geluk bij een ongeluk: goedgemutste mensen ontmoeten.

 53. Het Catshuisoverleg is begonnen op 5 maart en zou 3 weken duren. 30 april moet de begroting in Brussel zijn. Dat komt angstig dichtbij. Ik vraag me af of de partijen de TK nog ruimte gunnen voor een debat over de plannen.:o

 54. Hoe gaat de Hr.Opstelten dit rechtbreien,het schijnt hier te gaan om de moordenaar van Jesse Dingemans,niet de minste crimineel lijkt mij.>:(. ,Maar intussen is dit sujet al zowat 14 dagen op vrije voeten.

  Vermeende zedendelinquent ontsnapt tijdens begeleid tbs-verlof
  door Jules Seegers

  Een 29-jarige tbs??er is vorige maand tijdens een begeleid verlof ontsnapt. Het zou gaan om een zedendelinquent. Hij ging er op 30 maart vandoor en is nog altijd niet gevonden, bevestigt het Openbaar Ministerie vanochtend in Spits nadat de krant een tip kreeg.
  De tbs??er werd behandeld in kliniek De Kijvelanden in Poortugaal, vlakbij Rotterdam. Een tipgever die het gratis ochtendblad op de hoogte bracht, spreekt van een zedendelinquent. De kliniek wil daar in de krant niets over zeggen, noch over hoe gevaarlijk de man is.

  De ontsnapping zou in het belang van het onderzoek zijn stilgehouden. Er zouden voldoende aanknopingspunten zijn, daarom wordt geen signalement van de man gegeven.

  Toen tbs??ers in 2004 en 2005 na hun ontsnapping een ernstig misdrijf pleegden, laaide het debat over verlof van tbs??ers op. Uiteindelijk werden de regels voor verlof aangescherpt

 55. Idd Samsom: "Het vertrouwen moet terug".

  Klinkt acceptabel en leuke samenwerking…er MOET wat gebeuren op de huizenmarkt. En een 2-verdienend, niet buitensporig wensend, stel met een inkomen van tussen de 30.000 en 40.000 euro…heeft toch een aardige basis zou je zeggen

  'Hypotheekregels soepeler'
  »
  Woningaanbod van een makelaar in Rotterdam
  ANP Toegevoegd: woensdag 11 apr 2012, 08:36

  PvdA en PVV willen de hypotheekregels voor tweeverdieners versoepelen. Volgens de twee partijen zijn de eisen die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan deze groep stelt te streng.

  Het budgetbewakingsinstituut Nibud adviseerde vorig jaar tweeverdieners een hoger leenbedrag toe te staan. Volgens het instituut moeten tweeverdieners een even hoge hypotheek kunnen krijgen als eenverdieners met eenzelfde inkomen.

  Maar de AFM is het daar niet mee eens. Volgens de waakhond is het risico op overcreditering te groot. De AFM waarschuwde de banken geen gehoor te geven aan het advies van het Nibud. Als ze dat toch doen, kunnen ze een boete krijgen.

  Ingrijpen
  PvdA en PVV willen nu dat tweeverdieners met een inkomen van tussen de 30.000 en 40.000 euro toch meer geld kunnen lenen. Ze roepen minister Spies van Binnenlandse Zaken op in te grijpen.

  Volgens PvdA en PVV worden tweeverdieners nu heen en weer geslingerd tussen de banken, de AFM en het Nibud.

  —–
  Dat zelfs deurwaarders al aan de alarmbel trekken, geeft stukken minder vertrouwen.

  Vond dit ook een zorgwekkend itemover werk gesproken

  ***

  Dame je zou bijna zeggen dat het gemeenschapsgeld slurpende Catshuisstoomketelgezelschap, het erom deed.
  We zagen zo de 6e week doormidden. Beloof dan ook geen 3 weken en een bijzonder slecht toneelstuk verder. Gewoon de witte rook nog ff uitstellen en idd zo weinig mogelijk tijd voor de 2e Kamer om de plannen kritisch te benaderen. Nu tijd kopen stelen, straks heel weinig weggeven….jaaaaa want de begroting moet écht op tijd in Brussel zijn. Hullie hebben het gedaan en WIJ hebben toch een akkoord?

 56. Dit zegt een econoom vandaag oa

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek rapporteerde over het consumentenvertrouwen. Het afgelopen jaar is dit cijfer in Nederland sterker gedaald dan waar ook in Europa. Waar in het eurocrisisjaar de somberheid van de gemiddelde Europeaan met zo'n 6 procent toenam, somberde de Nederlandse consument er maar liefst 30 procent bij. De toch al in recessie verkerende Nederlandse economie kan zo'n in depressie verzinkende consument er niet goed bij hebben.
  In het Catshuis broeden ze op een plan om de Nederlandse consument verder schrik aan te jagen. Omdat het praktisch onmogelijk is onze tekorten volledig op de allerarmsten van deze wereld af te wentelen, richt het kabinet zijn vizier nu op de laagste inkomens in eigen land. Maatregelen als de nullijn, een btw-verhoging en eigen bijdragen in de zorg raken deze groep hard. Zij zal noodgedwongen haar consumptie verder terugschroeven. De hoge inkomens, die geen biertje of Grote Aankoop zullen laten staan omwille van een beetje extra belasting, ontziet het kabinet.

  Gelukkig zit geluk voor mij in kleine dingen waar ons 'nep acterend Kabinet' met hun 'rechtse vingers aflikkende, gladde, weglachende' vingers niet direct aan kan komen. Een knipoog, een aanraking, een (wel) spontane glimlach…een dagdroompie, een anekdote, een goeie mop, een goed gesprek, liefde van veel mensen om je heen en natuurlijk vooral gezondheid. Dus ondanks het ge-quote….
  een genietende dag verder.

 57. Begrijp van een maat van me dat er toch echt heel wat in de zorg beter verdeeld zou kunnen worden. De nep-acteurs lijkt nu bezig te zijn met (NOG) meer eigen risico en (NOG) meer eigen bijdrage. 😮

  Samsom zei er gister dit over

  En dat kan niet door krampachtig vast te houden aan het bestaande. Dat vraagt in deze tijden om hervormingen en moeilijke keuzes. Op zeven terreinen – arbeidsmarkt, zorg, onderwijs, wonen, veiligheid, onze energievoorziening en uiteraard de financiële sector – durft de PvdA die nieuwe keuzes te maken en doen we nieuwe voorstellen. Om zo de ladder ?? en daarmee het vertrouwen in de kracht van Nederland ?? te versterken.

  Ook in de gezondheidszorg zijn nieuwe keuzes nodig. Want hoewel we trots mogen zijn op het goede werk dat dagelijks in de zorg wordt verricht, zijn ook hier onze kernwaarden in het geding. De gezondheidsverschillen tussen arm en rijk, tussen hoog- en laagopgeleid nemen toe.

  en…

  Een ding is wel duidelijk: de oprukkende marktwerking biedt hierop geen antwoord. Integendeel: het vergroot de tweedeling in de zorg en drijft de kosten enkel verder op door onnodige volumegroei.

  Waarom zijn er veel teveel Spoed Eisende Hulpposten in de Randstad? Waarom explodeert het aantal dotterbehandelingen? Waarom lukt het niet om meer behandeling door de huisartsen en tegelijkertijd minder door de ziekenhuizen te laten doen?

  Omdat zorgverzekeraars door hun onderlinge concurrentie niet in staat zijn om de zorg voor iedereen zo goed mogelijk te organiseren. Het wordt tijd om daaruit conclusies te trekken en de regie terug te nemen. We trekken een streep in het zand en stoppen de concurrentie tussen zorgverzekeraars. Zo geven we zorgverzekeraars weer de functie die hen toebehoort: namens de verzekerden de zorg in een regio zo goed mogelijk organiseren. Niet gedreven door commerciële, maar door publieke belangen. Alleen zo zorg je voor de beste zorg voor iedereen en stop je de volume-explosie. En alleen zo maak je het echt lonend om te investeren in preventie.

  Iets soortgelijks geldt voor de langdurige zorg. Die moet veel meer dan nu gecombineerd worden met wonen, werken, welzijn. Dat betekent dat we de gemeenten verantwoordelijk moeten maken. Alleen zo kun je zorg dichtbij organiseren, investeren in preventie en in nieuwe kleinschalige initiatieven.

  Over de financiering van de gezondheidszorg kan ik kort zijn. Goede zorg moet betaalbaar blijven. Om tweedeling in de zorg te voorkomen en de stijgende kosten in de zorg op te vangen, zullen we daarom van iedereen een eerlijke extra bijdrage moeten vragen. Solidariteit is daarbij voor ons het leidend principe. We willen inkomensafhankelijke premies én inkomensafhankelijke eigen betalingen en risico??s, zodat de zorg voor iedereen betaalbaar blijft.

  En misschien nog wel meer. Feit; er zijn haalbare en eerlijker alternatieven.

 58. Scande gister even snel de teksten die ik niet gezien had. Moest erg lachen om onze troetel-VVDer die zich wederom nogal liet kennen. Hij schreef hier, niet meer te reageren op, wel roddelen over, schijnbaar; bedankt voor het moment 🙂

 59. @ Zwolse 10:18 PvdA roept Teeven ter verantwoording.

  Dit zeggen de Stijllozen

  Tbs'er ontsnapt. Burger mag niets weten

  Het is vandaag woensdag 11 april. En pas vandaag horen we, omdat iemand een krant getipt heeft, dat er op 30 maart, dat is TWAALF dagen geleden, een 29-jarige tbs'er ontsnapt is in Poortugaal tijdens zijn begeleid (!) verlof. De tipgever beweert dat het een zedendelinquent betreft. Dat betekent dat er al twaalf dagen lang iemand rondloopt die kinderen neukt en/of vrouwen verkracht maar dat er 'in het belang van het onderzoek' NIEMAND is gewaarschuwd in de regio rond de tbs-kliniek Kijvelanden. Blokje 'actualiteit' op de website is angstvallig stil. Nergens een rood knipperende panieklamp ook. Want de kliniek zegt genoeg aanknopingspunten te hebben, dus een signalement is overbodig. Daarom is er na TWAALF DAGEN nog steeds niemand gepakt zeker, stelletje incompetente prutsers? Fijne gedachte ook: burgemeester Bergmann van Albrandswaard (Rhoon & Poortugaal) (VVD) heeft 'wel zijn fractievoorzitters geïnformeerd', om te voorkomen dat ze het uit de krant (!!1!) moesten horen.

  Gvd zeg, dat zal je burgemeester maar zijn. Die zegt dus achter gesloten deuren tegen de politieke baasjes van een droevige fusiegemeente dat ze hun vrouwen en kinderen binnen moeten houden, maar dat de burgers niets hoeven te weten. Dan ben je dus als tbs-kliniek & politiek bestuur zijnde een stel totale idioten bij elkaar. En dit topic valt natuurlijk onder gevaarlijk, rechtspraak slopend populisme. Maar goed. Als dader weten we tenminste ook eens hoe het voelt om slachtoffer te zijn…

 60. foutje, bedaank….

  DEN HAAG – Het ministerie van financiën en De Nederlandse Bank (DNB) hebben grote fouten gemaakt bij de grootschalige reddingsacties rond Fortis/ABN Amro en ING in 2008.

  Zowel het ministerie van financiën onder leiding van Wouter Bos (PvdA) als DNB, destijds geleid door Nout Wellink, waren onvoldoende voorbereid op een crisis van de omvang die zich toen voordeed. De Tweede Kamer werd veelal te laat en onvolledig geïnformeerd over de grootschalige reddingsacties waarbij de staat vele tientallen miljarden aan steun verstrekte. De vergunning voor de overname van ABN Amro door het consortium van drie buitenlandse banken in 2007 had nooit verleend mogen worden.

  Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het woensdag gepresenteerde eindrapport van de Parlementaire Enquêtecommissie Financieel Stelsel, ook wel de Commissie-De Wit genoemd.

  bron dvhn

 61. Ik heb de presentatie van De Wit net gezien. Vond hem heel afgewogen in zijn oordeel. Een van de dingen die je bij crisismanagement leert, is dat mensen daar zelden op zijn voorbereid. Is het kenmerk van een crisis niet juist dat het gaat om een situatie met veel onzekerheid, tijdsdruk en een groot belang? Hoe kun je daar op voorbereid zijn, behalve zoals de meeste generaals dat doen (op de vorige oorlog ;)). Ik denk dat de punten uit het rapport-De Wit over de gebrekkige informatie aan TK, vergunning opknippen ABN/AMRO zwaarder tellen dan mogelijk fouten tijdens de crisis zelf.

 62. Van de site van Nina Brink, haar breekijzerende man en Sjaal G. Toch een nogal rechts gezelschap. Het siert ze dat ze deze tragiek ook belichten:

  AD: Man dood zichzelf om uitzetting van zijn zoon te voorkomen

  Een man afkomstig uit Burundi die gisteren had worden uitgezet uit ons land heeft maandag zichzelf gedood, vermoedelijk om te voorkomen dat zijn zoon en geadopteerde dochter ook naar Burundi moeten. Waarschijnlijk, bericht het AD, wilde Alain Hatungimana (36) bereiken dat zijn kinderen mogen blijven.
  Hij schijnt het er ook met zijn kinderen over te hebben gehad. Zijn zoon Abdillah(14): "De IND heeft mijn vader gedood"
  Het gezin wist al een paar maanden dat uitzetting nabij was en de gemeente Culemborg had al vergeefs om clementie gevraagd aan minister Leers.
  De zoon en de 12-jarige dochter zijn opgevangen in een pleeggezin. De moeder is volgens de krant eerder omgekomen bij het oorlogsgeweld in Burundi. Daar zijn nog steeds spanningen tussen Hutu??s en Tutsi??s.

 63. Zo, eens even scannen (net zoals mijn grote vriend 8)) wat er zoal op mijn favoriete log aan ⤽nieuws⤝ te ontdekken valt. Het grote nieuws! is natuurlijk het rapport van de commissie Jan de Wit, waarin de incompetentie van ex minster van Financiën Wouter Bos en zijn kompaan Wellink aan de kaak gesteld wordt. Scan??scan??Ja!!..bingo!! 2 bescheiden reacties op het financiële en politieke geklungel van deze ⤽experts⤝. Maar ik mis wat, en dat is het commentaar van ⤽onze linkse⤝ hardliners Dick en Zwolse, geen ademtocht van ⤽linkse⤝ kritiek over de handel en wandel van deze financieel blunderende hoofdrolspelers in deze soap. Het rapport is toch heel duidelijk, er blijkt veel te veel betaald te zijn voor de overname van ABN-Amro. Bijna 5 miljard aan kapitaaltekort werd door het duo ⤽strooigoed⤝ over het hoofd gezien, en wat ook zeer laakbaar is/was, de 2e kamer werd regelmatig te laat en onvolledig geïnformeerd over het steunprogramma. De ⤽integere⤝ ex minister Bos zal nu wel komen met de dooddoener dat de kamer begrip toonde voor de noodsituatie, maar ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat Bos hier geen misbruik van heeft gemaakt.

  Maar wat doen mijn ⤽linkse vrinden⤝, oogjes dicht en snaveltje toe, want zoals gebruikelijk er worden aan het ⤽linkse⤝ front geen fouten gemaakt, hooguit een klein ⤽misstapje⤝ van 5 miljard, en wie maalt daar nu om. Mijn ⤽linkse vrinden⤝ gaan gewoon door met de orde van de dag: de coalitie zwartmaken. Zwolse al grasduinend in de Telegraaf (haar favoriete stekkie) plus andere kranten en anti-sites, en Dick dagelijks met één vinger in de waterschap dijk ( Hansje Brinker) om met de andere vingers zoveel mogelijk linkjes verzamelen van Joop.nl en andere anti rechtse sites. Wat zijn het toch heerlijke troetel-PvdA-ers????stop??fout??, is ben al de troetel-VVD`er. 🙂

 64. Nog ff door de reclame. Het vandaag al eerder benoemde zeer trieste feit, krijgt een vervolg. Leers-fails deel 1000

  Kamer wil uitleg over zelfmoord asielzoeker

  Door: Joost de Vries ? 12/04/12, 19:07

  © anp. Minister Gerd Leers (Asiel en Immigratie).

  De Tweede Kamer vraagt uitleg aan minister Leers van Asiel over de zelfmoord van een asielzoeker uit Burundi. De 36-jarige man beroofde zich afgelopen maandag van het leven. Mogelijk wilde hij met zijn daad de uitzetting van zijn kinderen voorkomen.

  Een woordvoerder van de minister ontkent dat het gezin deze week het land zou worden uitgezet, zoals in sommige media is gesuggereerd. Een bezwaarprocedure liep nog. De vader en kinderen mochten in Nederland de uitkomst afwachten.

  De gemeente Culemborg, waar het gezin woonde, vroeg in augustus vorig jaar per brief aan minister Leers om gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid om het gezin toch asiel te verlenen. De vader en kinderen waren volgens de gemeente goed geïntegreerd in de gemeenschap. De minister wees het verzoek af. De gemeente heeft daarna geen contact meer gehad met het ministerie.

  'We betreuren het zeer', zegt een woordvoerder. 'Ons medeleven en aandacht gaat nu uit naar de kinderen.' De gemeente wil zich inspannen om alsnog verblijf in Nederland voor de kinderen te regelen. De gemeente noch de woordvoerder van Leers wil op dit moment verder ingaan op het lot van de kinderen. Die laatste waarschuwt voor het leggen van een causaal verband tussen uitzetting en zelfmoord. 'Iemand kan ten einde raad zijn of in de war, maar van een één-op-éénverband kan je niet spreken.'

  Depressief
  De Kamerleden Sharon Gesthuizen (SP) en Joel Voordewind (ChristenUnie) willen van de minister weten wat de medische achtergrond was van de man. Hij zou depressief zijn en onder behandeling staan van een psychiater. Ook willen ze uitleg over de communicatie met de gemeente Culemborg. Voordewind: 'De burgemeester en de lokale gemeenschap hebben veel beter zicht op de situatie van een gezin dan de afstandelijke IND (immigratie- en naturalisatiedienst, red.). Als Leers naar de burgemeester zou hebben geluisterd, had dit mogelijk kunnen worden voorkomen.'

  Ook zij zijn voorzichtig met het leggen van verbanden. Voordewind: 'Dreigen met zelfdoding mag niet automatisch leiden tot een verblijfsvergunning.' Volgens Gesthuizen heeft de IND te weinig aandacht voor psychische klachten van asielzoekers. 'Iemand pleegt niet zomaar zelfmoord. Als je op deze manier je kinderen wilt helpen, dan ben je erg ziek. Hoe kan het dat een man met zulke psychische problemen toch wordt uitgezet?'

  Wanhoopsdaden
  De Burundese man kwam circa vijf jaar geleden naar Nederland met zijn zoon en geadopteerde dochter (nu 14 en 12 jaar oud). Zijn vrouw en de ouders van zijn dochter zouden zijn omgekomen door geweld in Burundi. Het midden-Afrikaanse land is een van de armste landen ter wereld en sinds de onafhankelijkheid in 1962 verscheurd door burgeroorlog en genociden tussen Hutu's en Tutsi's. In 2006 werd een wankele wapenstilstand gesloten tussen de regering en de laatste rebellerende groeperingen.

  De zelfmoord van de man doet denken aan drie wanhoopsdaden van asielzoekers vorig jaar. Een Liberiaanse man stak zichzelf in brand in een asielzoekerscentrum in Limburg en een Iraanse man deed hetzelfde op de Dam in Amsterdam. Een uitgeprocedeerde asielzoeker doodde zijn vriendin en een motoragent in het Groningse Baflo.

  Aansprekend commentaar van experts De Kamer is altijd helemaal pissed-off als ze niet genoeg aandacht hebben gekregen. Begrijp dus de teneur & Le Thomas P&W begint…..

 65. Beloofd veel. Beeldvorming is zo geschapen. Zeker als het kant en klaar wordt geserveerd…én het (op z'n Wilders') ééndimensioneel wordt gecommuniceerd. Ga op de bank Wouter's verhaal afwachten. Trusten alvast en een liefderijke nacht gewenst. Denk eraan, om the one and only Sonja te citeren, "morgen gezond weer op!"

  Pffff wat is dat laatste wel niet waard 😮

 66. Ach Dick, heb ooit training crisismanagement gevolgd. Wij dachten het er aardig af te brengen maar daar maakte de docent korte metten mee: veel symboolbeleid en weinig effectieve besluitvorming. Zoals eerder gesteld kenmerkt een crisis zich door gebrek aan tijd, te weinig info en een groot belang. Achteraf na maanden onderzoek concluderen dat er te weinig info was en de besluitvorming niet zorgvuldig was, is een open deur. Voor mij is alleen info aan TK en vergunning een issue. Ik vond de commissie zelf vrij genuanceerd, itt de journalistiek.

 67. VVDer.

  Een exuus truus telefoontje en brief vandaag aan Wouter Bos van de Hr.de Wit zegt meer dan genoeg vindt je niet? Net zoals de verklaring van dezelfde Hr,de Wit een jaar geleden aan Wouter Bos die een geheel andere strekking had dan in zijn rapport is weer gegeven.

  Heb de overtuiging dat met het debat in de 2e kamer,hoe de rol van de kamerleden zelf is geweest in deze,meer klaarheid naar boven zal komen. Gerenomeerde economen kunnen de kritiek van dit rapport niet delen,omdat het op meerdere punten elkaar tegenspreekt.

 68. @ Dame, inderdaad als er niets mankeert aan de oplossing van de crisis is er voor trainers geen materiaal meer om op verder te borduren. Dit was uniek (zonder voorbeelden) moest extreem snel en info delen ging zwaar ten koste van de onderhandelingspositie.
  Toch ging De Wit zelf lelijk de mist in: hmmm Volkskrant heeft op het 1e oog alleen dit http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10524/Kredietcrisis/article/detail/3239883/2012/04/13/Wouter-Bos-Fouten-maken-was-onvermijdelijk-De-vraag-is-waren-ze-te-billijken.dhtml

  Maar De Wit had Bos gebeld met uitgebreide excuses voor een interview in De Volkskrant….hij had De Volkskrant een pittige brief geschreven. Maar de valse beeldvorming was al geschied.
  * Lees dat Zwolse er al terecht naar verwijst!

  Hoor maar eens hoeveel Kamerleden nogal draaiden in die 3 jaar, als het over nieuwsvoorziening delen gaat. Ja, ook Irr-nogwat van SP!
  ————————–
  van de nogal rechtse site welingelichtekringen.nl met Charles Groenhuijsen, Nina Brink en haar breekijzer, Huffnagel en Doekle.

  Vond het een zeer aansprekend optreden en hun geloof ik ook:
  Wouter Bos reageert verbeten op de kritiek =26282&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=af07bd73872e2125a52c9cf0c305cce8]Beeld-live, geen beeldvorming over mensen die er niet bij zijn

  Dit krijgt nog een aardig vervolg in de 2e Kamer. Jan-Kees was ook betrokken bij veel zaken en dacht er net zo over als Bos.

  Na P&W Twan Huys (Nieuwsuur) met Bos nog even terug gekeken. Was ook goed, net even iets anders.

 69. Al gezien drama? Wouter gaf zeker verbeterpunten toe. Hij had ook te weinig info gekregen, van DNB en die 2 (superdure mannetjes die hem adviseerden) vond hij geen sterk betoog hebben voor De Wit.
  Hij kwam absoluut niet over als iemand die zijn eigen straatje schoon wilde vegen. Hij kreeg (eindelijk nadat het kwaad was geschied) kans om op simpel gevormde valse beeldvorming te reageren. Mooi aan dit verhaal is dat de enquete onder ede was. De andere hoofdrolspelers komen er overigens bij mij niet anders uit: Balkenende verschool zich achter Bos. Nout Wellink (ook CDA zo begreep ik) stond destijds al enorm onder vuur. Kamer was verdeeld en vele financiële zegsmannen/vrouwen draaiden over het thema vertrouwelijkheid. De Kamer is de afgelopen jaren ook niet positief geweest over hun eigen daaadkracht

  Zou mooi zijn als er voor de toekomst lering uit wordt getrokken. Dan is al die jaren vergaderen/verhoren en schrijven, (weglopen door Dionneke), niet voor niets geweest. Zonder zwarte pieten uit te delen. Maar dat schijnt nogal lastig te zijn in de politiek. De sensatiegeile media wil natuurlijk nixxx anders horen/zien.

 70. Over beeldvorming: Mark moet met Kees (SGP) op een achterbank van een auto onderhandelen over de toekomst van ons mooie land 😮 Achterbankgesprekken…doet me hier aan denken

  Koopzondagen verbieten?
  Besluitvorming morele vraagstukken bijstellen….ook maar weer Vanalles verbieten of bijna onmogelijk maken?
  Zoals de pil?
  Homo's/ gaypride/ songfestival zelfs :o? Er zal toch wisselgeld moeten komen.

  Deze vrijheid zal de SGP zeker niet voorstaan[/url]

  Proef een tegenstelling met de Vrijheid die PVV en VVD lijken te claimen.

 71. Zouden veel momenten kunnen zijn. Oeps, niet mijn stijl "zouden kunnen" in 5 woorden.

  Maar jij vond de woensdag gecreeerde media (die nog nixxx konden hebben gelezen, zelfs de samenvatting niet) een uitstekend stukje genuanceerde journalistiek?

 72. Selectieve radiostilte…:

  – gister berichten alle is wel heel veel, maar goed: veel media: http://nos.nl/artikel/361613-onderhandelaars-naderen-akkoord.html

  – daarna is Mark met Kees voor iedereen zichtbaar, maar bij vragen: een weggelachen mediastilte.

  – daarna de RVD: Volgens de RVD duurt het nog minimaal een week voor er een definitief akkoord is. De onderhandelingen kunnen ook nog mislukken.

  – net: Geert Wilders noemt de berichten dat er bijna een akkoord is bereikt in de onderhandelingen in het Catshuis 'prematuur'.

  De PVV-leider stuurde een tweet de wereld in dat de onderhandelingen nog alle kanten op kunnen gaan.

  De VVD, CDA en PVV praten al zes weken over bezuinigingen en hervormingen. Gisteren kwamen er berichten naar buiten dat een akkoord nog minimaal een week verwijderd was, na aanleiding van eerdere berichten die stelden dat een akkoord aanstaande was. Alle speculatie noemt de PVV-leider vandaag prematuur, aangezien het akkoord nog ver weg is.

  Vrijdag na de wekelijkse ministerraad zetten de onderhandelaars hun gesprekken voort.

  —–natuurlijk via het éénrichtingsverkeer van Twitter, Geert dult immers geen tegenspraak…pas op: hij loopt zo weg hoor!
  +++++++
  Vanavond babbelen dus…
  +++++++
  Over radio gesproken:

  Morgen wéér
  http://spijkersmetkoppen.vara.nl/Newsdetail.7433.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=59277&tx_ttnews%5BbackPid%5D=7218&cHash=9cc737d81ff9ff1a34bbfe0cafa7f2b6

  Kan geen seconde meeluisteren, maar gelukkig wel terugluisteren!

  Spijkers is op 5 mei in Zwolle! :D:D:D Alweer en alweer op de mooiste dag van het jaar 🙂
  Spijkers met Koppen is op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Felix Meurders en Dolf Jansen, de columnisten Wim Daniëls en Martijn Koning en tal van cabaretiers zijn van de partij.

  Er wordt natuurlijk aandacht besteed aan het festival, aan vrijheid in de ruimste zin van het woord, aan politiek, burenruzies, film, toneel en sport. Alles kán en mag in Spijkers met Koppen. En uiteraard is er live-muziek.

  Iedereen is op 5 mei van harte welkom IN het Provinciehuis in Zwolle.

 73. Drama, dank je dank je! Doe dit uit vrije wil omdat ik het leuk vind.
  Die h*ernalisten doen het om te scoren en om een ubervetbelegde boterham. Dat ik schijnbaar zo aan dat niveau aan kan tikken. Groot compliment, zou wat kunnen worden als ik niet meer impulsief teksten produceerde.

  Maar bij de "niveaupolitie" MOET je bevindingen toch ook doorklikken; veel plezier! En vergeet Geert en Kees niet in te seinen, anders zit je weer met "onvolledig informeren". Ingewikkeld allemaal, zo weinig vrijheid 8)

 74. WERK is de sleutel tot economisch herstel:

  – Eergister: Polen gaan werk van gehandicapten overnemen in NL: de laatsten worden door nieuwe maatregelen nl te duur voor werkgevers.
  – Gister de UWV-plannen (die ook doorwerken op werkzoekenden)
  – vandaag: http://nos.nl/artikel/361873-fors-meer-langdurig-werklozen.html

  Kost veel, kost ook veel frustratie, levert minder op in de huishoudgeldbuidel en in de staatskas.
  —–
  Die immer negatieve stroom berichten over de onrust op de huizenmarkt en de dalende economische cijfers in dat opzicht.

  En wat is er gebeurd om 1 en ander te verbeteren, hoe lang hangt deze donderwolk al boven mooi NL? Hoeveel miljoenen/miljarden? hebben gemeenten al afgeschreven omdat ze MOESTEN strepen in nieuwbouwplannen?

  Ok actie tegen scheefgroei
  Verlaging overdrachtsbelasting (tot 1 juni of 1 juli) bleek peperduur voor de belastingbetaler….en leverde nixxx op.

  * Schuld door rood staan bedraagt inmiddels 10,1 miljard euro …
  Daarbovenop nog de enorme hypotheekschuld van NL (Bos stipte het gister ook nog even duidelijk aan. Over ING opdelen in een aparte hypotheekbank)

  Dit was het weer ff mbt het consumentenvertrouwen. Oh ja alles wordt duurder en vele salarissen worden bevroren. Terwijl andere nogsteeds onevenredig en ongenuanceerd doorstijgen.

 75. Vreemde communicatie, toch (die 2 van DOE EENS NORMAAL MA!…DOE ZELF EENS NORMAAL MAN!). Dagelijks met elkaar…ook over elkaar. Maar tegen wie eigenlijk. Wat is het doel van die nonsens…

 76. PVV-leider Geert Wilders voelde zich vrijdagochtend genoodzaakt te twitteren dat er nog geen sprake is van een Catshuis-akkoord. De mediaberichten hierover zijn prematuur, aldus Wilders. Premier Rutte probeerde tijdens de persconferentie het verbreken van de mediastilte door Wilders weg te gniffelen door te stellen dat het woord prematuur "zo weinig Henk en Ingrid is". "Ik verbaas me over het taalgebruik", aldus de premier. Op de vraag van de journaliste of het een te ingewikkeld woord is, antwoordt hij volmondig "wel voor de PVV". Hij vindt prematuur een te moeilijk woord voor Henk en Ingrid, de achterban van de PVV. "Ik zou een eenvoudiger woord gebruiken, het woord 'voorbarig'", aldus Rutte. ^^^ Natuurlijk weet Mark het zelf weer beter…zelfs welke woorden de ander moet gebruiken.

 77. Premier Rutte houdt er rekening mee dat het Catshuisoverleg over de miljardenbezuinigingen nog altijd kan mislukken. Dit zei hij na afloop van de ministerraad. "Zolang we er niet uit zijn, kan het altijd nog mislukken," aldus de premier. ^^^ Nutteloze en overbodige opmerking. Een onderhandeling kan altijd mislukken. Misschie zei ie het omdat Geert het 's morgens had gezegd. Maar NATUURLIJK komen ze met een akkoord naar buiten. Waarom moet het echter zo lang duren en met zoveel comedy, achterkamertjes en nep-acteren?

 78. Ze hebben allemaal al een "achterkamertje" met Kees gedaan. Eerst gister de weglacher op een luizige en vunzig-overkomende achterbank en vandaag

  De onderhandelaars Rutte, Wilders en Verhagen hebben vanmiddag overleg gehad met SGP-leider Van der Staaij.

  Het gesprek was achter gesloten deuren op het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het departement van vicepremier Verhagen. Dat bevestigen bronnen in Den Haag.

  Cruciaal

  Gisteren sprak Rutte al met Van der Staaij op een onbekende locatie. De steun van de SGP voor het pakket miljardenbezuinigingen is cruciaal. De SGP is nodig om de ingrijpende bezuinigingen door de Tweede en Eerste Kamer te krijgen.

  Beslissende fase

  De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zijn rond zes uur weer bij elkaar gekomen in het Catshuis. Algemeen wordt aangenomen dat de onderhandelingen in een beslissende fase zitten.

  Achter de schermen waren vandaag verschillende bijpraatsessies. Zo hoorden CDA-Kamerleden van de partijtop welke resultaten er tot nu toe zijn bereikt.

  🙁

  Ga wel verder op RTV Twente naar de Kampioenssfeer in Zwolle kijken :D:D:D Om natuurlijk over te schakelen als de pot begint….want eerlijk gezegt is het momenteel een beetje droevig op de RTV 😮

 79. Je maakt nogal een hoop reclame voor die gratis Korans Dick. Ik zit hier echt niet te wachten op dat middeleeuws gedoe. Misschien ben jij in die tijd blijven steken en spreekt het jou wat meer aan dan mij. Een aantal van die extremisten is ook op Urk geweest om de boel te bekeren maar vingen daar BOT. Ik heb van ze begrepen dat ze schijt hebben aan onze democratie en een Islamitische staat willen stichten. Ze weten dondersgoed hoe ze gebruik moeten maken van onze vrijheid van meningsuiting om vervolgens aan die vrijheid een eind te maken. Ik wens je veel plezier met Achmed en Fatima.

 80. Bericht door dick, op 13 april 2012 om 10:23
  Die immer negatieve stroom berichten over de onrust op de huizenmarkt en de dalende economische cijfers in dat opzicht.

  En wat is er gebeurd om 1 en ander te verbeteren, hoe lang hangt deze donderwolk al boven mooi NL? Hoeveel miljoenen/miljarden? hebben gemeenten al afgeschreven omdat ze MOESTEN strepen in nieuwbouwplannen?

  Ok actie tegen scheefgroei
  Verlaging overdrachtsbelasting (tot 1 juni of 1 juli) bleek peperduur voor de belastingbetaler….en leverde nixxx op.

  Ben het eindelijk een keer met je eens. Ze hadden die overdrachtsbelasting beter kunnen verhogen naar 10 %. De belastingbetaler en huizenkoper zijn dan beter af.

 81. Bericht door dick, op 13 april 2012 om 10:23

  Dit was het weer ff mbt het consumentenvertrouwen. Oh ja alles wordt duurder en vele salarissen worden bevroren. Terwijl andere nogsteeds onevenredig en ongenuanceerd doorstijgen.

  Mag ik eindelijk ook een keer met mijn 36 euro erbij onevenredig en ongenuanceerd doorstijgen? Wat een ander verdient zal mij worst wezen maar ik heb nog consumentenvertrouwen genoeg. 8)

 82. Mark Rutte uit de bocht gevlogen.

  Premier Mark Rutte heeft tijdens zijn wekelijkse persconferentie gezegd dat hij verbaasd was over de woordkeus in een tweet van Geert Wilders. Die noemde berichten in de media over een op handen zijnde akkoord in het Catshuis 'prematuur'.

  "Ik verbaasde mij over het taalgebruik, omdat het woord 'prematuur' zo weinig 'Henk en Ingrid' is", aldus Rutte. Gevraagd of hij 'prematuur' te ingewikkeld vindt, antwoordde Rutte "Ja, wel voor de PVV." Met de suggestie van onze verslaggever Frits Wester dat Wilders beter 'voorbarig' had kunnen zeggen, kon Rutte leven. "Dat betekent ongeveer hetzelfde, in eenvoudiger Nederlands."

 83. Na enige weken op het log te zijn vergast met negatieve berichten over de ⤽rechtse⤝ coalitie, en in het bijzonder Mark Rutte, nu maar eens wat ⤽opgewekte ;)⤝ zinnetjes over de ex Greenpeage activist en zichzelf met een aura tooiende ⤽verlosser der onderdrukten:⤝ Diederik Samsom. Wat heeft de PvdA knuffel Didi in zijn onnozelheid bedacht: Een ⤽nieuw?⤝ plan om het begrotingstekort te beperken, wat dan opgebracht moet worden door de Nederlanders met modaal/hogere inkomen. U kent inmiddels de grijs gedraaide plaat: ⤽sterkste schouders dragen de zwaarste lasten, of wat ik steel van de ene geef het aan de andere, maar dan wel dit alles ten faveure van het zielige PvdA electoraat⤝

  Om hier verder een heel verhaal op te hangen over de PvdA bezuinigingen is water naar de zee brengen, daar het altijd bij deze verkwisters uitkomt op BELASTINGVERHOGING.
  We hoeven maar naar onze politieke geschiedenis te kijken om te zien dat als er door de PvdA geregeerd c.q. meegeregeerd werd, er altijd een begrotingstekort is/was die men dan doormiddel van lastenverzwaring in het gareel probeerde te krijgen. Op de pof leven (de Wehkamp doctrine) en verkwisten zit nu eenmaal ingebakken in de genen van een sociaaldemocraat. Lees en huiver: Den Uyl die honderden miljarden aardgasbaten liet weglekken. Kok die tientallen miljoenen van het ABP roofde. De ⤽gekruisigde ⤝ verlosser Cohen, die in Amsterdam tientallen miljoenen ⤽amateurgeld⤝ verspild heeft aan de NZ lijn en nu ⤽knuffelbeertje⤝ Bos weer, die ⤽onze⤝ nationale trots voor vijf miljard te weinig verkoopt.
  Samengevat: de PvdA bestaat uit financiële amateurs, en zijn en blijven een ramp voor Nederland.

  Om maar eens meerdere weken moddergooien naar Mark Rutte te pareren, de zelfbenoemde a.s. premier van Nederland Diederik Samsom is en draaideurcrimineel. Didi heeft toegegeven wel 10 keer opgepakt te zijn geweest tijdens acties van de milieumaffia Greenpeace. Dat deze acties veel schade toebrachten aan de economie, en hierdoor ook slecht waren voor het milieu omdat de economische schade die deze acties zorgden voor een lager beschikbaar budget voor duurzame investeringen, dat begreep deze economische nitwit niet. Maar hij heeft dan ook een eminent voorbeeld in ex vakbondleider Wim Kok, die in het verleden alles in het werk stelde om via de vakbond zoveel mogelijk schade toe te brengen aan de economie, om vervolgens minister van financiën te worden en ook nog eens premier en notoir zakkenvuller.
  Didi heeft nooit vastgezeten voor zijn criminele delicten, hij kreeg meteen een boete, die dan weer afgekocht werd met subsidiegeld door Greenpeace. Maar zoals het gaat met eencellige milieuactivisten ze zijn vooral met één ding heel erg bezig. Zichzelf.
  Even terzijde met deze 10 arrestaties overtreft hij de ⤽criminelen⤝ van de PVV!! Waarvan akte 😮

  Samengevat: Zullen we het ooit meemaken dat Didi premier wordt? (hypothetisch) Dan weet ik de uitspraak van Frits Bolkenstein al: Een pleefiguur! 🙂

 84. Ieder z'n mening Assie. Al leg ik die cartoon toch heel anders uit. Vanuit de verongelijktheid van H & I. Respecteer alle geloven en ben tegen alle extremen. Maar dat heb ik hier al vaak geschreven.

  Hedwige-tragedie. Tjonge wat een afgang voor Koppejan in Nieuwsuur. Die krijgt nog last met zijn beloften. Maar Bleker ging ook af als een gieter in P&W. Wist zich geen raad met de directe vragen van Peterrrr (interessant onderwerp trouwens) en van die jongen van 17…Die enpassant Bleker's collega Kamp nog ff beschuldigde.

  Mooi die Zeeuwse rol van Balkenende nog ff uitgelicht.
  —————–

  Bas nu in beeld op het NOS-journaal: FEEST IN ZWOLLE. Nog een sfeerreportage vanuit t Fluitje. Met natuurlijk "We are the Champions" :D:D:D

 85. 😮 Geruchten over verhoging van de BTW blijven hardnekkig rondhangen. Ze zullen in die Catshuisstoomketel en al die andere achterkamers toch niet echt achterlijk zijn geworden?
  – salaris en uitkeringen blijven gelijk
  – alles wordt duurder
  – koopkracht daalt dus aanzienlijk terwijl de inflatie blijft stijgen
  – huizenmarkt ingestort
  – steeds meer werkelozen
  – consumentenvertrouwen daalt nog verder

  Nu gewoon ALLES nog EXTRA duur? Waarom niet gewoon de sterkste schouders de zwaarste lasten? In Amerika stellen de sterkste schouders dat ook gewoon zelf voor: daar wel.

 86. Mooi filosofieprogramma olv CLAIRY net begonnen op 1.

  Lebbis nog eens terugkijken, en Jiskefet ook als ik tijd heb. Oeps, SPIJKERS MET KOPPEN ook nog terugluisteren; ivm keihardwerk op dat moment.

 87. Ik moest wel lachen om die jongen. Werd neergezet als zielige criminele jongere, maar ontpopte zich als scherp observator (waarom verdrag tekenen en dan schenden?) en betere interviewer dan P&W. Hoop dat er een goede toekomst is voor die knaap. Ook lief hoe hij voor zijn alcoholische moeder bleef staan.

 88. Ja Dick, dit daadkrachtige kabinet dat Nederland terug zou geven aan de Nederlanders, onderhandelt nu al 6 weken in crisistijd en nog is het einde niet in zicht en de kans op mislukking aanwezig. Ondertussen is de huizenmarkt helemaal stilgevallen en daalt het consumentenvertrouwen peilsnel. En is er nog tijd voor de TK zoals in een democratie gebruikelijk is?:o

 89. @ Dame, idd die jongen was goed bij! Lief idd tov die moeder. Maar die moeder gaf em gewoon een blikkie bier voor de camera langs. Zij had (ook uit zijn mond) nogal wat fouten gemaakt. Moeder was volgens mij ook nogal in staat alle fouten van zoonlief goed te praten. Jammer dat mensen die vol goede wil worden geholpen door instanties, vaak die instanties juist de schuld geven. Als die moeder dan niet kon lezen, had ze toch wel iemand kunnen vinden die voor haar kon tekenen.

  De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, zeker met die familiaire banden. Ga zondag wel even kijken. Die vrouw is goed, heeft al eerder wat indrukwekkends neergezet op tv. Wat, weet ik zo niet meer.

 90. Volgens mij was moeders verontwaardigd omdat zoonlief haar biertje had opgedronken.:)
  Maar idd eenzijdig verhaal. Ik geloof wel dat sommige problemen alleen opgelost kunnen worden door specifieke personen en dat niet elke hulpverlener dat kan zijn.

 91. :D:D:D Zou ook goed kunnen: verontwaardiging.

  Weet idd uit verhalen, dat de ene hulpverlener de ander niet is. Mooi hoor, zoveel betrokken mensen die écht om een ander geven. Kwamen er maar meer mensen op de goede plek. En die rotte appels. Die schijnbaar misbruikende Amerikaan is ook zo'n iemand.

 92. Ondertussen bij Clairy: Wat is de ziel (dna) van de verzorgingsstaat?

  Heeft met ambitie te maken (zorgen dat mensen die het minder hebben gehad in het leven…mee kunnen komen).

  Een ander: daklozen hebben NU geen recht meer op zorg. Jeugdzorg gaat naar de gemeenten……gemeenten krijgen een negatieve-bezuinigingsprikkel.

 93. Hedwigepolder: Wat was die senator Robesin (destijds enorm bespeeld door Rutte om een meerderheid in de Senaat te krijgen) ongezouten duidelijk over de eerlijkheid, de betrouwbaarheid en de beloften van Mark Rutte in Nieuwsuur!!

  Trusten alvast.

 94. Tjonge, er is ook nog ander nieuws dan het nieuws dat maar niet wil komen uit de "catshuisfluitketel" (plagiaat) 🙂

  Goed nieuws voor de Eurofielen,?? of toch niet? ⤽Onze⤝ Brusselse vrienden broeden op regels om ons pensioenstelsel om zeep te helpen. Wat is namelijk het geval, Brussel wil volledige controle over onze pensioenspaarpot. Europa overweegt strengere eisen te stellen aan pensioenfondsen, waardoor deze tientallen miljarden als extra buffer in kas moeten houden. En zoals gebruikelijk gaat dat onvermijdelijk leiden tot hogere premies en waarschijnlijk tot lagere pensioenuitkeringen., terwijl tengevolge van de kredietcrisis de pensioenen toch al onder druk staan. In hun ongekende wijsheid heeft Brussel besloten dat de nieuwe Europese regels alleen gelden voor landen die al pensioenfondsen hebben, namelijk Nederland, Duitsland, Engeland en Ierland. Zoals altijd legt Europa juist die landen regels op, die hun zaken relatief goed op orde hebben. ⤽Andere landen zonder noemenswaardige pensioenfondsen hebben nergens last van.

  Nu zullen slaafse Eurofielen hier natuurlijk anders over denken, maar volgens mij moet de grootste spaarpot van Nederland door Nederland gecontroleerd worden en niet door Brussel.
  Bijna de helft van het totale Europese pensioenvermogen, behoort toe aan die paar miljoen Nederlanders op dit kleine stukje aarde, terwijl de pensioenen juist het enige deel van het financiële stelsel is waar geen staatssteun naar toe hoeft. Europa wil pensioenfondsen zien als verzekeraars, terwijl het in ons land toch duidelijk een onderdeel is van het sociale zekerheidstelsel.

  Europa voor ons welbevinden en een ⤽gouden⤝ toekomst, of moet het zijn: Hou Europa buiten de deur?

 95. ⤽Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven⤝ zal Bleker gedacht hebben toen hij het compromis bedacht voor de Hedwigepolder. Al gniffelend zal hij vast gedacht hebben aan het door ⤽links⤝ bedachte woord ⤽polderen⤝. Met de woordspeling ⤽ontpolderen/polderen⤝ krijgt deze ponyboer met zijn boerenslimheid het toch misschien voor elkaar om het in 2/3 van de Hedwigepolder droog te houden. Dit natuurlijk tot groot ongenoegen van het ⤽linkse⤝ eskader, milieumaffia, vogelaars, bomenknuffelaars en ander vreemd volk. Heel ⤽correct⤝ politiek Nederland heeft er wel een mening over, zelfs de ⤽redder⤝ van crimineel Nederland Peter RRRR de Vries.

  Onbegrijpelijk, wordt er door een minister van deze coalitie in de geest van ⤽links⤝ Nederland het vergeten ⤽polder systeem⤝ toegepast, is het weer niet goed. ;D

 96. Salomon Bleker heeft gesproken: toch wel een stukje Hedwigepolder, maar ook nog ontpoldering van delen van de Welzingepolder, de Schorerpolder en de Appelzak. Extra kosten (geschat 90 miljoen) van o.a. dijkaanleg hebben we er wel voor over. Hamvraag is wat de Europese Commissie en de Vlamingen van deze draait vinden. Iig in Zeeland opnieuw tegenstand:

  De provincie Zeeland heeft moeite met het compromis. De provincie ziet obstakels bij onder meer het ontpolderen op vier verschillende plekken, zo laat ze vrijdag weten.

  De boeren in de Hedwigepolder willen hun grond niet afstaan. Onder meer havenschap Zeeland Seaports is eigenaar van een deel van de andere vier gebieden. Die wil het zelf gebruiken om schade aan natuur door de bouw van een containerterminal te compenseren.

  Peijs stelde verder dat het nieuwe plan veel duurder wordt dan het oorspronkelijke. Ze toonde zich niet al te optimistisch over uitvoering van het alternatief van Bleker, dat overigens ook nog door de Europese Commissie moet worden goedgekeurd.

 97. Idd in Zeeland, begreep ik ook. Belgen…de Vlaamse president zou (volgens Bleker) gezegd hebben dat ie goed vond wat de EU goed vond. Misschien is JP het er ook wel niet mee eens, maar houdt ie na goed CDA-gebruik zijn mond.

  Gister lulde die aandachtsgeile ponyboer, mismatcher met natuur (mits in pril vrouwelijke verpakking), beroepsouweh*er, aan en man van 'het briefje aan Mauro en en en (laat verder maar) in zowel Nieuwsuur als P&W nogal opzichtig om die vraag heen: "Nu doe je wel weken héél veel moeite om internationaal draagvlak te krijgen, maar hoe zittut nationaal"?

  Geen antwoord.

  Vandaag 2 PVV blijt wél bij oorspronkelijk idee[/url] Een tegenovergesteld Koppejannetje zeg maar.

  PvdA ook niet; geen meerderheid Tenzij…bespeling in de achterkamertjes….waar deze regering goed in is. Zie o.a. ook 1:14. Dan worden de meest essentiële principes opzij geschoven. Naar voorbeeld van die 2 nep-rechte rugmenschen.
  Ferrier was er van de week nog mee in het nieuws en Koppejan (zie boven). Zei vertegenwoordigden op dat congres zgn de onvrede van een kleine 40% van de CDA-ers :o:o::o

  Trouwens VVD-ers en PVV-ers? Die worden helemaal nixxx gevraagd. Tevreden zijn met je positie en als je wilt janken ga je maar wat anders doen. Wat zit ome Kees toch in een heerlijke positie met zijn 2 stoeltjes.

 98. Waarom mag deze post niet? Mogen de linken niet meer??????

  Idd in Zeeland, begreep ik ook. Belgen…de Vlaamse president zou (volgens Bleker) gezegd hebben dat ie goed vond wat de EU goed vond. Misschien is JP ook wel tegen, maar zwijgt ie (na goed CDA-gebruik).

  Gister lulde die aandachtsgeile ponyboer, mismatcher met natuur (mits in pril vrouwelijke verpakking), beroepsouweh*er, aan en man van 'het briefje aan Mauro en en en (laat verder maar) in zowel Nieuwsuur als P&W nogal opzichtig om die vraag heen: "Nu doe je wel weken héél veel moeite om internationaal draagvlak te krijgen, maar hoe zittut nationaal"?

  Geen antwoord.

  Vandaag 2 nrc.nl:bommetje-pvv-onder-definitieve-plannen-bleker-met-hedwigepolder.
  PVV blijft wél bij oorspronkelijk idee. Een tegenovergesteld "Koppejannetje" zeg maar.

  Andere link: geen-meerderheid-plan-hedwigepolder….nu.nl:
  PvdA ook niet.
  Tenzij…bespeling in de achterkamertjes….waar deze regering goed in is. Zie o.a. ook 1:14. Dan worden de meest essentiële principes opzij geschoven. Naar voorbeeld van die 2 nep-rechte rugmenschen.
  Ferrier was er van de week nog mee in het nieuws en Koppejan (zie boven). Zei vertegenwoordigden op dat congres zgn de onvrede van een kleine 40% van de CDA-ers :o:o::o

  Trouwens VVD-ers en PVV-ers? Die worden helemaal nooit & nixxx gevraagd. Tevreden zijn met je positie en als je wilt janken ga je maar wat anders doen. Wat zit ome Kees toch in een heerlijke positie met zijn 2 stoeltjes.

 99. Hoe zei men dat in WO1: Van het westelijk front geen nieuws?⤝ Nou reken maar dat er aan het huidige ⤽rechtse⤝ front heel goed nieuws is.(al is de ⤽rechtse⤝ signatuur van het CDA altijd problematisch) De SGP kan men gevoeglijk vanaf heden officieel als 2e gedoger beschouwen. Van der Staaij twitterde vandaag al een sijsje rond, dat hij deze week 2 maal geconsulteerd over de thema??s die met de miljardenbezuinigingen en hervorming te maken hebben. ⤽Druk weekje gehad. Donderdag en vrijdagmiddag gepolst over thema??s uit Catshuisonderhandelingen⤝, twittert hij.⤝Hoop dat ze er snel uitkomen⤝.

  Het werd eens een keer tijd, dat ze aan de ⤽rechter⤝ zijde de rijen sluiten, en onder het oeverloze ⤽linkse⤝ gezwam een dikke streep zetten. 77 vaste zeteltjes in de 2e kamer, voor de meest heikele voorstellen, zonder een ⤽Brinkmannetje⤝. De 1e kamer met de ene stem van de SGP ook dichtgetimmerd, dus het politieke leven van Rutte1 ziet er voorlopig rooskleurig uit.

  Kortom, ⤽rechts⤝ blijft de komende jaren gewoon verenigt. Mijn ⤽linkse vrinden⤝ zullen ongetwijfeld tranen met tuiten huilen, maar helaas; de macht wordt niet meer afgestaan.
  Natuurlijk zullen de mannen/broeders en de coalitie de komende tijd verkettert worden, maar Rutte, Verhagen,Wilders en Van der Staaij zijn behoorlijk stoïcijns. In tegenstelling tot het ⤽linkse⤝ eskader,die het maar niet lukt om een gezamenlijke oppositie te voeren, maar dat is te verwachten van deze ego trippers. Natuurlijk zullen ze het niet continu met elkaar eens zijn, maar ze zijn wel van het besef doordrongen, dat het nog veel erger wordt als ⤽links⤝ inspraak heeft. Zoals Fortuyn al zei; At your service! 🙂

 100. Zie 22:18, misschien omdat "linken" ineens niet meer mag 😮

  Plaatsing lukt ook ff niet

  MAAR IK VOND DIT EEN GEWELDIGE CARTOON….SPATIE MAAR FF WEGLATEN….DAAR TRAPT IE DUS NIET IN.

  joop.nl /opinies/detail/artikel/de_reflex_van_rutte/

 101. Oh, er is elders ook al eens verzocht om een lijst met "verboden woorden" volgens mij is die best lang. Heb je nog een kopie? Zou ik em via Contact naar de Admin sturen en vragen wat er mis mee is.

 102. Tja, misschien wel. Lijkt me lastig leven, volgens allerlei formules, codes normen van deze en gene…wil er eigenlijk niet over nadenken.

  Heb je nog een kopietje naar de Admin kunnen sturen?

 103. Hoe zei men dat in WO1: Van het westelijk front geen nieuws?⤝ Nou reken maar dat er aan het huidige ⤽rechtse⤝ front heel goed nieuws is.(al is de ⤽rechtse⤝ signatuur van het CDA altijd problematisch) De SGP kan men gevoeglijk vanaf heden officieel als 2e gedoger beschouwen. Van der Staaij twitterde vandaag al een sijsje rond, dat hij deze week 2 maal geconsulteerd over de thema??s die met de miljardenbezuinigingen en hervorming te maken hebben. ⤽Druk weekje gehad. Donderdag en vrijdagmiddag gepolst over thema??s uit Catshuisonderhandelingen⤝, twittert hij.⤝Hoop dat ze er snel uitkomen⤝.

  Het werd eens een keer tijd, dat ze aan de ⤽rechter⤝ zijde de rijen sluiten, en onder het oeverloze ⤽linkse⤝ gezwam een dikke streep zetten. 77 vaste zeteltjes in de 2e kamer, voor de meest heikele voorstellen, zonder een ⤽Brinkmannetje⤝. De 1e kamer met de ene stem van de SGP ook dichtgetimmerd, dus het politieke leven van Rutte1 ziet er voorlopig rooskleurig uit.

  Kortom, ⤽rechts⤝ blijft de komende jaren gewoon verenigt. Mijn ⤽linkse vrinden⤝ zullen ongetwijfeld tranen met tuiten huilen, maar helaas; de macht wordt niet meer afgestaan.
  Natuurlijk zullen de mannen/broeders en de coalitie de komende tijd verkettert worden, maar Rutte, Verhagen,Wilders en Van der Staaij zijn behoorlijk stoïcijns. In tegenstelling tot het ⤽linkse⤝ eskader,die het maar niet lukt om een gezamenlijke oppositie te voeren, maar dat is te verwachten van deze ego trippers. Natuurlijk zullen ze het niet continu met elkaar eens zijn, maar ze zijn wel van het besef doordrongen, dat het nog veel erger wordt als ⤽links⤝ inspraak heeft. Zoals Fortuyn al zei; At your service! 🙂

 104. Oh, misschien hoor je er dan later van. Is het 23:02 niet? Geen nieuws wat mij betreft, de coalitie is natuurlijk 1 font. Al zijn ze het volgens mij echt vaak oneens en is de sfeer tussen mn PVV en CDA om te snijden. Tja en hoe de mannenbroeders denken hoef je mij niet te zeggen. Er hing jarenlang een grote Oranje-poster op een raam bij ons. Die benaderen alles (dus ook veel dingen die multi-interpreteerbaar zijn) vanuit de Bijbel-oude berijming (ook nog anno 2012). Krijg soms wel eens de indruk dat haat daar plaatsmaakt voor liefde. Zeker als het andersdenkenden betreft. Zou bepaald niet bijbels zijn, maar goed.

  Het is me wel een dubbel-gedoogavontuur waar ongetwijfeld in de toekomst niet snel op terug zal worden gevallen.

 105. De SGP moderniseert wel in een razend tempo. De voorman van de partij zonder televisie en cultuur twittert niet alleen, maar heeft volgens VVDer ook nog eens een (zal het adminwoord wel zijn, dus * voor de u) een "r*k weekje" gehad.:)

 106. Terugkijk-aanbeveling. Column Max Pam in Buitenhof. Rest boeide niet, al herinner ik me Hansie H??s: minder dan 85 JSF's! Minister Schippers probeerde beraamde Olympische Spelen??28 kosten te verdoezelen. En de zakjes wiet van Saar, destijds.

 107. @ Dame: Niet alle SGP-ers leefden (leven) zonder tv. We hebben er altijd 1 gehad. Bij mijn moeder thuis kwam de hele buurt kijken omdat ze de 1e tv in 's Heerenbroek hadden.
  Terwijl menigeen (misschien dezelfden) vond dat ze "de duivel in huis haalden". Maar volgens mij zat er bij die familie vooral een ARP-sausje overheen. Ze hadden ook de NCRV-gids en wij "Visie van de EO". We mochten alleen op zondag niet kijken. Vandaar dat ik "Koot & Bie en Wim T.Schippers" elke zondagavond TOCH moest zien. Sport, ook zondagmiddag konden we bij de buren kijken. Finale WK'78 keken ik met DJ H.G. in een bejaardencentrum. Maar zondag is de rustdag. Je zult vandaag nixxx van Kees horen.
  SGP maakte altijd al alert en slim gebruik van (electronische) communicatiemiddelen en media. En fanatiek zijn ze. Weet nog goed dat mijn buurjongen zij dat ie alleen journalist bij een Chr. krant wilde worden….en daar had hij nog een voorkeur in. Sinds mensen heugenis zit ie bij het Reformatorisch dagblad of het Nederlandsch Dagblad. Bij Barend en van Dorp (waar wij ook eens in lichtelijke staat op visite waren) dachten ze: we nemen een SGP-er die pakken we wel met z'n allen………..de mannenbroeder lachtte al niet mee, waar de rest wel meelachtte. Gaf korte en heldere antwoorden…….Toen hij aan het woord mocht kon ie precies kwijt wat ie wilde… Jan Mulder, Frits Barend & Henk van Dorp werden gewoon afgetroefd. 😀

  Geweldige vakanties gehad overigens onder organisatie van de HGJB….we waren de 3 uit Zwolle en er gebeurde alles veel wat God verboden had. Broeinest ook van de SGP-jeugdclubs.

  Beetje gas terugnemen op een dag in de week vind ik niet erg trouwens. We hebben meestal wel wat te doen/afgesproken, maar ik koester de rustige zondagen ook. Mijn dame zit de hele middag wel in een boek en ik redt me ook wel.

 108. Afganistan: wat moeten we daar toch snel weg!

  Talibanstrijders vallen Kabul aan

  Afghaanse veiligheidstroepen in de buurt van de de regerings- en ambassadegebouwen Reuters

  Toegevoegd: zondag 15 apr 2012, 12:28

  In het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben militanten verschillende regerings- en ambassadegebouwen onder vuur genomen. Er zijn geweerschoten en meer dan tien explosies gehoord.

  Volgens ooggetuigen is het huis van een Britse diplomaat geraakt door een granaat. Ook op het Afghaanse parlement en de Russische en Duitse ambassade zouden granaten zijn afgevuurd. Op verschillende plekken zijn geweerschoten gehoord.

  Voorjaarsoffensief

  De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanvallen opgeëist. Een woordvoerder zei dat gewapende zelfmoordterroristen aanvallen uitvoeren op het hoofdkwartier van de NAVO, het Afghaanse parlement en verschillende ambassades. Het is het begin van een gebruikelijk voorjaarsoffensief.

  De NAVO zegt dat er zeven lokaties zijn aangevallen, maar dat er geen berichten over gewonden zijn.

  Daar waar mensen die door ons geld en met onze intensieve bemoeienissen en opleidingen, je zomaar om kunnen leggen.

  Daar waar corrupie heerst. Net als de Taliban.

  Daar waar ook vooral door Amerikanen enkele uberdommen provocaties plaatsvonden. Met veel Afgaanse doden tot gevolg.

  We waren écht van goede wil. Herinner me nog een interview dat ik deed met een sectorhoofd over "watergerelateerde hulp". Maar zelfs die Karzai is niet te vertrouwen.

  Weg wezen, voor je er niet meer weg kunt!
  —-
  Smerig politiek beladen zakie ook. Voorbeeld, waar ook Verhaagen (coalitiegenoot destijds) nou bij betrokken was

  Ambtenaren tegen VS: zet Bos onder druk

  NRC 15/01/11

  Nederlandse topambtenaren hebben Amerikaanse diplomaten in 2009 aangespoord om toenmalig PvdA-leider Bos onder druk te zetten. Ze gaven ook aan hoe dat het beste kon.

  Met Amerikaanse hulp hoopten ze dat Bos (destijds minister van Financiën) zou instemmen met verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan. Dat blijkt uit geheime diplomatieke ambtsberichten van de Amerikaanse ambassade in Den Haag die NRC Handelsblad en RTL Nieuws in bezit hebben.

 109. Vreemde motivatie bij zeltel-peilingen (ter meerdere glorie van de geldbuidel van de peiler) MdH in dit geval op Nu.nl:

  1e=logisch en laag
  2e=:o het vertrouwen in de 3 mannen
  3e=Toch….PVV-kiezer

  Een meerderheid (67 procent) van de Nederlanders denkt dat de PVV, CDA en VVD er in het Catshuisberaad uit zullen komen.

  De kiezers verwachten dat het botte bezuinigingen zullen worden; 64 procent denkt dat de gevolgen van de bezuinigingen slecht zullen zijn voor de economie.

  Leider Diederik Samsom presenteerde dinsdag zijn plannen 'voor de toekomst van Nederland' in Den Haag. Daarin staan 32 voorstellen van de partij die onder meer de belasting voor rijken wil verhogen en de hypotheekrenteaftrek wil beperken

  Ten aanzien van deze plannen komen de meningen van de PvdA-, SP- en Groenlinks-kiezers behoorlijk overeen. VVD- en PVV-kiezers denken over de meeste punten heel anders. Toch zijn er ook voorstellen waar de PVV-kiezer meer in de richting van de linkse kiezer gaat. Daarbij gaat het om "inkomensafhankelijkheid van kinderbijslag", "hogere belastingen voor grote vermogens" en "einde concurrentie tussen zorgverzekeraars".

  PvdA zou nu op 24 staan, SP op 28 en de rest Maurice???
  Hoeveel fictieve zetels (draagvlak) de coalitie met of zonder gedoger-1, met of zonder gedoger-2 en met of zonder gedoger-3 (Hero) heeft??? Ook niet via google terug te vinden. Die Maurice wordt wel er errug makkelijk rijk. Met zijn, op z'n minst niet altijd even betrouwbaar overkomende cijfertjes…..en voorkomen. Ok beiden zijn slechts indrukken.

  Misschien wil ie toch

 110. Komt er toch nog wat meer info binnen. De rest zullen we wel altijd moet blijven missen:

  de PVV snoept een zetel af van de VVD. Het is nu 20 om 31. Het CDA blijft op 14.

  Dus:
  PvdA zou nu op 24 staan
  SP op 28
  ———
  Coalitie met 1e gedoger:

  VVD 31
  PVV 20
  (C)DA 14

  = 65 zetels… Al zijn de cijfers van Maurice (zie vorige post), het is een indicatie. WEL een véél te matig draagvlak voor een rechtsevingersaflikkende oneerlijke bezuinigingsslag.

 111. Van de stijllozen, van de week al door Bos ontrafeld:

  De leugen van Ewout Irrgang

  Het was de week van Jan de Wit (SP). Zijn Parlementaire Enquêtecommissie Financieel Stelsel velde een stevig oordeel over voormalig minister van Financiën Wouter Bos (PvdA). De sociaal-democraat had nooit toestemming mogen geven voor de overname van ABN Amro, hij zag de crisis te laat aankomen en toen Bos de Nederlandse onderdelen van Fortis en ABN Amro redde, betaalde hij teveel. Bovendien had hij de Tweede Kamer onvolledig en niet tijdig ingelicht. Dat het verhaal genuanceerder ligt leest u hier (zie onder) en in de meer dan uitstekende column van collega Peter Verhaar. Opmerkelijk is het optreden van Ewout Irrgang, de financieel specialist van de SP.

  HIER staat hier uit HP

  Volgens commissie De Wit faalde Wouter Bos. Maar is dat wel zo?

  "Bos krijgt bijval van NRC-journalist Roel Janssen. Op zijn weblog schrijft hij vanmiddag over de rol van Bos: "Ga er maar aan staan. Als de hemel naar beneden valt, hebben we allemaal een blauwe hoed." Janssen heeft felle kritiek op de commissie De Wit. "Het is wijsheid achteraf, want de commissie interpreteert de gebeurtenissen in 2007 en 2008, bekeken door de bril van 2012. Daarbij valt weg dat de omstandigheden chaotisch waren, dat de financiële sector in de hele westerse wereld in een spiraal van crisis terecht was gekomen en dat bewindslieden en ambtenaren naar bevind van zaken en op basis van beperkt overzicht moesten handelen."

  Volgens Janssen heeft Jan de Wit van de kredietcrisis een sprookje gemaakt:

  "Er was eens een parlement. Het zat jarenlang te slapen. Maar toen werd het wakker en ook al begreep het parlement niet helemaal wat zich had afgespeeld, men zag dat er een bankencrisis was geweest die grote schade aan het land had aangebracht. Foei riepen de parlementariërs. De koning en de schatkistbewaarder en de muntmeester kregen er ongenadig van langs. Ze hadden maar wat aangerommeld. Het volk kreeg waar het recht op had: een garantie op zijn spaargeld. En het parlement verklaarde: we hebben ontdekt dat zich in 2008 een crisis heeft voorgedaan! Jongens en meisjes, dat mag niet nog eens gebeuren."

  De column:

  Woutertje moest hangen

  De Parlementaire Enquête Financieel Stelsel heeft haar conclusies getrokken. In een vuistdik rapport heeft de commissie De Wit de crisismaatregelen van de overheid geanalyseerd en beoordeeld. De Wit gaf een persconferentie en als een echte 'headsman' hakte hij de kop van ex-Minister van Financiën Wouter Bos af. Volgens De Wit zou Bos 'grote fouten' hebben gemaakt. Ewoud Irrgang van de SP zei bij Pauw & Witteman dat als Bos nog in functie was geweest, hij een motie van wantrouwen had ingediend. Terecht? Dacht het niet. In de samenvatting van 60 pagina's komt het begrip 'grote fouten' slechts 1 keer voor en dan wel in de context dat alle betrokkenen fouten hebben gemaakt. Tijd voor een objectieve analyse.

  De Wit vindt vooral dat Bos steken heeft laten vallen in de communicatie met de Kamer (nl.: onvolledig en te laat). Daar is wat voor te zeggen. Ik laat het echter aan collega-columnist Bassiehof over om de politieke consequenties te duiden. Ik las het rapport als financieel commentator én belastingbetaler.

  Belangrijkste verwijt? Bos heeft veel (niet teveel!) betaald voor Fortis/ABN AMRO. Ik ben het met de commissie eens dat het een riante prijs is geweest. Maar had Bos een keuze? Voorop stond dat een faillissement van ABN AMRO een complete chaos (destijds, vlak na failliet Lehman) had gegeven. De Belgen moesten akkoord gaan. Dat is lastig onderhandelen. Bos was niet op de hoogte van een gat in het eigen vermogen van 5 miljard. Klopt, maar de schuld daarvoor ligt bij DNB en de peperdure adviseurs Lazard. De Wit is vooral keihard over de informatievoorziening van en binnen DNB (hier en hier). Wellink heeft zich onvoldoende betrokken getoond.

  Bovendien is het wel heel gemakkelijk van de commissie om te praten over de werkelijke waarde van ABN AMRO. Bos had slechts enkele dagen. De commissie had maanden de tijd en vele experts tot haar beschikking en zelfs dan is de echte waarde in het rapport niet boven tafel gekomen. Hindsight noemt men dat.

  En dan de ING-case. In het rapport staan niet Bos of het Ministerie van Financiën voor het beklaagdenbankje, maar eerst en vooral de directie van ING en vervolgens DNB. En terecht, Bos werd geconfronteerd met een ING die eerst als jager Fortis/ABN AMRO zou overnemen en een weekje later als prooi staatssteun aanvroeg. DNB als toezichthouder heeft dat allemaal niet zien aankomen, moeten dan de ambtenaren van Financiën het wél weten? De commissie doet in het rapport de zeer principiële ruzie tussen Financiën en DNB veel te gemakkelijk af. Inderdaad was er bij Financiën sprake van om de ALT-A rommelhypotheken (in eerste instantie) niet over te nemen. Want dat zou het Bestuur van ING uit de wind houden en de belastingbetaler opzadelen met een aanzienlijk risico. Naar mijn mening een 100% terechte keuze.

  Wat betreft de andere onderzochte maatregelen krijgt Bos alle lof toegezwaaid van de Commissie. De verhoging van het depositogarantiestelsel: een verstandige maatregel. De kapitaalverstrekkingsfaciliteit (kapitaalssteun voor ING, Aegon, SNS): proportioneel. De garantieregeling: noodzakelijk. Het taalgebruik bij al deze goede maatregelen staat in schril contrast met de luide kritische toon tijdens de persconferentie.
  …………………………………………….
  De Commissie De Wit schreef een goed rapport, maar heeft een ontstellend slechte persconferentie gegeven. Dat heeft de beeldvorming zeer vervormd. Daarmee heeft de Commissie zichzelf en het financiële stelsel in Nederland een slechte dienst bewezen.

 112. Dat waren dus commentaren uit 2 rechtse kringen. Zou de media even
  Opportunistisch zijn als menigeen in de voetbal-wereld bijvoorbeeld 😮

  Nou ja, bovenstaande personen zijn wel sterk in beeldvormenverkrachten!

 113. Eva Jinek: 150.000 euro per jaar is 'middeninkomen'

  WNL-ster blijkt op andere planeet te leven

  Eva Jinek, ster van de Telegraaf-omroep WNL, verkeert in de overtuiging dat je een 'middeninkomen' hebt als je anderhalve ton per jaar verdient. Dat bleek tijdens een interview met PvdA-leider Diederik Samsom. De zichtbaar verbaasde politicus maakt de presentatrice duidelijk dat een 'hoger middeninkomen' in werkelijkheid ongeveer een derde van dat bedrag is. Jinek blijft ondertussen vasthouden aan haar waanidee. Het zal de vroege ochtend geweest zijn…

 114. Minister Schippers wil ondanks verbod op intentie van winst maken in zorg, toch winstuitkering mogelijk maken. Bijvoorbeeld door ziekenhuizen aan investeerders. FNV waarschuwde in een brief aan de Tweede Kamer voor de risico's die kleven aan het wetsvoorstel.

 115. Oud-president Nout Wellink van DNB vindt dat er in het rapport van de commissie-De Wit te veel meningen staan die niet onderbouwd zijn. Wellink reageerde in het NOS Radio 1 Journaal voor het eerst op het rapport over de kredietcrisis. Zakenbank Lazard was ingehuurd om de waarde van Fortis en ABN te bepalen. Lazard komt er volgens Wellink te makkelijk vanaf in het rapport van commissie. Deze adviseurs maakten vooral gebruik van gegevens die De Nederlandsche Bank aan hen leverden. Uit die gegevens werd volgens de zakenbank niet duidelijk dat er tegenvallers aan zaten te komen. Wellink vindt dat geen sterk argument. "Ze krijgen twintig jaar salaris voor een prijsbepaling." Dan kun je er volgens Wellink niet mee wegkomen door te zeggen "wij wisten niet wat de tegenvallers precies waren." Voor oud-minister van Financiën Wouter Bos heeft Wellink nogmaals lovende woorden over. 'Ik had hem eerder een lintje gegeven dan hem zo aan te pakken.'

 116. Stukje uit een gister al gesignaleerde VK-opinie: Bolkestein maakt precies dezelfde fout als iedere andere ideoloog als hij beweert dat het kapitalisme onvermijdelijk is.Dat er geen alternatieven voor het neoliberalisme zijn, is flauwekul. De stakende schoonmakers staken niet alleen voor loonsverhoging, maar ook voor iets dat totaal niet in het neoliberalisme past: respect voor goed uitgevoerde, maar economisch niet heel winstgevende arbeid. Dat het neoliberalisme dit respect niet kan opbrengen, is logisch: een schoonmaker kun je niet virtueel in stukjes knippen om via schimmige constructies aan onwetende spaarders en pensioenen te verkopen.Het zijn altijd de dingen die niet binnen iemands ideologie passen, die tot de omverwerping van die ideologie leiden. Ik hoop dat de neoliberale ideologie van Bolkestein – die van meer macht voor de mensen die macht hebben – zo snel mogelijk die van Chroestsjov achterna gaat.

 117. Nog een signalering als mogelijk discussiepunt:

  VVD-fractievoorzitter Rutte riep (na 3,5 week onderhandelen over crisispakket in 2009) de regering op

  ..
  .
  'om te gaan regeren!

 118. Owww, nog grotere tegenstand dan ik dacht. Dan moet Roemer de koehandel maar ondersteunen:

  Bleker's 'Confetti-natuur' zakt nu al weg in de blubber ?? GroenLinks, PVV en PvdA zijn tegen ?? SP is geen voorstander, SGP is tegen ?? Compromisvoorstel is in strijd met regeerakkoord ?? Deskundigen: Nieuw plan is van mindere kwaliteit en duurder ?? Karla Peijs en Koppejan denken na over akkoord gaan met 'eens-en-nooit-meer'

  Het alternatieve compromisvoorstel van staatssecretaris Bleker (Landbouw) om de Hedwigepolder maar voor een deel onder water de zetten stuit op veel weerstand. Zoals het er nu naar uitziet, is het hoogst twijfelachtig of zijn plannen doorgang zullen vinden. Het kabinet staat schaakmat doordat ze op aandringen van Ad Koppejan (CDA) het behoud van de Hedwigepolder in het regeerakkoord liet opnemen.

  Commissaris van de Koningin Karla Peijs zei zaterdag in TROS Kamerbreed alleen akkoord te gaan 'tenzij wordt afgesproken dat er nooit meer ontpolderd hoeft te worden'.

  Uit de brief die Bleker vrijdag stuurde blijkt echter dat zijn alternatief juist een 'begin' is van meer ontpoldering. In plaats van de hele Hedwigepolder onder water te zetten wil Bleker natuur compenseren door meerdere poldertjes langs de Westerschelde zoals schietterreinen, golfbanen, en buitendijkse postzegels (landbouwgrond, grenzend aan de dijk) tot natuur om te zetten. Bleker heeft met dit plan nog meer Zeeuwse boeren boos gemaakt, omdat nu ook hun land bedreigd wordt met ontpoldering.

  De SP kan de oppositie met haar 15 zetels aan een meerderheid helpen. De stemmen van gedoogpartner PVV zullen dit keer niet opgevuld kunnen worden door de SGP:

  "Wij hebben jaren gestreden om de Hedwigepolder helemaal droog te houden", aldus SGP-Kamerlid Dijkgraaf vanmorgen in het Reformatorisch Dagblad. "En die optie heeft nog steeds onze voorkeur."

  Het compromis dat Bleker heeft gesloten met Brussel "riekt een beetje naar koehandel", meent de SGP'er. De houdbaarheid van de deal is volgens hem onzeker. "Wij hebben vaker meegemaakt dat een afspraak met Brussel een paar jaar later weer ter discussie werd gesteld. Dat mag in dit geval niet gebeuren."

 119. Bleker's 'Confetti-natuur' zakt nu al weg in de blubber ?? GroenLinks, PVV en PvdA zijn tegen ?? SP is geen voorstander, SGP is tegen ?? Compromisvoorstel is in strijd met regeerakkoord ?? Deskundigen: Nieuw plan is van mindere kwaliteit en duurder ??
  Karla Peijs en Koppejan denken na over akkoord gaan met 'eens-en-nooit-meer'
  Het alternatieve compromisvoorstel van staatssecretaris Bleker (Landbouw) om de Hedwigepolder maar voor een deel onder water de zetten stuit op veel weerstand. Zoals het er nu naar uitziet, is het hoogst twijfelachtig of zijn plannen doorgang zullen vinden. Het kabinet staat schaakmat doordat ze op aandringen van Ad Koppejan (CDA) het behoud van de Hedwigepolder in het regeerakkoord liet opnemen.

  Het compromisvoorstel dat Bleker vrijdag presenteerde werd afgekeurd door PVV, PvdA en GroenLinks. De SP denkt nog na over een standpunt. Commissaris van de Koningin Karla Peijs zei zaterdag in TROS Kamerbreed alleen akkoord te gaan 'tenzij wordt afgesproken dat er nooit meer ontpolderd hoeft te worden'.

  Uit de brief die Bleker vrijdag stuurde blijkt echter dat zijn alternatief juist een 'begin' is van meer ontpoldering.

  * De stem van de SP (was het geen 15 zetels) telt nu heel zwaar bij stemming over dit onderwerp in de Kamer.

 120. Adje K. en iets met "zoals de waard is…."

  CDA-Kamerlid Ad Koppejan is er van overtuigd dat de PVV het kabinetsvoorstel voor het deels onder water zetten van de Hedwigepolder zal steunen.

  Op die manier krijgt het voorstel steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. Koppejan deed zijn uitspraken in het Radio 1-programma Stand.nl. Vrijdagavond liet de PVV weten dat ze tegen het alternatieve plan van staatssecretaris Henk Bleker zijn.

  Koppejan is echter niet onder de indruk. "Ze roepen veel", aldus Koppejan, maar als het voorstel in de Kamer ligt zal er volgens hem toch steun van de PVV zijn. "Ik denk dat de PVV uiteindelijk ook ziet dat als we dit niet grijpen, straks de hele polder onder water gaat."

  Reactie PVV

  Richard de Mos van de PVV heeft in het Radio 1-programma Dit is de dag gezegd dat de partij zijn standpunt alleen aanpast als blijkt dat de Zeeuwen massaal achter het voorstel zouden staan. "Wij hebben namelijk de belangen van de Zeeuwen te behartigen."

 121. Natuurlijk draait VVD hier omwille van de coalitie

  VVD laat voorstel godslastering los

  De VVD zet definitief geen handtekening onder de initiatiefwet om het verbod op godslastering te schrappen. Dat heeft de partij laten weten aan mede-initiatiefnemer D66.

  Staatssecretaris Teeven zette, toen hij nog Kamerlid was, zijn handtekening onder het wetsvoorstel van D66 en SP. Nu hij in het kabinet zit zou een andere VVD'er zijn taak over moeten nemen. Maar volgens een woordvoerder zal de partij niet meer aan de wet meewerken.

  D66-kamerlid Van der Ham betreurt de stap van de VVD. Hij vermoedt dat het te maken heeft met druk van de SGP. Die orthodox-christelijke partij is nodig om het kabinet aan een meerderheid te helpen. De SGP wil het verbod op godslastering handhaven.

  Tweede Kamer

  Binnenkort wordt de initiatiefwet behandeld in de Tweede Kamer. Of de wet een meerderheid krijgt, is nu afhankelijk van de PVV. Die partij was in het verleden positief over het initiatief. Nu wil de PVV niets zeggen over haar standpunt.

  Draait de PVV hier ook, om dezelfde reden?
  Ze hebben het al veel vaker gedaan, en bij Hedwige ("Ze roepen veel", aldus Koppejan, maar als het voorstel in de Kamer ligt zal er volgens hem toch steun van de PVV zijn), om dezelfde reden?

 122. Zo kun je het ook verwoorden:

  VVD buigt voor SGP: god beledigen blijft strafbaar

  Partij betaalt voor steun van SGP door zelf geïnitieerd wetsvoorstel niet langer te steunen

  De VVD steunt het wetsvoorstel om het verbod op godslastering uit het wetboek van strafrecht te halen toch niet. Dat meldt onder meer Nu.nl. De VVD diende aanvankelijk samen met D66 en de SP het wetsvoorstel in. Fred Teeven ondertekende deze, maar zijn handtekening is vervallen op het moment dat hij toetrad tot het kabinet. Handig, want de VVD wil nu van het wetsvoorstel af.

  D66-Kamerlid Boris van der Ham denkt dat de VVD zich terugtrekt vanwege de – vermeende – afspraken die de partij heeft met de conservatieve SGP. Van der Ham:

  "Eerder al trok de VVD haar steun aan het wetsvoorstel om koopzondagen vrij te laten aan gemeenten in. Ook keurde de VVD goed dat trouwambtenaren huwelijken mogen blijven weigeren aan homoseksuele en lesbische paren. Waar trekt Rutte de liberale grens?"

  De VVD, D66 en de SP wilden de vrijheid van meningsuiting verruimen met behulp van het nieuwe wetsvoorstel. Een woordvoerder van de VVD laat weten dat het voorstel nu eerst met de fractie moet worden besproken voor er een oordeel over kan worden geveld. Er zou nog geen inhoudelijke lijn zijn, maar de partij heeft wel besloten niet langer mee te werken aan het wetsvoorstel. Van der Ham op de D66-website:

  "De VVD twijfelde lange tijd, maar heeft mij nu laten weten niet meer mee te werken aan het voorstel. Ik hoop dat andere seculiere partijen wel vasthouden aan hun standpunt, zodat er alsnog een meerderheid is."

  (bron: NU.nl)

 123. CDA-top in de clinch over leiderschap

  CDA moet nieuwe partijleider kiezen, maar hoe? Verhagen, Bleker en Van Bijsterveldt willen verkiezingen?? Peetoom: leden van het kabinet hebben niets te zeggen

  Het CDA is verdeeld. De partij kan maar geen manier vinden om een nieuwe partijleider aan te wijzen. Partijvoorzitter Ruth Peetoom meent dat 'een nieuwe leider vanzelf opstaat', maar dat is de afgelopen 22 maanden nog niet gebeurd. Nu de partij blijft hangen op 13 à 14 zetels in de peilingen, begint de tijd de dringen. Er is nog geen potentieel leider in zicht, of de partij is al verdeeld over de manier waarop deze gekozen moet worden. Dat meldt NRC Handelsblad.

  Peetoom diende bij de laatste vergadering van het partijbestuur een zestal voorstellen in. Zo zouden alle Nederlanders, ook niet-leden en niet-kiezers, tegen betaling van administratiekosten kunnen stemmen voor een nieuwe leider. Ook zou het partijbestuur zelf iemand kunnen aanwijzen. Een andere mogelijkheid is dat er een ballotagecommissie komt die één of twee geschikte kandidaten aan het congres voorlegt. Wat fractievoorzitter Peetoom in ieder geval níet wil zijn groots opgezette verkiezingen, ook niet wanneer deze uitsluitend onder CDA-leden plaatsvinden. Peetoom is bang voor ongeschikte kandidaten. Bovendien zouden CDA'ers met een belangrijke positie zich wellicht niet willen kandideren uit vrees voor reputatieschade bij een verloren verkiezing: als er nu verkiezingen zouden zijn, zou het CDA volgens de peilingen de vijfde partij worden.

  Eén van de leden van het partijbestuur verklaart tegenover NRC: "anders zou iedere dorpsgek, CDA-lid of niet, zich kunnen opwerpen als leider. Daarom wil Ruth liever aanwijzen."

  Vicepremier Maxime Verhagen, staatssecretaris Henk Bleker en minister Marja van Bijsterveldt zijn juist voor een lijsttrekkersverkiezing.

  De woordvoerder van Peetoom snoert hen in NRC Handelsblad echter de mond door te stellen: "Iedereen mag opvattingen hebben, maar de keuze van de nieuwe leider is de verantwoordelijkheid van het partijbestuur." Leden van het kabinet maken daar geen deel van uit. Tegelijkertijd wijst de woordvoerder erop dat er nog geen besluit is genomen. "We hebben een verkennende ronde gehad."

  * Zéér sprekende maar te grote foto op Joop.nl. Max wijst de ene kant uit en Ruth de andere…

 124. Helaas wil de link niet, dus @admin….denk dat linken echt niet meer wil.

  De het artikel staat in nrc.nl/nieuws/2012/04/16/verkiezing-van-nieuwe-partijleider-verdeelt-top-cda/

  Onder deze omstandigheden breekt CDA nooit natuurlijk!

 125. Polloggers: Bernard al gesponsord? Hij loopt 17/18 mei mee met de Nacht van de Vluchteling, een sponsorwandeling van 40 km. Het geld is voor ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen. Zie artikeltje op WZ hierover.

 126. Hmmm posting toch weer tegengehouden:

  Duidelijk, gedeeltelijke gezien gister, Wijers van de partij die altijd tegen de VVD aanschuurde. Zie: www. destentor.nl/nieuws/algemeen/economie/10869843/Wijers-Nederland-staat-stil.ece. Mogelijk ook RvC AJAX.

  Tutu: Nederland moet gidsland hulp blijven
  Als Nederland vanwege de economische crisis snoeit in het budget voor ontwikkelingssamenwerking dan is dat internationaal gezien een zware slag.
  —Na de oproep van

  Bill Gates doet app?l op Rutte
  (23 mrt op nos.nl)
  Bill Gates vreest voor bezuinigingen van het kabinet-Rutte op ontwikkelingssamenwerking. "Als Nederland bezuinigt op hulp, zullen andere landen ook gaan bezuinigen", zegt de miljardair en filantroop in een exclusief interview met de NOS.

  Gates benaderde de NOS om zijn zorgen te uiten over de Nederlandse bijdrage aan de bestrijding van armoede in de wereld. "Nederland geeft het goede voorbeeld aan andere landen. Zo heeft Groot-Brittannië voor volgend jaar het budget voor ontwikkelingssamenwerking verhoogd."

 127. Hmmm posting toch weer tegengehouden:

  Wijers (van de partij die altijd tegen de VVD aanschuurde) was uitgesproken. Mogelijk ook RvC AJAX.

  Wijers: Rutte mist lange termijn visie

  Oud D66-minister over het kabinet: Rutte vindt snelle winst belangrijker dan zorg op de lange termijn

  Vertrekkend topman en ex-minister Hans Wijers uitte maandagavond flinke kritiek op het kabinet. 'Nederland staat stil terwijl andere landen werken aan hun concurrentievermogen. In Nieuwsuur zei hij dat hij zijn 'hart vasthoudt' voor het hervormingsprogramma waar kabinetsleden momenteel over onderhandelen in het Catshuis. De verschillen tussen de partijen zijn volgens hem te groot.

  Wijers meent dat Den Haag te veel bezig is met wie de winnaar van de volgende verkiezingen wordt in plaats van met de zorg voor de lange termijn.

  "Wij zijn net kikkers in langzaam opwarmend water. We voelen ons heel comfortabel, en hebben niet door dat we gekookt worden."

  Volgens Wijers moet de regering dringende problemen aanpakken. Zoals het toegankelijk maken van de woningmarkt, het aanpassen van de hypotheekrenteaftrek, versoepelen van het ontslagrecht en het snel opkrikken van de pensioenleeftijd.

  De oud-D66-minister van Economische Zaken (94-98) vindt Nederland momenteel 'een beetje gedeprimeerd, navelstaarderig en niet met de lange termijn bezig'. Komende voorjaar vertrekt hij als bestuursvoorzitter bij AkzoNobel.

  Tutu: Nederland moet gidsland hulp blijven

  Als Nederland vanwege de economische crisis snoeit in het budget voor ontwikkelingssamenwerking dan is dat internationaal gezien een zware slag.
  —Na de oproep van

  Bill Gates doet app?l op Rutte
  (23 mrt op nos.nl)
  Bill Gates vreest voor bezuinigingen van het kabinet-Rutte op ontwikkelingssamenwerking. "Als Nederland bezuinigt op hulp, zullen andere landen ook gaan bezuinigen", zegt de miljardair en filantroop in een exclusief interview met de NOS.

  Gates benaderde de NOS om zijn zorgen te uiten over de Nederlandse bijdrage aan de bestrijding van armoede in de wereld. "Nederland geeft het goede voorbeeld aan andere landen. Zo heeft Groot-Brittannië voor volgend jaar het budget voor ontwikkelingssamenwerking verhoogd."

 128. Dick.

  Ha-ha-ha-ha-hi-ha-ha-ha-hi! Dus de SGP heeft gescoord!!!. Daar zal God wel blij mee zijn. Dat je dit weet binnen te halen. Succes hoor voor van der Staaij. Niet omzien naar elkaar, of opkomen voor de zwakke, of de Barmhartige Samaritaan zijn voor de ander, rechtvaardigheid te bewerken. Niet Jezus volgen naar zijn daden. Maar wel even de letter binnen halen. Laten deze mensen vooral zo doorgaan, ze zijn ziende blind en horende doof.

 129. Lol: Dingemans in Trouw:

  Er komen radicale veranderingen in de financiële wereld! Vanaf 1 januari 2013 moeten bankires en verzekeraars integer zijn! Er komt een verplichte eed!

  Banken: Deksels, at is al over acht maanden!

  Mijn bank past de nieuwe methode al toe":
  Bank: Ons basispakket "integriteit"! U wordt dan veel minder vaak genaaid door ons! Deze service kost maar 42,50 euro.

  Klinkt goed. Veilig idee!

  Ik zit goed! Ik heb nu en extra integriteitsaanvulling genomen. Plus een klant centraalpolis met een niet-oplichtingsgarantie. Slechts 198 euro per maand. All-in!

  Ben het wel eens met de maker van deze strip. Echte veranderingen in de financiële wereld zijn nog ver weg.

 130. Ze leven in hun eigen wereldje. De bible-belt is groot. Al zullen er ook aardig wat CU-stemmers tussen zitten. De rest is de boze/slechte buitenwereld. Zie wat er destijds op Urk gebeurde. Wil niet oordelen over hun algemene "leven naar Gods woord". Maar ze interpreteren het in elk geval anders als vele andere gelovigen. Da's niet zo gek in het land met de meeste kerk-afsplitsingen. Hij speelt het spel in elk geval goed, onze Kees. Nog wel ff uitleggen waarom hij zei dat er geen overleg was over "Catshuis-VVD light-stoomketeloverleg". Misschien doet Mark (van de egopartij) het allemaal wel omdat macht (in zijn (uber)welgestelden-wereld) erotiseert.

  VVD is ook gewoon weer een conservatieve partij…dus ook geen veranderingen in de financiële wereld. Waarom? Die toppers daar willen toch niet minder verdienen?

 131. wantrouwen, past wel in het rijtje: haat en angst:

  Nederlandse arrogantie Turkije kost miljarden

  IMF: Turkse economie volgend jaar groter dan de Nederlandse
  Terwijl de Europese markt in een recessie zit, trekt Turkije juist investeerders aan die Europa vrezen. Uit onderzoek van ING blijkt dat Nederland 4 miljard aan kansen laat liggen in de handel met Turkije. Nederlandse ondernemers zouden geen goed beeld hebben van Turkije. Ze denken vaak onterecht dat het een lastig land is om zaken mee te doen.

  Vandaag ontvangt koningin Beatrix de Turkse president Abdullah G?l bij het Koninklijk Paleis op de Dam. G?l bezoekt Nederland om te vieren dat Nederland en Turkije 400 jaar betrekkingen met elkaar onderhouden. Vanmiddag heeft de Turkse president ook een ontmoeting met het Nederlandse en Turkse bedrijfsleven.

  Het Internationaal Monetair Fonds voorspelt dat de Turkse economie Nederland in 2014 heeft ingehaald, gerekend naar het bruto binnenlands product. Vooral de Turkse industrie heeft de afgelopen tien jaar een opmars gemaakt en vormt nu een bedreiging voor de Europese werkgelegenheid. Terwijl dEuropese lidstaten grote begrotingstekorten moeten compenseren, zit Turkije, die de overheidsfinanciën keurig op orde heeft, in een hogere versnelling.

  NRC-correspondent in Turkije Bram Vermeulen schrijft hoe Nederland een krampachtig wantrouwen toont.

  "Nederland kruipt steeds dieper in zijn grot om te schuilen voor de gevolgen van globalisering, migratie en economische crisis. Zuinigheid is het nieuwe elan. Turkije, sinds de val van het Ottomaanse Rijk diep in zichzelf gekeerd, heeft de luiken voor de wereld wagenwijd opengezet."NRC: 'Nederland laat 4 miljard liggen' ?? Turkse economie streeft ons voorbij

 132. Dick.

  Een klein fragment uit het hele intervieuw,interressant om het helemaal te zien.

  'U gaat de hogere middeninkomens extra hard aanpakken, als ik het goed lees in uw plannen,' zei Jinek. De PvdA'er vraagt haar vervolgens te noemen waaruit dat blijkt. 'Nou, als je vanaf honderdvijftigduizend euro zestig procent belasting moet betalen,' zegt Jinek. 'Hondervijftigduizend euro is géén hoger middeninkomen,' verzekert Samsom.

  Maar Jinek ging nog even door. 'De hogere middeninkomens zorgen voor heel veel welvaart in Nederland, bent u niet bang dat deze mensen afknappen op hier wonen en leven?' Samson legt het de presentatrice nog eens uit.

  'U maakt er een karikatuur van als u zegt dat honderdvijftigduizend euro een hoger middeninkomen is. Een hoger middeninkomen is ongeveer vijftig- tot zestigduizend euro. Voor hen verandert er in onze plannen niets.

  http://www.joop.nl/show/detail/artikel/eva_jinek_150000_euro_per_jaar_is_middeninkomen/

 133. Maken (met amper draagvlak) van "doordacht regeren met beleid en vooruitzien" een ordinaire koehandel 🙁

  Om over vertrouwen naar de burgers toe, maar helemaal niet te spreken. Maar goed de ego's van CDA & VVD mogen nog ff genieten van hun status, macht en aanzien (al wordt dat laatste, vooral in het buitenland, ras minder).

 134. Dick.

  Naar mijn mening kan dit niet lang meer stand houden,het piept en kraakt aan alle kanten,een CDA die met een interne crisis zit,waar zelfs geen eenheid bestaat hoe de nieuwe partij leider gekozen moet worden, waar met 180 graden gedraaid wordt,een VVD die zichzelf te koop heeft aangeboden voor 2 zetels en eigen principes over boord heeft gegooid.En de slagroom op de taat moet nog komen vanuit het Catshuis.

 135. Maar géén van drieën wil er een eind aan maken. Kunnen ze zich electoraal, denk ik, ook niet veroorloven.
  PVV misschien (setje zgn principes weggewoven) maar die krijgen nooit zoveel macht meer en zijn Hero kwijt die ook veel van de partij Geert-volgers weet. Misschien komen er nog meer die durven uit te stappen.

 136. Gisteren een heel uitgebreid intervieuw van Kortenhoef (pvv) gelezen in het NRC.Hij vindt zichzelf een roepende in de woestijn binnen de partij.Zijn enige motivatie is zijn liefde voor Israel en op aandringen van Bosma gesolliciteerd bij de PVV.Het is dat hij de portefuille buitenland heeft,maar gaf aan mocht dit kabinet stranden,hij niet zou weten wat hij dan nog bij de partij moest zoeken.Op andere vragen waar de PVV voor staat gaf hij weinig of geen antwoord gaf,maar liet doorschemeren dat hij niet overal achterstaat.

 137. Even in de belangstelling staan, zal z'n drive wel zijn. Voor de rest gewoon achter de blonde aanlopen, knikken als hij het doet en weglopen natuurlijk. Toch al een paar keer gebeurd….blijft dus wel de "(ver)Mark(t)-1 rit" uitzitten. Onze buitenland-expert 🙁

 138. 😮 van Geert, hij moest daar natuurlijk van Geert staan met zijn vinger in ut gaatje. Hij vindt het natuurlijk saai om alleen Leers te misbruiken en deze klompemans is ook degene van "het briefje aan Mauro".

 139. Deze week in de Kamer: De afbraak van een sociaal vangnet

  De hervorming van wajong, sociale werkplaatsen en bijstand: Een besparing van 2 miljard, tienduizenden mensen aan de kant gezet als oud vuil
  Staatssecretaris Paul de Krom (VVD) verdedigt deze week zijn wetsvoorstel Werken naar Vermogen in de Tweede Kamer. Zelf noemt hij het dé hervorming van het kabinet-Rutte, zo schrijft de Volkskrant dinsdag. Ingrijpend zal het in ieder geval zijn. De samenvoeging van wajong, sociale werkplaatsen en bijstand zal gevolgen hebben voor 650 duizend mensen. Meer mensen zullen aan het werk geholpen worden, zegt De Krom. Nee, zeggen critici, er zullen juist meer mensen aan de kant komen te staan door deze ijskoude bezuiniging.

  Onder de critici is ook de eigenlijke bedenker van het plan, oud-minister van Sociale Zaken Bert de Vries. In de papieren editie van de Volkskrant van maandag zegt hij "vreselijk verdrietig" te zijn dat zijn plan "wordt misbruikt voor een enorme bezuiniging".

  De Vries, minister van Sociale Zaken van 1989-1994, presenteerde vier jaar geleden zijn rapport Werken naar Vermogen over de samenvoeging van drie regelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Regelingen voor kwetsbare mensen die het zelf niet redden: de sociale werkplaatsen, de regeling voor de jonggehandicapten en de bijstand. De Vries was minister voor het CDA, maar is partijloos sinds de vorming van het minderheidskabinet Karakter :D:D:D VVD-CDA dat wordt gedoogd door de PVV, zo schrijft de Volkskrant.
  Het grote verschil tussen zijn plan en de voorstellen van de Krom?

  "In het voorstel van de commissie die ik voorzat, zouden de drie regelingen echt worden samengevoegd tot één regeling. Nu blijven er drie uitgeklede regelingen bestaan. De sociale werkplaats wordt een sterfhuis."

  "Het voorstel heeft desastreuze gevolgen. In theorie komen jongeren die niet meer in de Wajong terecht kunnen straks in de bijstand. In de praktijk zullen tienduizenden mensen zonder uitkering komen te zitten. Ze krijgen geen bijstand omdat ze thuis wonen en hun ouders of partner inkomen hebben. En omdat ze geen uitkering krijgen, zal de gemeente niet naar ze omkijken. De gemeente krijgt de handen vol aan degenen die wel een uitkering krijgen.
  Tienduizenden verk(r)ommeren straks omdat de overheid niet naar ze omkijkt."

 140. De Volkskrant zet de veranderingen op een rij:

  Sociale werkplaatsen
  In de sociale werkplaatsen werken nu 100 duizend mensen en staan er 20 duizend op de wachtlijst. De capaciteit van de werkplaatsen gaat omlaag naar maximaal 30 duizend plekken voor mensen die niet anders dan onder strikte begeleiding kunnen werken. De andere nieuwe gevallen komen in de bijstand.

  Wajong
  De Wajong wordt beperkt tot volledig, duurzaam arbeidsongeschikten. Nu hebben 220 duizend mensen een uitkering omdat zij met een handicap zijn geboren of voor hun 18de gehandicapt zijn geworden. Degenen die kunnen werken, moeten aan het werk, anders komen ze in de bijstand terecht.

  Bijstand
  Nu zitten ruim 300 duizend mensen in de bijstand. Daar komen dus degenen bij die niet meer in de sociale werkplaats en de Wajong terecht kunnen. Degenen die spaargeld hebben, een partner met inkomen of samenwonen met mensen die een inkomen hebben, zoals ouders, krijgen geen bijstand.

  Werknemers in de sociale werkplaatsen en degenen in de bijstand moeten werk accepteren onder het minimumloon. De gemeente vult het loon aan tot minimumloon. Het voordeel hiervan is dat de betrokkene 'echt' werk doet en de gemeente uitkeringsgeld uitspaart.

  Minimumloon
  Per plek in de sociale werkplaats krijgen gemeenten voortaan het minimumloon vergoed, 20 duizend euro per jaar, terwijl het gemiddelde loon daar 27 duizend euro per jaar is. Het verschil moeten gemeenten bijpassen. Dat kan uit het bedrag dat zij krijgen om mensen uit de bijstand aan werk te helpen en bij dat werk te begeleiden. Dat budget wordt met 400 miljoen euro verlaagd. Gemeenten voorzien dat daardoor weinig of geen geld overblijft om mensen aan werk te helpen.

  De Tweede Kamer gaat woensdag verder met de behandeling van de wet, donderdag volgt de termijn van het kabinet. Het wetsvoorstel kan bij voorbaat rekenen op steun van VVD, CDA en gedoogpartij PVV.

 141. En weer knip er één voor Geert:

  Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vindt de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over de Turkse president G?l 'weinig fraai en weinig gastvrij'. De minister zei in de Tweede Kamer 'deze woorden zelf niet in de mond te zullen nemen'.

  Wilders twitterde voorafgaand aan het staatsbezoek: "Turkse humor: christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist G?l klaagt over tolerantie". G?l had Wilders daarvoor in interviews een islamofoob genoemd. Volgens Rosenthal is Wilders zelf verantwoordelijk voor zijn uitspraken. Hij wees er ook op dat Wilders door de rechter vrijgesproken is van groepsbelediging en discriminatie.

  Timmermans

  Rosenthal wilde dan ook niet expliciet afstand nemen van de uitspraken van Wilders. Dit tot onvrede van Tweede Kamerlid Frans Timmermans van de PvdA, die opheldering eiste van Rosenthal. Timmermans zei diep teleurgesteld te zijn in de reactie van de minister. Hij stelde dat de bewindsman wordt gegijzeld door Wilders en de PVV.

  Ook D66-leider Alexander Pechtold eiste tijdens het vragenuurtje hardere taal van de minister, evenals Henk Jan Ormel van het CDA.

  mamma, wat zijn: "christen-pesters en koerden-meppers"?

 142. Australië heeft vandaag bekend gemaakt de troepen in Afghanistan eerder terug te laten keren. Dit jaar al verlaten de eerste troepen het land en verwacht wordt dat eind 2013 alle troepen uit Afghanistan zijn vertrokken. Welke troepen blijven nog over?

  zie: 15 april 2012 om 15:09

 143. @ Zwolse, op 17 april 2012 om 09:30

  Zeker, ben het niet vaak met Theodoor Holman eens, maar hier

  De VVD zet definitief geen handtekening onder de initiatiefwet om het verbod op godslastering te schrappen. Daarmee heeft de VVD zijn liberale veren afgeschud; het blijft mogelijk dat schrijvers, cabaretiers, musici, cartoonisten – kortom: kunstenaars – maar ook politici, demonstranten en andere burgers worden opgepakt als zij God lasteren.

  Rutte heeft de V van Vrijheid, waarmee zijn partij goede sier maakte, nu ook weggelachen. Weggehoond zelfs. Het fundament van die vrijheid – de vrijheid van meningsuiting – heeft de partij geruild met de SGP. Vrijheid mag een miljardje of wat kosten.

  Ik ben nu benieuwd wat Wilders gaat doen. Volgens mij kan hij hierin de VVD niet volgen, want Wilders werd en wordt er immers voortdurend van beschuldigd Allah te lasteren. Als Wilders achter de VVD gaat staan, kan hij nooit meer in felle bewoordingen kritiek uiten over de Koran. Die bestaat immers uit teksten die rechtstreeks van Allah afkomstig zijn.

  Dat de VVD zijn handtekening heeft teruggetrokken, is veelzeggend. Het was Teeven, destijds nog Kamerlid, die zijn handtekening onder het initiatiefvoorstel van D66 en de SP zette. Nu hij staatssecretaris is, trekt de jurist zijn handtekening terug.

  —enkele voorbeelden uit het verleden— De VVD wil hier niets aan doen. De wet werd gemaakt door de grootvader van Piet Hein Donner. Donner (CDA) wilde, na de moord op Van Gogh, dat deze wet zelfs werd aangescherpt.
  Elke dag wordt uw vrijheid wat minder.

 144. Maar verloochenen mag schijnbaar nog wel:

  Rutte ontkent 'polsen' bij SGP

  PvdA-leider Samsom: Kamer heeft recht op debat nu gedoogpartner is toegevoegd
  Premier Mark Rutte ontkent dat hij contact heeft gehad met SGP-leider Kees van der Staaij. De SGP'er bevestigde zaterdag het gerucht dat hij bij Rutte in de dienstauto heeft gezeten en hij daar 'gepolst' werd over 'thema's'.

  Rutte wilde tijdens het wekelijkse vragenuurtje geen mededelingen doen over de duur van de onderhandelingen in het Catshuis. Ook zei hij niets kwijt te willen over de contacten met Van der Staaij. Rutte zei dat 'er niet gepolst' is.

  PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat hij recht heeft op een 'ordentelijk' debat nu in zijn ogen er een gedoogpartner is toegevoegd aan de politieke samenwerking.

  De oppositie is ook gepikeerd over de gebrekkige informatievertrekking van Rutte over de onderhandelingen. ChristenUnie-leider Arie Slob vindt dat hij recht heeft te weten hoelang de onderhandelingen nog duren.

  Zakie! nog ff een uurtje doorbikkelen en dan gaan we naar Zwolle :D:D

 145. Volgens mij staan gereformeerden wel bekend om hun gulle giften voor goede doelen. Heb me als (ex)katholiek laten inspireren 😉 en ??10 overgemaakt voor ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen (via Bernard die 40 km loopt tijdens de Nacht van de Vluchteling op 17/18 mei). Nog meer die geïnspireerd zijn geraakt? 🙂

 146. Klopt, Leers

  De minister wil ook naar sociale media kijken als het om discriminatie gaat. Hij zei wel dat er 'los van discriminatie' nu al zoveel 'agressieve taal en vuilspuiterij' op het internet te vinden is. "Daar is ook nog een wereld te winnen."

  vandaag nog, je coalitiemaat en nogal bepalend in je beleid

  Wilders twitterde voorafgaand aan het staatsbezoek: "Turkse humor: christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist G?l klaagt over tolerantie"

 147. Plasterk hekelt uitspraken Donner

  AMSTERDAM – Piet Hein Donner holt het gezag van Raad van State uit met zijn partijpolitieke uitspraken. Als hij daar niet mee kan stoppen moet hij maar opstappen, vindt PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk.

  Foto: ANP
  Donner trad 1 februari aan als vicevoorzitter van de Raad van State. Vrijdag liet de voormalig CDA-minister zich in een interview met de Volkskrant onder meer uit over het terugbrengen van het begrotingstekort. Hij vindt dat Nederland zich aan de Europese norm van drie procent moet houden.
  Daarmee mengt hij zich volgens Plasterk in een actuele discussie. "Mijn partij, maar ook de SP en GroenLinks vinden het onverstandig om vast te houden aan die norm. Donner hoort buiten deze discussie te blijven", zegt Plasterk.

  Plasterk stoorde zich ook aan de opmerkingen die Donner wijdt aan het opstappen van PvdA-Kamerlid John Leerdam.
  Volgens Donner bracht Leerdam het systeem schade toe door voor de microfoon van 3FM serieus antwoord te geven op vragen over de niet-bestaande straatterrorist Jael Jablala. "Met deze kwestie, die een individueel Kamerlid betreft, heeft Donner niets te maken", meent Plasterk.
  Nullijn
  Ook Donners uitlatingen over de nullijn van ambtenaren, volgens de CDA'er een 'luxeprobleem', vielen niet goed. Volgens PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen zal de Raad van State na dit interview niet meer onafhankelijk kunnen adviseren over wetten die over de ambtenarensalarissen gaan.
  "Donner moet zijn positie niet misbruiken om zich te mengen in partijpolitieke zaken"", zegt Plasterk. "Hij heeft nu een andere rol dan toen hij minister was. Daar zal hij snel aan moeten wennen. Donner moet hier mee ophouden."
  Visie
  Ook Donners voorganger Herman Tjeenk Willink gaf jaarlijks bij de presentatie van het jaarverslag van de Raad van State zijn visie op maatschappelijke ontwikkelingen. "Maar dat waren veelal wetenschappelijke betogen over de rechtsstaat", verdedigt Plasterk zijn partijgenoot.

 148. Plasterk twittert: TWEET VAN DE DAG
  di 17 april 2012
  De Minister van BZ neemt het wel op voor Wilders, niet voor gast Gul, die rustig beledigd kan worden ("sultan Gul"). Spreekpop van Wilders.
  * Ronald Plasterk

  'Uitspraken Wilders over G?l weinig fraai en gastvrij'

  DEN HAAG – Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) vindt de uitspraken van Wilders over de Turkse president Abdullah G?l 'weinig fraai en gastvrij'.

  Foto: ANP2
  Dat stelt hij dinsdag in reactie op vragen van PvdA-Kamerlid Frans Timmermans.
  "Ik zou deze woorden niet in de mond nemen, maar de verantwoordelijkheid voor deze woorden ligt bij Wilders", aldus Rosenthal, die G?l een bevriend staatshoofd noemde.
  Wilders heeft de afgelopen jaren fel uitgehaald naar Turkije. "Turkse humor: christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist G?l klaagt over tolerantie", liet hij zaterdag nog weten naar aanleiding van een interview van G?l met de Telegraaf.
  De president noemde Wilders hierin een islamofoob. Wilders noemde eerder de Turkse premier Erdogan een 'gevaarlijke islamist van de ergste soort'.
  Rosenthal hield de Kamer voor dat Wilders afgelopen jaar door de rechter is vrijgesproken voor zijn uitspraken.
  De typeringen van PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven (Sultang?l, en Constantinopel in plaats van Istanbul) tijdens het vragenuur leidde tot irritatie bij het CDA.
  CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel vroeg Rosenthal hier afstand van te nemen. Die wilde echter niet elke uitspraak 'op de tong wegen' en verwees naar zijn eerdere beoordeling van de uitspraken van Wilders.

  —–
  Hoogstaand allemaal en dat (nogal selectief) tegen gasten. Misschien speelt jaloezie over de wél goed draaiende economie ook mee.

 149. Afganistan-nieuws…DWDD heeft Arnie weer eens als gast, dus is t wachten op t journaal:

  – Voor de 2e keer deze maand is in het Nederlandse kamp in Kunduz per ongeluk een wapen van een Nederlander afgegaan. Dat gebeurde toen personeel een bunker binnenging nadat er een melding was gekomen over een mogelijke raketaanval.
  Niemand raakte bij het incident gewond. De marechaussee onderzoekt het voorval. Op 1 april raakte een Nederlandse militair lichtgewond aan zijn been toen hij een ongecontroleerd schot loste.

  – 2 Nederlandse F-16's zijn vrijdag Amerikaanse militairen in de Oost-Afghaanse provincie Badghis te hulp gekomen.
  De Amerikanen werden aangevallen door opstandelingen.
  De F-16's gooiden enkele bommen af. De inzet was succesvol, aldus een woordvoerster van het ministerie van Defensie dinsdag. Over mogelijke slachtoffers aan de kant van de rebellen kon zij niets zeggen.

  – In Afghanistan zijn 150 meisjes ziek geworden nadat ze op school water hadden gedronken dat vermoedelijk vergiftigd was. Een paar meisjes zijn in levensgevaar.
  Onder het Talibanregime was onderwijs aan vrouwen en meisjes verboden. Nadat het regime in 2001 ten val was gebacht, veranderde dat. Vooral in Kabul en omgeving gingen meisjes weer naar school.
  Sindsdien komt het geregeld voor dat scholieren worden aangevallen. Soms krijgen meisjes een bijtend zuur in hun gezicht gegooid. Dat gebeurt vooral in het conservatieve zuiden en oosten van het land.

 150. – Bij een explosie in een verloskundigen kliniek van Artsen Zonder Grenzen, zijn 7 gewonden gevallen. AZG: na deze aanslag willen we pas verder gaan als veiligheid gewaarborgd is.
  —–
  Schrijnend dat die Scheepswerf Grave nu toch kapot gaat! Het Zwarte Pieten is begonnen maar die medewerker kon alleen maar huilen in het journaal.

  Maar eens wat vrolijkers bekijken: CL 😀

 151. Mogguh, "Wist niet dat de Koningin ook meekwam, zegt zo'n muppet vanmorgen" toen ik in de auto zat. "Nu ga ik mijn afspraak toch verschuiven"….over een staatsbezoek.

 152. Werkgevers niet blij met dit rechtse kabinet

  Rutte scoort nog net voldoende, Wilders krijgt 4,1 … 'Te weinig daadkracht' … Ondernemers willen zakenkabinet om uit crisis te komen
  Volgens Rutte 'likt rechts Nederland z'n vingers af' bij de plannen van zijn kabinet. Maar uit een representatieve steekproef onder, overwegend rechtse, ondernemers, blijkt iets heel anders. Gebrek aan daadkracht wordt het kabinet verweten en de drie sleutelfiguren krijgen allemaal erg lage cijfers.

 153. Zullen de meesten onder ons en de leasbakkers niet zo erg vinden 🙁

  Catshuis: kilometervergoeding van 19 naar 14 cent

  Volgens het AD overwegen de onderhandelaars in het Catshuis de onbelaste kilometervergoeding aanzienlijk te verlagen. Nu mogen werknemers voor privékilometers 19 cent onbelast declareren. Overwogen wordt om daarvan 14 cent te maken.
  De maatregel is volgens het AD doorgerekend door het Planbureau en levert een half miljard aan extra belastinginkomsten op.
  De laatste tijd gingen er juist stemmen op om de 19 cent een stuk te verhogen.Door de duurdere benzine is de vergoeding allang niet meer kostendekkend Bron: AD

 154. Afganistand deel zoveel: Tegenspraak:

  4.000.000.000,= per jaar (Bron NOS.nl)

  NAVO-topman Rasmussen verwacht dat de lidstaten en bondgenoten ook na 2014 een bijdrage leveren aan de veiligheid van Afghanistan. Hij zei dat bij aanvang van een bijeenkomst in Brussel van ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken.

  Op de top wordt besproken hoe Afghanistan kan worden ondersteund als de NAVO zich eind 2014 volgens plan heeft teruggetrokken uit het land. De Brusselse bijeenkomst geldt als voorbereiding voor de NAVO-top in Chicago, volgende maand.

  De Afghaanse president Karzai riep de Verenigde Staten dinsdag op schriftelijk te garanderen dat het land minimaal twee miljard dollar bijdraagt aan de Afghaanse veiligheidstroepen.

  NAVO-secretaris-generaal Rasmussen benadrukte in Brussel dat de financiering van de Afghaanse veiligheidstroepen ook een verantwoordelijkheid is van landen als Rusland en China. Die landen hebben ook baat bij een stabiel Afghanistan, zei Rasmussen. Er is naar schatting vier miljard dollar per jaar nodig.

  ———————–

  NAVO-landen leiden vijanden op (Bron Telegraaf)

  De NAVO is doodsbenauwd dat de lidstaten in Afghanistan hun eigen vijanden aan het opleiden zijn. Het bondgenootschap vreest dat 120.000 door de NAVO-landen getrainde maar overbodig geworden Afghaanse militairen en politieagenten overstappen naar de Taliban zodra ze eind 2014 ontslagen moeten worden.

  Afghaanse politieagenten worden getraind in Kunduz Foto: Pieter ten Hoopen
  Uit berekeningen van het bondgenootschap blijkt dat na terugtrekking van de buitenlandse strijdkrachten uit Afghanistan een politie- en legermacht van maximaal 230.000 Afghanen te financieren is met geld van de internationale gemeenschap. Aan het eind van dit jaar zijn er echter al ongeveer 350.000 Afghanen, mede door Nederland, opgeleid: zo??n 120.000 te veel

  Deze ordebewakers worden vanaf eind 2014 uit dienst gezet, maar zijn door hun trainingen in gevechtstechnieken een zeer gewilde partij voor de Taliban. Nederland geeft in het Noord-Afghaanse Kunduz training aan Afghaanse agenten, een missie waar met grote moeite een Kamermeerderheid voor werd gevonden.

  ———–

  Beatrix brengt van 13 tot en met 15 juni een bezoek aan Turkije.

 155. Verzekeringsmarchandering:

  Opstalverzekering des Doods op komst

  Noodwinters. Herfststormen. Blizzards. Tornado's. Aardbevingen. Tsunami's. Dijkdoorbraken. Modderlawines. Orkanen. Hittegolf in februari. Het is niet normaal extreem weer de afgelopen vier jaar in Nederland. Althans, vinden de verzekeraars. Die het als excuus gebruiken om de opstalverzekering omhoog te duwen. (bron: Stijllozen, maar waar)

 156. VVD heeft het moeilijk met Albayrak-gate:

  Albayrak ontslagen. PVV wil 273.526 euro van haar terug. Over die "partij":

  Drents statenlid stapt uit PVV
  (Bron: Nos.nl)

  Het Drentse Statenlid Frans van Rhee stapt uit de PVV en gaat verder als eenmansfractie. In een verklaring schrijft hij dat hij zich schaamt voor uitspraken en het beleid van de landelijke PVV.

  "De druppel die de emmer doet overlopen, is de scheldpartij van Geert Wilders op de president van Turkije", schrijft Van Rhee. Wilders noemde G?l op Twitter onder meer "een christen-pester en een Koerden-mepper". Van Rhee vindt wel dat christenen in Turkije op vele manieren worden achtergesteld, maar is het niet eens met de manier waarop Wilders dit aan de kaak stelt.

  Van Rhee zegt dat er in het afgelopen jaar meer uitspraken zijn gedaan door de PVV waar hij zich voor schaamt. Als voorbeeld noemt hij de ophef over het hoofddeksel van koningin Beatrix tijdens het staatsbezoek aan Oman.

  Ook op het gebied van de Drentse politiek zegt Van Rhee ver af te staan van het gedachtegoed van de PVV. Hij gaat verder onder de naam Groep Van Rhee.

 157. Nuance, misschien nog wel iets meer. 2e regel 13:20 = salaris:

  Volgens de PVV blijkt uit het rapport dat Albayrak jarenlang te veel verdiende en dat ze hierover loog. ⤸Albayrak heeft de belastingbetaler bestolen en dat kan niet zonder gevolgen blijven⤝.

 158. Hmmm link zal wel niet meer doorkomen. Alleen de kop en de subkop van Joop:

  Onenigheid in eenmanspartij

  Twee PVV-Statenleden gaan toch lunchen met de Turkse president G?l en de koningin … Drents Statenlid stapt uit PVV … CPB maakt gehakt van guldenrapport … Persoonlijk profiel zegt dat Wilders zich verschuilt in isolement, 'als een eenzaam dier'
  ———–

  ERNSTIG toch weer: Onderzoek naar nieuwe gruwelfoto's; soldaten VS
  Militairen poseren met verminkte lijken van Afghanen (bron: nu).

 159. Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt dat Nederland zijn AAA-status kan verliezen als er geen goed bezuinigingspakket op tafel komt. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

 160. Leers heeft nog wat uit te leggen inz COA olv mevr. Albayrak, vooral over het bijzonder late ingrijpen.

  Straks in Nieuwsuur:
  Bij de afdeling Laissez Passer van de Dienst Terugkeer en Vertrek, die valt onder minister Gerd Leers, is de werksfeer verziekt. De dienst werkt amateuristisch. Medewerkers slaan alarm in een document dat in handen is van Nieuwsuur. PVV-Tweede Kamerlid Sietse Fritsma reageert.

  Dit is ook een vreemd zakie:
  Afghanistan wil dat Nederland serieus onderzoek gaat doen naar de 1F'ers, een groep Afghaanse asielzoekers die door Nederland worden gezien als oorlogsmisdadigers. Het gaat om Afghanen die officier of onderofficier zijn geweest bij de Afghaanse veiligheidsdienst

 161. Aanbesteden is een geloof geworden. Het geloof dat de markt elk probleem oplost. in het openbaar vervoer leidt marktwerking op korte termijn misschien tot financiële succesjes, maar na een jaar of vijf komen de problemen vanzelf. Als de regeerperiode weer voorbij is.

  Een citaat uit een interessant interview met Schmeink, directeur van de GVB Amsterdam, in de VK. Hij betoogt dat het OV in GB 40% duurder is geworden dan op het vasteland door de aanbestedingen. Oorzaak is dat de kosten van de imperfecties van de markt (bv veiligheidseisen, nooit tevoren de exacte eisen kunnen bepalen) bij de samneleving worden neergelegd. De vervoerder verdient, de samenleving betaalt.

 162. Goed voorbeeld inderdaad; marktwerking lost lang niet alle problemen op. Het verergert ze soms.

  40% duurder door de aanbestedingen.

  en de samenleving betaalt 😮

 163. Dat zie je veel vaker, Dick: goedkoop vliegticket, want de kosten voor overlast geluidhinder en uitstoot, fijnstof wordt gedragen door de samenleving.

 164. Nu radio 1: Kabinet lijkt rampzalige maatregelen op hypotheekgebied te willen nemen:

  – Bijzonder sterk stijgende maandelijkse lasten, ook voor mensen die het niet zouden kunnen hebben.
  – Sluit niet goed aan bij producten verzekeraars
  – Héél veel administratieve rompslomp

  Natuurlijk ben je verplicht naar de hypotheekmarkt te kijken.
  – Men zou veel meer fiscaal gestimuleerd vermogen moeten opbouwen.

  * weet niet wat de geïnterviewde weet dat wij niet weten 😮

  —–Ook dit nog:

  Corporaties: uitstel huurverhoging
  »
  De extra huurverhoging voor rijke bewoners wordt bij het grootste deel een jaar uitgesteld

  Het grootste deel van de scheefhuurders krijgt dit jaar toch niet 5 procent extra huurverhoging. Vanwege tijdsdruk en problemen rondom de invoering hebben de meeste corporaties besloten om de extra huurverhoging voor de rijkere huurders nog een jaar uit te stellen.

  Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs de grootste corporaties van Nederland. Volgens de corporaties zijn er momenteel te veel onduidelijkheden over het wetsvoorstel om huurders met een inkomen van 43.000 euro of meer een extra huurverhoging van 5 procent op te leggen.

 165. Tot slot 2 erg positieve berichten:

  Wouter Bos nieuwe columnist Volkskrant
  Oud-PvdA-leider gaat afkicken van politiek door vanaf de zijlijn zijn mening te ventileren
  Wouter Bos is de nieuwe Volkskrant-columnist. Bos doet dit onder meer op advies van zijn therapeut. Zo schrijft hij: 'Mijn therapeut vond dit de meest verantwoorde manier om af te kicken van het actieve politieke leven: wel een mening mogen ventileren maar toch langs de zijkant staan.' De column wordt tweewekelijks gepubliceerd.
  (Denk dat ie —met zijn IQ— de OPINIE in 2 Zwolsche Kwartiertjes neerzet :D:D)

  en

  D66 pleit – weer – voor gekozen burgemeester
  Partij gaat wederom proberen de door de kroon benoemde burgemeester en commissaris van de koningin uit de Grondwet te krijgen

 166. Voorspelbaar slot(?) Hedwige:

  Het plan van staatssecretaris Bleker om een gedeelte van de Hedwigepolder te ontpolderen, is met enige tegenzin geaccepteerd door de provincie Zeeland. Ook twee andere gebieden in de provincie komen onder water te staan, zo is te lezen in een brief aan de staatssecretaris.

  "Na een periode van zeven jaar is het zaak om de discussie tot een einde te brengen", staat in de brief. Het provinciebestuur geeft wel aan de uitkomst van de onderhandelingen teleurstellend te vinden."Natuurherstel zal in de toekomst met andere maatregelen en middelen moeten worden gerealiseerd."

  Vrijdag spreekt Provinciale Staten zich uit over het plan. Bij Provinciale Staten zal het plan nogmaals flinke kritiek te verwerken krijgen. Of een meerderheid het eens is met de brief is nog niet duidelijk.

  Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland, zei in het tv-programma Moraalridders dat de Zeeuwen tegen ontpolderen zijn. Maar tegelijk herinnerde ze eraan dat er nu eenmaal een verdrag met Vlaanderen is gesloten dat moet worden nagekomen. "Als dit dan de zaak kan redden, dan doen we het. En dan nooit meer over ontpolderen praten."

  Nu de Kamer nog. En Belgenland (in 't geheel niet alleen de president van Vlaanderen) zegt: "Als EU het zo willen, willen wij het ook zo"?

  Maar goed IS natuurlijk OOK (en vooral?) CDA-er
  ——

  Dan Commissaris van de Koningin in Drenthe, Tichelaar: gaat pal voor behoud ziekenhuis in Meppel liggen…Die LIJKT er tenminste voor zijn inwoners te zijn.

 167. De Kamer debatteert vandaag (voor of na de CPB-toets?) over het plan. Balkenende en Bleker mogen toekijken…ze weken vol overgave van de overeenkomst met Vlaanderen af!

  En ja de man die "niet ontpolderen" in het Kabinetsplan eiste…..Ad Koppejan mag stemmen (iedereen weet al wat ie doet).
  Het door Mark Rutte zelf in een achterkamertje genomen en bedrogen Statenlid Johan Robesin…staat vandaag buitenspel

  Na de Provinciale Statenverkiezingen heeft de coalitie voorlopig nog steeds geen meerderheid in de Eerste Kamer. VVD, CDA en PVV lijken, na de Provinciale Statenverkiezingen, samen te kunnen rekenen op 37 van de 75 zetels in de Senaat, net niet genoeg voor de meerderheid.

  Getrapt
  Het is niet gemakkelijk om de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen te vertalen naar Eerste Kamerzetels. Dat komt door het getrapte systeem, waarbij Procinciale Statenleden de Eerste Kamer kiezen. Deze keer op 23 mei. Daarbij kan nog van alles gebeuren. Zo kunnen Statenleden besluiten om niet op hun eigen maar op een 'bevriende' partij te stemmen, zodat die een restzetel kan bemachtigen.

  Torentje
  En dat weet premier Rutte ook. En daarom nodigde hij Johan Robesin, Statenlid voor de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) in Zeeland uit voor een overleg in het Torentje. Na dat gesprek heeft Robesin besloten zijn stem bij de verkiezingen van 23 mei te geven aan de coalitie.

  In de Kamer is er weinig steun voor het voorstel. PvdA en SP zijn tegen, alleen het CDA en de VVD lijken het voorstel te steunen. De PVV pleit voor een referendum over het plan.

  Het referendum waar de PVV voor pleit stelt Zeeuwen volgens een onmogelijke keus, aldus Peijs. Ze zullen onmogelijk kunnen kiezen tussen de Hedwigepolder helemaal of maar voor eenderde deel ontpolderen.
  ============

  TeleTroepToeTerT vandaag:

  Hedwige-plan blijkt miljoenenstrop

  DEN HAAG – Het gedeeltelijk onder water laten lopen van de Hedwigepolder dreigt stukken duurder uit te vallen voor Nederland. Vlaanderen zal niet meebetalen aan het compromis van staatssecretaris Bleker (Natuur). Naar schatting levert dat een strop op van minstens 62 miljoen euro.
  Dat melden bronnen in het Vlaamse parlement. De Vlaamse politici komen vandaag bijeen om over het Hedwigedossier te spreken.

  Vlaanderen zou 62 tot 80 miljoen euro betalen voor de werkzaamheden die bij het ontpolderen komen kijken, zoals het verleggen van de dijken en grondaankopen. De afspraak ligt vast in het zogeheten Schelde-akkoord. Een voorwaarde was dat de hele Hedwigepolder onder water zou komen te staan. Maar Bleker wil slechts een derde van de landbouwgrond prijsgeven. ⤸Naar dat geld kan Nederland fluiten⤝, laat Vlaams parlementslid Bart Martens weten.

 168. @ Zwolse: Heb het alleen met linken. Net dit nog gepost op "nieuwsitem over wethouder Vederaar"….

  Linken gaan hier niet altijd meer goed, toch maar eens proberen

  Al mijn pogingen met een link erin bleven dan ook steken. Zelfs als ik spaties plaatste…..of bijv. www wegliet. Henk 038 had wel een link staan, vroeg em of dat wel in 1x lukte….maar die mail kwam ook niet door (staat wel links in recente reactie) omdat er een link in stond haha. Zal em nog eens vragen.

 169. Oeps @ Zwolse, wilde je antwoorden dat het bij mij alleen met linken gebeurd. Voorbeeld het Vederaar-topic (deze posting was zonder link)……maar nu dus ook eerst naar de Admin :o:o:o

 170. De huizenprijzen die toch al behoorlijk gekelderd zijn, zullen verder dalen.
  donderdag 19 april 2012
  Door: Gerard Driehuis
  Categorie: Economie
  Volgens alle berichten komt er uit het Catshuis als oplossing voor de hyptheekproblemen dat nog slechts annuiteitenhypotheken voor rente aftrek in aanmerking komen. Bij die vorm betaal je in 30 jaar je lening af en daalt dus voortdurend de schuld, en dus de rente en renteaftrek. Volgens het Verbond van Verzekeraars (die geld verdienen aan andere hypotheekvormen) een ramp voor huizenbezitters. ⤸Annuïteiten klinkt op het eerste oog sympathiek: na dertig jaar schuldenvrij, wie wil dat niet?⤝ zegt algemeen directeur Richard Weurding in De Telegraaf. ⤸Maar in de kern het is een bijzonder slecht idee.⤝ Uit onderzoek blijkt dat de woonlasten stijgen, omdat mensen in de loop van de aflossingsperiode steeds minder renteaftrek krijgen. ⤸Die pijn wordt niet meer automatisch gecompenseerd door waardeopbouw van het huis of door hogere lonen. De huizenprijzen die toch al behoorlijk gekelderd zijn, zullen verder dalen. De leencapaciteit neemt af. Bovendien zal de koopkracht de forse stijging van de maandelijkse lasten niet kunnen bijbenen. Daardoor kunnen huizenbezitters in diepe financiële problemen komen.⤝

  Bron: De Telegraaf

 171. Beter grondig als slap, nu alvast…tot later (wellicht vanmiddag):

  Het FD beschrijft de inval in huize Staal als een crimi: "Vijf auto??s reden de Lekdreef in Krimpen aan de Lek op, tot op het woonerfachtige eindpunt: de villa van Erik Staal, tot voor kort de hoogste man van woningcorporatie Vestia. Functionarissen van het landelijk parket, de nationale recherche en de Fiod snellen naar het hek van de villa, die verlaten oogt.
  Een stil alarm gaat af, een buurvrouw komt aangesneld. Ze heeft een sleutel van het huis, omdat het echtpaar Staal nogal eens in het buitenland is. Ze aarzelt of ze de sleutel moet geven, totdat de rechter-commissaris een bevel tot huiszoeking toont."
  Staal bleek zich in kamerjas te hebben verschanst in zijn woning, bang te worden opgepakt, zoals zijn maatje Marcel de V. Hij doet uiteindelijk toch open en moest toekijken hoe van alles werd meegenomen, computers, paperassen en mobiele telefoons.

  Staal zelf hoefde niet mee.

 172. Maar wel stoicijns blijven toeteren dat er banen geschapen worden,hier zijn de wajongers en arbeidsgehandicapten nog niet bijgerekend die door de wet werk naar vermogen eruit gekegeld worden.>:(

 173. De herhaalde laatste PVV-opmerking…doet TOCH vermoeden dat ze met Bleker mee gaan stemmen:

  In de Kamer is nu geen meerderheid die het voorstel van Bleker steunt. Het plan van de staatssecretaris werd betiteld als "baggerplan" en "het doorbreken van beloften." De PVV herhaalde dat de Zeeuwen zich in een referendum over de kwestie moeten kunnen uitspreken.

  Eigenlijk is de partij helemaal tegen ontpoldering, maar als de Zeeuwen anders besluiten, zal de PVV zich daarbij neerleggen.

 174. Onze goedlachse (vaak weglachende) premier Rutte krijgt deze week de hoofdrol in de Donald Duck. 'Het vrolijke weekblad' viert dit jaar haar 60e verjaardag en maakt in het kader daarvan een rondreis door Nederland. Deze week belandt de eend in de provincie Zuid-Holland alwaar hij onze goedlachse premier Rutte ontmoet. Een speciale rol is ook weggelegd voor de minister van Financiën. De Donald Duck ligt morgen in de winkel.

  Ondanks het versturen van aanvullende miljardenbezuinigingen naar het Centraal Planbureau door onderhandelaars in het Catshuis deze week, is het niet de verwachting dat er deze week al een definitief akkoord op tafel zal liggen.
  Het AD stelt dat door vermoeidheid bij de onderhandelaars stappen minder snel gezet kunnen worden. De laatste loodjes zouden zo het zwaarst wegen. Berekeningen van het CPB moeten uitwijzen of de beoogde bezuinigingen inderdaad genoeg besparingen opleveren voor het kabinet en zo het begrotingstekort terug kunnen dringen naar een Europees acceptabel peil.
  Morgen, zo is de verwachting, zal het CPB haar oordeel uitspreken over de bezuinigingen die het begrotingstekort moeten terugdringen van 4,6 procent naar 3 procent in 2013. Dit staat gelijk aan een nettobedrag van 9,5 miljard euro, maar in werkelijkheid een bedrag tussen de 12 en de 16 miljard omdat veel bezuinigingsmaatregelen weer tot bijvoorbeeld hogere overheidsuitgaven aan uitkeringen leiden.
  Vandaag om zes uur komen de onderhandelaars weer bijeen in het Catshuis.
  ——–
  Wouter Bos: 'Laat ik mij in de geest van De Wit eens een keer vooraf verantwoorden!'
  OPINIE – Wouter Bos ? 19/04/12, 07:00

  Wouter Bos is de nieuwe columnist van de Volkskrant. Waarom? 'Mijn therapeut vond dit de meest verantwoorde manier om af te kicken van het actieve politieke leven: wel een mening mogen ventileren maar toch langs de zijkant staan.' De Volkskrant is mijn krant. De lezers van de Volkskrant zijn vaak mensen die net zo in het leven staan als ik. Progressief, open-minded, internationaal georiënteerd en met een gezonde interesse in tegenspraak.Toen ik een van mijn voorgangers als columnist bij de Volkskrant, Ronald Plasterk, vertelde dat ik een column ging schrijven, had hij meteen een bemoedigende opmerking paraat: 'Indrukwekkende carri?restap, je kunt er minister van Onderwijs mee worden! Of zelfs kandidaat-partijleider van de PvdA!'
  Dat misverstand toch maar meteen wegwerken: dit is niet de eerste stap op weg naar een comeback. Ik heb de afgelopen twee jaar genoten van het feit dat er een leven bestaat na en buiten de politiek. En zo af en toe is het ook goed voor de nederigheid. De laatste keer dat ik op straat herkend en aangesproken werd, vroeg de aardige mevrouw in de speeltuin bij de picknicktafel me of ze me kende van de makelaardij. En de keer daarvoor werd ik toegeschreeuwd wanneer ik weer eens bij Voetbal International op tv zou komen en of Johan Derksen en René van der Gijp echt zo maf waren.
  Nou ja, vooruit, heel af en toe sprak iemand me ook nog wel eens in een donker hoekje van de supermarkt aan dat ik gemist werd in de politiek. Ik koester die herinnering, want dat komt na dat enquête-rapport van De Wit natuurlijk nooit meer voor. En voor u nu denkt dat ik door de Volkskrant ben gevraagd als columnist als genoegdoening voor hun berichtgeving over dat rapport en mijn rol in de crisis in het bijzonder: nee, de hoofdredacteur en ik waren het al eens dat ik zou gaan schrijven voordat de commissie-De Wit haar wijsheid aan ons allemaal openbaarde.
  Mening
  Waarom dan wel die column? Laat ik mij in de geest van De Wit eens een keer vooraf verantwoorden! Mijn therapeut vond dit de meest verantwoorde manier om af te kicken van het actieve politieke leven: wel een mening mogen ventileren maar toch langs de zijkant staan.
  Precies zoals al die columnisten waar ik me mijn hele politieke leven aan ergerde. Omdat ze geen benul hadden wat zich echt afspeelde en overal complotten achter zochten. Omdat ze – zo beweerden ze althans recht in mijn gezicht – niet aan verslaggeving deden dus geen feiten hoefden te checken. Of omdat ze zich niet hoefden te verantwoorden over flinterdunne scheidslijnen tussen ironie, sarcasme en serieuze analyse.
  Deze en andere aspecten van de relatie tussen media en politiek hebben mij mijn hele politieke leven overigens zeer geboeid. Twee werelden die soms het slechtste in elkaar los weten te maken. Ik was er zelf maar al te vaak partij in. Het is een onderwerp waar ik in mijn columns graag over zal schrijven. Ook als het de Volkskrant betreft.
  Maar het is natuurlijk niet het enige onderwerp. Ik wil schrijven waarom ik Alexander Pechtold in de vorige kabinetsperiode een veel betere oppositievoerder vond dan nu, wat de beste manier is om populisme te bestrijden, waarom de Olympische Spelen niet naar Nederland moeten komen, wat Ruth Peetoom Maxime Verhagen vertelde toen hij het Catshuis uitkwam, hoe Ivo Opstelten Mark Rutte op een druilerige zondagmiddag een winnende oppositiestrategie influisterde en waarom Sarkozy de eerste West-Europese regeringsleider zal zijn die niet vanwege zijn bezuinigingsbeleid zal worden weggestemd.
  Maar ook hoe onderhandelingen voor een tv-debat verlopen, wat klassieke fouten zijn tijdens een interview, hoe je goed campagne voert, waarom beelden sterker zijn dan feiten, wat er in de internationale sociaal-democratische beweging gebeurt en hoe middenpartijen er weer bovenop kunnen komen. En misschien ook wel over marktwerking in de gezondheidszorg, wie de schuld moet krijgen van hoge bonussen, wat de betekenis was van Pim Fortuyn, wat er mis is aan CPB-berekeningen en waarom François Hollande toch Sarkozy zal verslaan. En ja, ik zal ook over de PvdA schrijven. En nee, ik heb niet moeten tekenen dat ik alleen partijstandpunten uitdraag.
  Mijn krant
  Misschien nog één keer de vraag naar het waarom van deze tweewekelijkse column. De Volkskrant is mijn krant. De lezers van de Volkskrant zijn vaak mensen die net zo in het leven staan als ik. Progressief, open-minded, internationaal georiënteerd en met een gezonde interesse in tegenspraak. Als je dan elke week op donderdag Marcel van Dam moet lezen, wordt dat ook weleens wat veel. Dat ik die frequentie met 50 procent mag terugbrengen, gaf voor mij de doorslag.
  Wouter Bos is econoom en politicoloog.
  Wouter Bos (48) is partner bij accountants- en adviesorganisatie KPMG. daar is hij onder andere verantwoordelijk voor de gezondheidszorgpraktijk. Eerder was bos politiek leider van de PvdA, minister van Financiën en vicepremier in het vierde kabinet-Balkenende.
  Als Volkskrant-columnist neemt hij zich voor over een breed scala van thema's – 'politiek, economie, media, zorg en voetbal' ***(Yes vanuit de Feyenoord ??hoek dus; misschien toch maar weer eens inloggen om te reageren) *** te schrijven. Zijn columns zullen in de even weken op donderdag verschijnen.

 175. Brilletje op zijn leeftijd (48) 🙂

  'Albayrak kon haar gang gaan. De voorzitter van haar Raad van Toezicht (Loekepoek H. 1990-1994 burgemeester van ZWOLLE) was druk met zijn 13 andere bijbanen'

 176. Een open brief aan staatssecretaris De Krom:

  Neem mensen met een beperking serieus

  Staat de VVD ook voor mensen die het niet op eigen kracht kunnen?
  Een open brief aan staatssecretaris De Krom: Neem mensen met een beperking serieus
  Deze week wordt de omvangrijke Wet Werken naar vermogen in de Tweede Kamer behandeld. April Ranshuijsen is een van de ondernemers met een arbeidsbeperking die een gesprek had met Staatssecretaris De Krom over ondernemen met een arbeidsbeperking. Naar aanleiding van dit gesprek, en het artikel wat daarover is verschenen in Trouw (3 april 2012), heeft zij besloten een open brief te schrijven aan de Staatssecretaris.

  Geachte Staatssecretaris De Krom,

  Op 2 april had ik met u, samen met een aantal collega ondernemers, een bijeenkomst over ondernemerschap door mensen met een arbeidsbeperking. U gaf aan ons als voorbeeld te zien en als inspiratiebron te willen gebruiken. Dat is natuurlijk hartstikke goed en leuk nieuws.

  U was bijzonder geïnteresseerd in de succesverhalen en wilde weten waarom het 'ons' wel lukt en anderen niet. Een goede vraag, met een nog veel interessanter en complex antwoord. Op deze vraag is namelijk geen eenduidig antwoord te geven, omdat niemand hetzelfde is en elke arbeidsbeperking een andere ondersteuning nodig heeft. De woorden 'willen, passie en daadkracht' werden genoemd, iets wat elke ondernemer én werknemer met een arbeidshandicap zal herkennen en beamen. Het kost in de meeste gevallen nu eenmaal meer moeite, vechtlust en een lange adem om een baan te vinden en te behouden.

  De ondernemers waren het unaniem eens over hoe belangrijk goede randvoorwaarden zijn om de stap naar werk, ondernemerschap óf loondienst, te kunnen en durven zetten. Genoemd werden het belang van voorzieningen op maat. Bijvoorbeeld toegankelijk (openbaar) vervoer en werkplek, passende hulpmiddelen, begeleiding, een jobcoach en een financieel vangnet wanneer om medische redenen een periode minder productief gewerkt kan worden. Als zeer belangrijk punt werd ook de flexibele zorg genoemd, zowel in de vorm van begeleiding als verzorging. Je kan als ondernemer of werknemer in loondienst toch niet te laat, of in je pyjama, op je werk komen omdat de reguliere zorg geen maatwerk kan leveren? Of als je niet zelfstandig naar het toilet kan, moet je dan maar in je broek plassen? Kortom, voorzieningen, zorg en begeleiding op maat zijn essentieel om te kunnen werken naar vermogen.

  Door de diverse voorzieningen en randvoorwaarden die er nu zijn, hebben mensen zich een plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven. Een aantal ondernemers gaf aan hierdoor nu zelfs het twee of drie dubbele aan productieve uren te kunnen werken in verhouding tot de tijd waarin deze voorzieningen niet beschikbaar waren. Voorzieningen die op een aantal punten nog zouden moeten verbeteren, maar met de nieuwe kabinetsplannen juist flink worden afgeslankt of helemaal verdwijnen. Begeleiding, sociale werkplekken, jobcoaching en het Persoonsgebonden Budget voor verzorging op maat zijn daar ook een paar voorbeelden van.

  Bij deze essentiële punten, de randvoorwaarden, leek u wat ongemakkelijk. U gaf aan het niet te willen hebben over wat niet goed gaat, maar over wat wel goed gaat. Het is zeker goed om te kijken naar wat goed gaat en waarom de een wel verder komt en de andere niet, maar daarbij moet wel eerlijk en reëel gekeken worden. Het is een samenspel en kan en mag niet eenzijdig worden belicht. Uw reactie: "Daar gaat het nu niet over" en "Dat valt niet onder mijn departement". Als u ons echt als voorbeeld en inspiratiebron ziet, dan vraag ik u met klem ook bereid te zijn tot het serieus nemen van zaken die u wellicht niet wil horen.

  De VVD, uw partij, en de partij van onze Premier Rutte zegt:

  "…uit te willen gaan van de mogelijkheden van de persoon, niet de onmogelijkheden. Een belangrijke randvoorwaarde om dit voor alle gehandicapten te bereiken is goede en onafhankelijke ondersteuning, waarbij het altijd moet gaan om maatwerk, zodat deze mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en werken."

  Bent u bereid om met verschillende ministeries te overleggen en te kijken naar mogelijkheden om álle voorzieningen die iemand nodig heeft mogelijk te maken. Alleen dan kan verwacht worden dat mensen hun capaciteiten en talenten ook naar vermogen kunnen inzetten. Bent u bereid om met mij en andere ervaringsdeskundigen om de tafel te gaan en samen met uw collega's van verschillende ministeries te kijken naar wat echt nodig is? Bent u bereid om onder ogen te zien dat veel mensen willen werken en genoeg capaciteiten en talenten hebben, maar daarbij vaak voorzieningen op maat nodig hebben? En bent u bereid om vaart te zetten achter de ratificatie van het VN-Verdrag voor rechten van mensen met een beperking? Een verdrag dat al door 88 landen is geratificeerd. Een verdrag dat dit kabinet maar voor zich uit blijft schuiven zodat zij niet verplicht kan worden gesteld om bijvoorbeeld openbaar vervoer en gebouwen voor iedereen toegankelijk te maken.

  Ik daag u uit om te laten zien dat de VVD en dit kabinet staan voor kijken naar mogelijkheden en daarbij ondersteuning op maat als essentiële voorwaarde zien. Je kan niet eerst de randvoorwaarden onder mensen vandaan schoppen en dan verwachten dat dit mogelijkheden creëert en mensen stimuleert om te kunnen participeren op de arbeidsmarkt.

  Ik daag u uit om te laten zien dat de VVD staat voor iedereen, en niet alleen voor de mensen die het op eigen kracht, en zonder voorzieningen op maat, ook wel redden.

  Met vriendelijke groet,

  Volg April Ranshuijsen

 177. Rutte & ??rechtsevingersaflikkende maatjes?? zijn 'gaar' van lange duur Catshuisberaad: Wij zeker niet van Rutte, Greet & Max!

  ====

  Voor later in het jaar:

  Mabel was Spion (volgens oud-BVDer)

  Prinses Mabel heeft zeer waarschijnlijk gefungeerd als agent van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), de voorloper van de AIVD. Ze zou op verzoek van de geheime dienst hebben aangepapt met de Bosnische minister van Buitenlandse Zaken tijdens de Bosnische Oorlog.
  Mabel werkte voor de BVD in de jaren negentig, zo vermoedt oud-BVD'er Frits Hoekstra. Hij schrijft zijn bevindingen in zijn Memoires De Dienst, de BVD van binnenuit, waarover HP/De Tijd bericht. Ze begon een relatie met Mohammed Sacirbey, die als minister van Buitenlandse Zaken een belangrijke rol speelde bij de onderhandelingen die leidden tot de Akkoorden van Dayton, het vredesverdrag dat een einde maakte aan de oorlog. Ze zou door de BVD zijn benaderd tijdens haar studie politieke wetenschappen. "Vóór haar afstuderen deed ze vier stages, behalve bij ABN Amro en Shell ook bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Verenigde Naties. Zeker voor beide laatste stages is een uitgebreid veiligheidsonderzoek door de BVD een vereiste; zij was dus bekend bij de dienst."

  Nederland had baat bij het beëindigen van de Bosnische oorlog, omdat ons land militair betrokken was bij het Balkanconflict. Daarnaast 'was informatie uit de eerste hand over de Bosnische onderhandelingsstrategie internationaal buitengewoon kostbare ⤽handelswaar⤝ in de wereld van de inlichtingendiensten'.

  Mabel is de huidige echtgenote van prins Friso. Toen ze zich verloofde met de prins, kon de AIVD binnen een week na aanvraag een verklaring van geen bezwaar afgeven. "Normaal gaan er weken, zo niet maanden, overheen voordat de dienst een rapport kan uitbrengen."

  * Nou ja, Benno zou dubbelspion zijn geweest.

 178. Naakt zal wel betrekkelijk zijn. Maar in Belgenland hebben ze schijnbaar én meer lef én meer vrouwelijke ministers >:(
  ———————————————————
  Enkele vrouwelijke ministers hebben meegedaan aan een actie van de antikankercampagne in België en staan op een naaktkalender.

  De kalender met twaalf naakte topvrouwen ligt vandaag in de boekhandels, alsduseen woordvoerder van de uitgever. Zo staan in de naaktkalender onder andere de Belgische minister van Justitie Annemie Turtelboom, de Belgisch minister van Openbare Werken Hilde Crevits en de echtgenote van Europees president Herman Van Rompuy, Geertrui Windels.

  Niet alleen ministers gaan naakt, ook bekende vrouwen uit de film, sport, muziek en media trekken hun kleren uit voor een goed doel.

 179. Waarom moet deze, met commentaar nu wel naar de ADMIN?

  Enkele vrouwelijke ministers hebben meegedaan aan een actie van de antik*nkercampagne in België en staan op een na*ktkalender.

  De kalender met twaalf na*kte topvrouwen ligt vandaag in de boekhandels, alsduseen woordvoerder van de uitgever. Zo staan in de naaktkalender onder andere de Belgische minister van Justitie Annemie Turtelboom, de Belgisch minister van Openbare Werken Hilde Crevits en de echtgenote van Europees president Herman Van Rompuy, Geertrui Windels.

  Niet alleen ministers gaan naakt, ook bekende vrouwen uit de film, sport, muziek en media trekken hun kleren uit voor een goed doel.

 180. Nog geen CPB-berekeningen

  donderdag 19 apr 2012, 16:18

  Het Centraal Planbureau komt vandaag nog niet met doorrekeningen van maatregelen die in het Catshuis zijn besproken. Dat melden ingewijden in Den Haag.

 181. naakt was het woord dus niet bij 16:43 k*nker wel…ok voorstelbaar

  Gaf de indruk dat ze in Belgenland én meer lef…én meer vrouwelijke ministers hebben (wij hebben enkel opa's)

  Oorspronkelijk was Spies geen minister (volgde Donner de zoveelste op)
  Blijven Schippers, Schultz en v.Bijsterveldt over….
  Laat dit onderwerp ook maar; hoef geen Nederlandse navolging.

 182. Zowel Bleker als Mark niet drama. Dus we kunnen rustig 😮 gaan slapen.
  🙁 voor Mark die verantwoordelijk is voor dat "zoere zakie"!

  Vond vandaag de komende Opinies in De Volkskrant w?l bijzonder goed nieuws…Wouter Bos is nl de schrijver :D:D:D

 183. Denk je dat ie h*mo is 😮 En zijn kind(eren?) 😮 En zijn vrouw 😮 Zelfs die lege kinderwagen….nee denk niet dat ie zoals zijn CDA-collega &-zwagert destijds…kwam best goed over, hoe heet ie ook alweer? is. Maar goed, al was ut zo.

  P&W vanavond met Nurten Albayrak

  Nieuwsuur:
  – Kamer debatteert over Hedwigepolder (lachen net bij DWDD met de Jakhalzen)
  – Zwakke industrie nekt Sarkozy
  – Lesmethode De Kern van Arnold Heertje jubileert

 184. Owww, daar zit je toch al bijzonder snel in….in een netwerk of 70? The oldboys ken ik (gelukkig) niet. Heb nixxx met netwerken. Dame weet/wist er wel wat over te vertellen. Moet zo ff onze mooie binnenstad in, groeten!

 185. @ Dame: Hé mijn post 20:44 is binnen 😀 was ook een beetje @ jou.

  's morgens allen!

  Stijllozen hebben onderzoekje gedaan, opvallende uitslag:
  Hardwerkend Nederland haat Catshuis & GroenLinks

 186. :D:D:D Welk een kinderachtig clubje…RVD en natuurlijk (iemand rond) Mark (die vast opdrachtgever was in dezen!). VVD = TOCH VRIJHEID….OOK VAN MENINGSUITING? Zit er portretrecht op die vaak (weg)lachende tronie? Grappig: goedlachse doet voorkomen of ie spontaan en recht in het gezicht lacht hahahahaha

  RVD: Organisator Dance Valley moet poster Rutte weghalen

  Rijksvoorlichtingsdienst is bang dat de goedlachse Rutte vaker gebruikt gaat worden voor reclame-uitingen
  De Rijksvoorlichtingsdienst wil dat organisator UDC van Dance Valley de reclameposter met Rutte verwijdert. De posters hingen sinds donderdag op verschillende plekken, waaronder het mediamarkt, en maken Dance Valley fanaten erop attent dat ze dit jaar gespreid kunnen betalen.

  De posters moeten verwijderd worden vindt de RVD. In een brief aan UDC staat dat de premier niet in verband gebracht mag worden met commerciële activiteiten. De dienst wil ook voorkomen dat andere commerciële partijen Rutte gaan gebruiken voor reclame-uitingen.

  Op de poster staat naast de foto van Rutte de tekst: "Begrotingstekort? Gespreid betalen!" De poster refereert naar Rutte's bezoek aan het festival vorig jaar waarna op internet foto's opdoken van een dansende premier.

  Dance Valley woordvoerder José Woldring zei donderdag dat het niet om een politiek statement gaat maar een ludieke actie:

  "Het is meer een middelvinger naar de crisis, en een verwijzing naar het feit dat we als eerste festival 'gespreid betalen' hebben ingevoerd. […] Daar blijkt veel behoefte aan. Tot nu toe zijn ongeveer een derde van de kaarten op deze manier besteld. Daarnaast hebben we ook een speciaal 'first festival ticket' voor 17-jarigen, met dertig euro korting."

  Zie: NOS: Festivalposter met Rutte mag niet

 187. Hopen en verwachten dat het woord "koopkracht(plaatje)" vandaag heel veel zal verschijnen in de media.

  Het woord hier (gedurende de onderhandelingen) "consumentenvertrouwen" parkeren we ff: zijn we voorlopig nog niet aan toe >:(>:(>:(

 188. Kamerlid Omtzigt is (CDA) op zoek naar 41 miljard Euro.

  Grote financiele spelers dekken risico??s (bijvoorbeeld op hogere of lagere rentes) af met zogenaamde derivaten. Pensioenfondsen doen dat en ook woningcoporaties. Omtzigt is eens gaan rekenen en komt een kolossaal bedrag tekort. ⤽Ergens zit iemand op een strop van 41 miljard⤝. Wie? Waar? Eng idee??

  De Nederlandse Pensioenfondsen hebben massaal rentederivaten afgesloten op een vermogen van maar liefst 328 miljard euro. Dat is logisch, want pensioenfondsen kunnen heel veel last hebben van een lage rente: dan zijn de rendementen laag en kunnen ze dus niet indexeren of moeten ze de uitkeringen korten. Zij sluiten dus derivaten af waarmee ze geld krijgen wanneer de rente laag is en geld betalen wanneer de rente hoog is.

  Wie staat er aan de andere kant van de markt, vraag ik mij af. Logischerwijs staan daar bijvoorbeeld woningbouwcorporaties. Die hebben veel leningen. Zij hebben een probleem als de rente stijgt, want dan moeten zij meer rente betalen. Dus zij zijn de tegenpartij van pensioenfondsen: zij betalen op hun derivaten wanneer de rente laag is (want dan betalen ze minder rente op hun leningen ) en krijgen geld wanneer de rente hoog is (dan zijn hun leningen duur).

  Dit is de normale gang van zaken, zolang je niet meer derivaten koopt dan je nodig hebt om je risico af te dekken. Dat deed Vestia dus: Die had meer derivaten dan nodig om risico af te dekken en ging dus een extra risico aan. Met een heel raar gevolg: Een van de grootste schuldenaars van Nederland kwam in de problemen omdat de rente te laat werd. Bizar natuurlijk.

  Nu schrijft De Nederlandsche Bank dat de rentederivaten van de pensioenfondsen 44 miljard in de plus staan. Zij hebben dus recht op geld. Minister Spies schrijft dat de woningbouwcorporaties 3 miljard in de min staan, waarvan 2,5 miljard op rentederivaten.

  Ergens zijn er dus nog tegenpartijen die voor een slordige 41 miljard euro in de min staan. Wie zijn dat en krijgen die dezelfde problemen als de woningbouwcorporaties wanneer zij het geld op de derivaten ook echt moeten gaan betalen? Ik ben zeer benieuwd en heb daarom vragen gesteld aan minister Kamp.

 189. Jan Hoek, algemeen directeur bij de Wereldomroep (wat is de luisterdichtheid eigenlijk?), krijgt bij zijn vertrek meer dan 1 miljoen euro. Dat hebben bronnen binnen de Wereldomroep aan NRC Handelsblad gemeld. Het zou de hoogste vertrekpremie ooit zijn bij de publieke omroep.

  Vereniging van toezichthouders Onderwijs: wij zijn niet goed??er komt voor de zomer een plan.

  EU-richtlijn: NL moet postbusfirma??s als (U2) aanpakken!

 190. 😮 Stiekum NOG een Blekertje?

  Waddeneiland spoorloos verdwenen

  Een groep wetenschappers, politici en ondernemers is gisteren naar de plek gegaan waar vermoedelijk ooit het waddeneiland Moenkelangenoe heeft gelegen. De wadlopers moesten het doen met de verbeelding, want niets herinnert aan dit verdronken land voor de Groningse kust.

 191. Hier zijn de tegenstellingen tussen (relatief) arm en (puisant) rijk misschien nog wel groter:

  Honderden miljoenen Chinezen leven op of rond de armoedegrens. 130 miljoen Chinezen moeten het doen met minder dan 1 dollar per dag.

 192. Idd OPVALLEND:

  Commissarissen negeren fouten

  Commissarissen van enkele grote Nederlandse bedrijven negeren rekenfouten in jaarverslagen, zo bericht het Financieele Dagblad vandaag. De krant baseert zich op een onderzoek van Joost van Buuren van Nyenrode Business Universiteit.
  De commissarissen krijgen via hun accountants te horen dat de jaarrekening fouten bevat, maar deze worden vervolgens tegen elkaar weggestreept. Dit 'salderen' van fouten is volgens onderzoeker Van Buuren in strijd met de wet, tenzij het kleinigheden betreft. Maar ook bij grotere, belangrijke controleverschillen die wel degelijk invloed hebben op het bedrijfsresultaat salderen commissarissen alsof het een lieve lust is.
  Van Buuren noemt het gedrag van de commissarissen 'opvallend' omdat commissarissen juist aan de bel moeten trekken als deze fouten constateren in de jaarverslagen.

 193. Proefabonnement Dagblad ⤽Dick⤝

  70% Korting!!!

  Over de krant
  Dagblad ⤽Dick⤝ is er voor inwoners van Overijssel, Flevoland en een deel van Gelderland. Iedere dag staat de krant vol met het laatste nieuws uit uw woonplaats, regio en binnen- en buitenland. Zo weet u zeker dat u altijd nieuws op maat leest. ;D

 194. Aardig verwoord door den Stijllozen:

  Laatste kans op knokken in het Catshuis
  Vanavond is het voor het laatst stil in Residentie Radiostilte. Het CPB heeft vanmiddag de doorberekening van een conceptakkoord afgeleverd bij het Catshuis. Het trio duo's moet op basis daarvan tot een definitief akkoord komen waarin 16 miljard bezuinigd gaat worden om het begrotingstekort van 4,5% terug naar de Europese eis van 3% te krijgen. Als het vallen van de Limburgse Statencoalitie tenminste niet tot problemen leidt tussen Geert 'Nieuwe politiek, wen er maar aan' Wilders en Maxime 'oude regent' Verhagen. Maar in principe zouden we wellicht vanavond, maar waarschijnlijk maandag eindelijk te horen krijgen wat het allemaal betekend heeft dat Verhagen de dames-Gazelle van Rutte op slot zette, wat de deal met die kleurcodes en de Fuck Me Pumps van Fleur Agema was, waarom Rutte en Wilders elkaar zo joviaal op de schouders schaterden, wat er met die fles champagne gebeurd is en wat de sombere blikken danwel handen in de zakken bij de rookpaal voor signaal afgaven. En natuurlijk wie nou eigenlijk dat spelletje stoepranden tussen RTL & NOS gewonnen heeft. Maar dat de 7 weken eenzame opsluiting gaan leiden tot 7 magere jaren, is wel duidelijk. De NPO wordt kapotbezuinigd, er wordt gekort op kilometervergoeding en het kabinet gaat alle hongernegertjes laten versterven terwijl we wel 85 van die overbodige faaljagers aanschaffen. Blijft er maar één vraag over: wie van de drie onderhandelaars heeft het meeste water bij de wijn moeten doen om het impopulaire gedoogvehikel op de weg te houden?

  * Gaat tussen Max en Greet. Die na de val van Limbo-land bepaald geen vrienden zullen zijn. Ach het Hallelujah-congres van het CDA (mocht het er komen) pikt toch altijd alles. En Greet hoeft zich alleen aan zichzelf te verantwoorden. De weglach MP lijkt écht overal mee weg te komen bij zijn achterban (gevrij op achterbanken, liegen over Hedwige etc) ze hebben toch ook leden? Of zijn die menschen allemaal te druk met zichzelf, macht en geld verdienen?

  ^"Keerl's zonder kloot'n" en "materialistischemadammes" noemen wij zoiets…Ja, waarom zou je je ook druk maken over iemand die beslissingen neemt voor de partij die jou groot heeft gemaakt. Daar gaat het toch om in het leven? JOUZELF.

 195. @ VVD-er:
  Weet je wat een journalist kost per dag
  een drukker
  aquisitie
  eindredacteut
  materiaal

  vrogger (en op jonge leeftijd al) spelde ik de ZWOLSCHE COURANT….tjonge jonge wat is ALLES (ook een NRC met die "geintjes" die ze uithaalden…oa een groen redacticetje uithuwelijken aan Bleker :o) achteruit gehold!!! >:(

 196. Wat een abo (ok goeie suggestie: proefabo) kost
  wat distributie kost
  wat zelfstandig willen blijven kost
  wat niet willen samenwerken kost

  Kranten? Zo vorige eeuw.

 197. Dick toch, alweer een kopietje van de stijllozen die je zoals je altijd aangaf zo verafschuwd. Dagblad Dick begint te lijken op de plagiaat bode, wanneer komt er eens iets (gelardeerd met actualiteit) van eigen hand? We worden dagelijks vergast (vergiftigd) met allerlei bijeen gesprokkeld ⤽nieuws⤝, dat voor jou schijnbaar een ⤽aangename⤝ dagbesteding is. Maar of de reageerders op WLZ hierop zitten te wachten, betwijfel ik. Is het misschien een onderdrukt gevoel, van wat je ooit eens als het hoogst haalbaar zag ⤽H**rnalist⤝, en zie je het met je vinger in de (waterschap) dijk steken als noodzakelijk kwaad? Een goede therapeut wil hierin wel eens een uitkomst zijn, of is de eigen bijdrage hiervoor niet aan jou besteedt? 🙂

 198. Ben blij dat ik niet afhankelijk ben van het nieuws waarvan Dick ons dagelijks voorziet. Toen de Waarheid en de Pravda nog bestonden zouden ze jaloers zijn geweest op zo iemand die heel goed weet hoe hij propaganda moet maken. Klein voorbeeldje: diverse keren had hij het over het consumentenvertrouwen dat aan het afnemen was en vandaag las ik dat dat vertrouwen weer iets is toegenomen maar Dick brengt ons daarvan niet op de hoogte, terwijl hij dat ook gelezen moet hebben omdat dat ook in de VK stond. Hoe verzuurd moet je zijn om dat dan niet te melden of zou het allemaal frustratie zijn?

 199. @ VVD-er. Kan me je mening voorstellen. Stijllozen: weet je nog hoe Plasterk Wesie (founder van de stijllozen) met zijn Powned (het vervolg op de stijllozen) opnam in het Omroepbestel? Zo hartelijk deed hij het ook met TeleTroepToeTerT op tv (WLN)…zoals je weet zijn Wesie en een andere founder ooit journalist bij TTTTT geweest….Zoals Plasterk in het verwelkommen sta, zo denk ik ook ongeveer over de Stijllozen: niet mijn gedachtengoed/zeer verfoeilijke acties (oa div mensen dood (deaud) verklaren…een familielid geloofde eens écht dat iemand gestorven was!), foute humor (soms ook leuk, zoals hierboven), kinderachtige filmpjes die bij kinderen (oa hier) dan ook errug populair zijn. Té (ja dat kan ook ;)) sexisties daarmee té makkelijk scorend….ach, kan nog wel meer negatiefs bedenken (oa de "ontdekker" van Ruktor)….maar toch onderscheidend!

  Zou bijna zeggen, alles wat onderscheidend is is welkom….maar zo'n TeleTroepToeTerT mag van mij wel deaud 🙂 Kijk bijna dagelijks ook op stijllozen….en zeker niet alleen op Joop. Gewoon: klikken…scrollen…volgende. Voel me hier het meest thuis :-*

  Die pech heb jij dan weer.

  Copy-pasten? Was idd vooral van de week nogal heftig. Vond het politieke nieuws en de ongein ook héél heftig. Bijzonder benieuwd wat Youp.nl er morgen van maakt! Heb hier vanaf het begin ook veel zelf geschreven…op de nieuwstopics doe ik het dagelijks…zoals ook op het chatlog. Hierbij geef ik ook toe…..dat copy/pasten ook gemakzucht kan zijn. Temeer omdat de uiterst kostbare factor "tijd" maar 1x besteed kan worden.

  Zou zeggen, kom ook eens gezellig buurten op het chatlog en/of de nieuwspagina's?
  Stel dat een leven ALLEEN uit politiek zou bestaan; wat voor verrot leven zou je dan hebben? Niet persoonlijk bedoeld, maar misschien een aanzet tot een filosofie-log waar copy-pasten "verboTen" zijn 8)

 200. Bericht door dick, op 17 april 2012 om 19:40
  Hoogstaand allemaal en dat (nogal selectief) tegen gasten. Misschien speelt jaloezie over de wél goed draaiende economie ook mee.

  Waarop moeten we jaloers zijn? Bijna 10% van de beroepsbevolking is daar werkloos en onder de jongeren is het bijna 20%.

 201. Dick 19:49

  ***Hierbij geef ik ook toe…..dat copy/pasten ook gemakzucht kan zijn. Temeer omdat de uiterst kostbare factor "tijd" maar 1x besteed kan worden.***

  Wat moet ik mij voorstellen bij jou bla..bla..zinnetje; ⤽Temeer omdat de uiterst kostbare factor ⤽tijd⤝ maar 1x besteed kan worden?⤝. Vooropgesteld dat jij 3/4 van je onzin copy/pasten niet in je ⤽eigen tijd⤝ bijeen sprokkelt, maar tijdens je ⤽werkzame leven⤝, zie ik het als gestolen tijd.
  Gestolen tijd die zeer zeker kostbaar is, vooral in deze door jou meermalen aangeven (en altijd door een ander veroorzaakte) zware tijd van ⤽crisis⤝. Of is de factor ⤽tijd⤝ alleen maar selectief toepasbaar, en niet in ⤽kringen⤝ waarin jij je begeeft?

 202. 🙂 VVD-er, wanneer ga jij wat toegeven? Heb mezelf de tijd gegeven tot 22:00 dan wil ik Jiskefet weer eens zien…dus vooruit

  Wat moet ik mij voorstellen bij jou bla..bla..zinnetje; ⤽Temeer omdat de uiterst kostbare factor ⤽tijd⤝ maar 1x besteed kan worden?⤝. Vooropgesteld dat jij 3/4 van je onzin copy/pasten niet in je ⤽eigen tijd⤝ bijeen sprokkelt, maar tijdens je ⤽werkzame leven⤝, zie ik het als gestolen tijd.
  Gestolen tijd die zeer zeker kostbaar is, vooral in deze door jou meermalen aangeven (en altijd door een ander veroorzaakte) zware tijd van ⤽crisis⤝. Of is de factor ⤽tijd⤝ alleen maar selectief toepasbaar, en niet in ⤽kringen⤝ waarin jij je begeeft?

  Wat moet ik mij voorstellen bij jou bla..bla..zinnetje; ⤽Temeer omdat de uiterst kostbare factor ⤽tijd⤝ maar 1x besteed kan worden?⤝. * zoals het er staat TIJD is de kostbaarste factor in het leven (thuis en op je werk bijvoorbeeld) de rest is ter eigen interpretatie)

  Vooropgesteld dat jij 3/4 van je onzin copy/pasten niet in je ⤽eigen tijd⤝ bijeen sprokkelt, maar tijdens je ⤽werkzame leven⤝, zie ik het als gestolen tijd.
  Gestolen tijd die zeer zeker kostbaar is, vooral in deze door jou meermalen aangeven (en altijd door een ander veroorzaakte) zware tijd van ⤽crisis⤝. Of is de factor ⤽tijd⤝ alleen maar selectief toepasbaar, en niet in ⤽kringen⤝ waarin jij je begeeft?
  * Oh jij komt ook met een voorbeeld. Tja, de definitie van "gestolen" kwam net heel mooi voorbij fietsen in NUHR 😉 Dag skatje! Een lekker weekend jochie en hopelijk (oprecht) weet je te genieten en je niet al te sappel te maken over een ander 😛

 203. Dick, als je die context niet meer ziet dan kun je het toch even nalezen? Wat vond je van mijn reactie van 19:42 over het consumentenvertrouwen? Jij bent er altijd zo bezorgd over maar ben je nou niet verheugd dat dat vertrouwen aan het toenemen is?

 204. Ja, ik kom nu pas met 17/4 omdat ik de hele week weg ben geweest en niet de gelegenheid had om eerder te reageren, Zo te zien kon jij dat wel. Wat is de boel toch oneerlijk verdeeld dat jij dat wel kunt en ik niet elke dag de gelegenheid heb om te reageren.

 205. Ik sta er werkelijk versteld van hoeveel tijd jij overdag hebt om dit log vol te schijten met allerlei selectief prutswerk. Als ik zo'n baan had dan zou ik daar liever een nuttiger invulling aan willen geven.

 206. Hoop, net als velen, dat dit lichte herstel enorm zal doorzetten natuurlijk. Maar ik moet helaas negatief afsluiten: wacht maar op de tekst waar die 3 ZEKER mee naar buiten komen (morgen vermoed ik) en let dan op de KOOPKRACHT gevolgen voor IEDEREEN 🙁

  Als die koopkracht hersteld zou worden (maar dat kan niet met een BTW verhoging) zou het consumentenvertrouwen ook kunnen stijgen, inflatie niet te hoog laten oplopen, wat aan de huizenmarkt en de kosten in de zorg doen. Natuurlijk ook aan de doorgeslagen marktwerking anywhere. Last but not least ARBEIT-werk….hou asjeblieft het werkloosheids% laag nog lager dan nu als het kan *maar heb je dat trieste geneuzel bijv. over die werf vandeweek gevolgd?…..

  Ja dan….dan (die voorwaarden) zou de consument misschien stuctureel meer vertrouwen in de NL economie kunnen krijgen 😮

  Deze Rechtsevingersaflikkende minderheid (pfff nog geen 65 zetels fictief?) denkt helaas heel anders en vooral…..aan zichzelf 🙁

 207. Het gaat me niet om die 3 Heren. maar het gaat mij om het bericht dat we in de media hebben kunnen lezen. Jij was er als de kippen bij om ons meerdere malen te melden dat het consumentenvertrouwen de afgelopen tijd was afgenomen, maar nu verzuim jij om ons op de hoogte te brengen dat vandaag in de krant stond dat dat vertrouwen weer iets is toegenomen.

 208. Beste jongen, zie jij echt niet dat de uitkomst morgen wel eens met het consumentenvertrouwen te maken KUNNEN hebben?

  Nou ja, (sowieso hoor want ik kap) trusten alvast dan.

 209. Beste jonguh, ik had het over het consumentenvertrouwen van vandaag wat in de Volkskrant stond. Als het negatief was geweest dan was jij er als de kippen bij geweest om ons daarvan in kennis te stellen maar nu het wat positiever lijkt, verzuim jij ons daarvan in kennis te stellen. Ben blij dat ik een wat bredere kijk heb en niet zo eenzijdig in het leven sta.

 210. Dick. 19-04 / 19:49

  ⤽Wouter Bos is de nieuwe columnist van de Volkskrant⤝ Waarom? ⤽Mijn therapeut vond dit de meest verantwoorde manier om af te kicken van het actieve politiek leven⤝

  Nu vraag ik mij af, moet er vanaf nu elke keer als er één of andere politicus, CEO of wat voor andere ⤽hooggeplaatste⤝ hotemetoot dan ook een ander baantje aanneemt, een zielenknijper aan te pas komen om zo??n malloot d.m.v. een ⤽geschreven⤝ schnabbel van zijn innerlijke roerselen te verlossen? Zitten we te wachten op weer een ⤽roodgekleurde⤝ visie op het reilen en zeilen binnen het politieke theater, is de Volkskrant al niet overvoerd met eenzijdige scribenten van het type Thomas van der Dunk? Dat wordt kicken voor Woutertje, uiteraard krijgt hij 99% lovende reacties op zijn schrijfseltjes als je voor eigen Volkskrant parochie preekt, maar dat zal wel de bedoeling geweest zijn van zijn therapeut. Zijn gekwetste tere politieke ziel heeft een opkikkertje nodig, nadat hij door de gure buitenwacht afgeserveerd is als een geld verspiller, en daardoor zijn aura als subliem econoom een enorme deuk opgelopen heeft.

  Woutertje sprak over nederigheid, en dat hij het heerlijk vindt dat hij niet meer herkend wordt op straat, maar zijn therapeut heeft hieruit een ander diagnose getrokken. Woutertje mist nog altijd in al de vezels van zijn ziel de spotlight, die hij even weggemoffeld had door als ⤽pamper⤝ pappa achter de kinderwagen te kruipen, maar hij werkt nu weer volop aan zijn comeback. 😉

 211. Nu we het er toch over hebben. Ik vond het EPD altijd wel een goed idee. Noodzakelijk eigenlijk. Maar ja, na het zien van de uitzending van Zembla dat er door het 'superveilig' geachte systeem van VCD medische dossiers van honderdduizenden mensen op straat zijn komen te liggen, moet je toch concluderen dat je geen medische gegevens kunt opslaan in een databank die aan het internet gekoppeld is. Vroeg of laat zullen die gegevens in verkeerde handen komen.

 212. Het is in ieder geval een mooie waarschuwing geweest voor het geval men toch nog eens serieus naar het EPD gaat kijken. V.C.D. zal het na deze uitzending heel moeilijk gaan krijgen. Het lijkt er op dat deze directie niet met een crisis om kan gaan. Maar het zal winst zijn voor de E.P.D.-gedachte.

 213. Spannend!! Eens kijken wat voor voorstellen de ⤽betweters⤝ op tafel leggen. Niet met bezuinigingen komen in de orde van 3% kan maar zo uitkomen op een boete door Brussel opgelegd van meer dan 1 miljard. Ach, dat kan er nog wel bij.

 214. 7 verloren weken, wat een verantwoordelijkheidsgevoel. En dan begint VVDer meteen over de oppositie. Geef eerst je mening maar eens over deze tragedie en over de voorstellen die nu binnenkort wel naar buiten zullen komen. Vraag is of die het herstel van het consumentenvertrouwen duurzaam zou herstellen, want dat is de economische oorzaak van de diepte van deze crisis.
  En die Wilders gaat 7 weken geleden mee met het uitgangspunt dat de 3% norm gehaald moet worden en haakt nu om dezelfde reden af. Tenminste wanneer je gelooft dat dat de reden is van de breuk.

 215. Wat moet ik hier nu analyseren, its all of the game. Wilders heeft de zaak laten klappen, of hij daar een ⤽goede⤝ reden voor had, dat zal nog moeten blijken. Het is niet de eerste keer, en zal ook niet de laatste keer zijn, dan een kabinet voortijdig klapt. Na de reacties gepeild te hebben, staat de oppositie te juichen, en ik neem aan jij ook. Nieuwe verkiezing geeft toch een uitgelezen kans aan de ⤽betweters⤝ om hun ⤽ambities⤝ waar te maken. We wachten af!

 216. Ik heb enige weken geleden aangegeven geen voorstander van verkiezingen te zijn in deze situatie. Nederland heeft het meeste baat bij snelle duidelijkheid over de plannen. De radiostilte van afgelopen weken hebben het land lamgelegd, omdanks de lichte opleving van consumentenvertrouwen waar Assie zo juichend over doet. Een zaluw maakt nog geen voorjaar.
  Er is over deze crisis veel te zeggen. Allereerst dat de twijfel van velen over de betrouwbaarheid van de PVV terecht is gebleken. Vraag is of deze foute inschatting van VVD en CDA beide partijen aangerekend zal worden. Op de tweede plaats heeft de PVV beide partijen meegesleurd in haar anti-Brussel, anti-Oost-Europa, anti-internationale solidariteit- houding. Het CDA zal zich naar haar achterban moeten verantwoorden voor het voorstel om 750.000 euro te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. De VVD kan kritische vragen verwachten over al die keren dat hij onvoldoende afstand nam van Wilders-acties. Om niet te spreken over de keren dat de VVD de liberale beginselen verdund of weggespoeld heeft om de SGP te gerieven.
  Dus ik verwacht kritische geluiden over de keuze voor deze smalle instabiele coalitie, over het gebrek aan daadkracht tot nu toe en de schade die dit kabinet heeft aangericht, mn in internationaal en Europes perpectief. En ten slot kunnen VVD, CDA en SGP geen afstand nemen van de voorstellen die ze de afgelopen weken hebben gemaakt. Het effect op de kiezersgunst zal vanaf hangen welke dat precies zijn en hoe goed ze zich daarvoor kunnen verantwoorden. Al met al, wordt het een politiek boeiende periode die echter op een volstrekt verkeerd moment plaatsvindt.

 217. De plannen van deze coalitie waren duidelijk, begrotingstekort terug brengen naar 3%. Dat dit ten koste zou gaan van veel verworvenheden, was inherent aan deze drastische bezuinigingen. Het gemekker over de tijdsduur (7 weken) van de onderhandelingen, kwam hoofdzakelijk door de frustratie van de media i.v.m. de mediastilte, maar werd handenwrijvend overgenomen door de oppositie. De drie partijen hadden (hebben) zwaarwegende prioriteiten die uit onderhandeld moesten worden, die niet op de achterkant van een bierviltje ingevuld konden worden. Van de door jou aangehaalde onbetrouwbaarheid van de PVV is tot aan deze dag niets gebleken, omdat zij in afgelopen periode al de deel afspraken die er waren gemaakt zijn nagekomen. Het anti-Brussel standpunt was bekend, en het immigratie standpunt van de PVV is/was ook geen verrassing.

  De oppositie lobby dat Rutte afstand moest nemen van de Wilders-acties, was meer ketelmuziek voor de b?hne, daar de oppositie donders weet dat Rutte geen ⤽gedoogpartner/geen lid van de regering⤝ tot de orde kan roepen, wat ook geld voor uitlatingen van de oppositie.
  Het hypocriete geschreeuw van de oppositie, omdat de SGP doormiddel van zijn doorslaggevende stem de oppositie op bepaalde punten buitenspel heeft gezet, zie ik als een puike strategie van Rutte. Je kan er gif op in nemen, als één meer ⤽oppositie⤝ partijen in dezelfde positie hadden verkeert, dat zij voor dezelfde strategie hadden gekozen.

  De dooddoener dat Nederland op internationaal en in Europees perspectief schade heeft opgelopen, is ook een gezochte reden van de oppositie, die door geen enkel voorbeeld onderbouwd kan worden. Enkele uitspraken van Europese BoBo??s zijn voor kennisgeving aangenomen, en daarna is iedereen weer over gegaan tot de orde van de dag. (de z.g. storm in een glas water)

  Natuurlijk zullen de voorstellen van de coalitie openbaar worden gemaakt, daar en wel een begrotingsvoorstel voor 2013 bekend moet worde gemaakt. Als deze voorstellen een dermate ingreep op het welbevinden van de burger zal zijn, zal dat misschien consequenties hebben voor de komende verkiezingen. Ik deel je mening dat deze situatie niet het juiste moment is, maar dat we weer een boeiende politiek periode tegemoet gaan, is ook wel weer spannend.

 218. VVDer.

  Gedondoleerd met het sneuvelen van deze plakband constructie.verwacht op zijn mints een schrijfseltje dat het aan de linkse kerk lag.

  Woehahahahahaha wat kan het leven toch
  mooi zijn :D:D:D:D

 219. Woehahahahahahaha, ;D maar m??n skatje toch, natuurlijk ligt het aan de linkse kerk. Wilders is zo links al een niet uitgelijnde hoepel, die kan probleemloos bij Roemer in bed stappen. 🙂

 220. VVDer.

  Zal met genoegen kijken dat de Minister President as maandag zijn gang maakt naar de koninging om zijn ontslag aan te bieden.:D:D:D

 221. Uitstekend Zwolse, er is geen beter vermaak dan leedvermaak, niet waar? Ik gun jou van harte je ⤽hoera⤝ moment. Maar dan komen er verkiezingen, en wat zal daar de uitkomst van zijn, of ben je er al van overtuigd dat Samsom MP wordt? Dat kan nog wel eens lelijk tegenvallen. ;D

 222. Bericht door Dame, op 21 april 2012 om 18:55
  De radiostilte van afgelopen weken hebben het land lamgelegd, omdanks de lichte opleving van consumentenvertrouwen waar Assie zo juichend over doet.

  Niet overdrijven Dame. Waar heb je mij zien juichen? Ik heb alleen geschreven dat Dick ons wel op de hoogte brengt als blijkt dat het consumentenvertrouwen is afgenomen maar dat niet doet als blijkt dat dat vertrouwen is toegenomen.

 223. Ik kan me de vergenoegde reacties van VVDer nog goed herinneren over de handigheid van deze coalitie om voor dit onderwerp met de ene partij en voor dat onderwerp met weer een andere partij zaken te doen. Dat leek destijds slim of sluw. Terugkijkend vraag ik me af of Rutte zich ermee niet in de voet heeft geschoten, omdat het profiel van de VVD – net als destijds met de paarse partijen – verbleekt is en er vooral een beeld van een middenstandsmentaliteit blijft hangen. Voer voor politicologen.

 224. VVDer.

  Wat de uitkomst zal zijn van nieuwe verkiezingen zal de tijd uitwijzen.maar dat ons Marky zijn kruit verschoten heeft lijkt mij duidelijk nietwaar?

  Dat wat nu gebeurde is de rekening van de minachting van zowel de hele oppositie,en jou Marky heeft gegokt en verloren.

  Maar jou Marky heeft geluk hij kan altijd nog les geven in geschiedenis nietwaar?Moet die wel op de hoogte zijn wat de 'Hollandsche Schouwburg' voor een betekenis had en heeft.

 225. Jij bent er altijd zo bezorgd over maar ben je nou niet verheugd dat dat vertrouwen aan het toenemen is?

  Deze quote, Assie. Ik heb dat bericht ook gelezen, maar met het gevoel "prijs niet de dag voor de avond is gevallen". Het consumentenvertrouwen is té laag en dit kabinet versterkte deze ongewenste tendens alleen maar met angst-voor-de-toekomst oproepende teksten, een veel te lang durende nieuwe onderhandelingsronde (vergaderen-vergaderen-vergaderen:o) en maatregelen die onze internationale positie hebben aangetast (we hebben niet veel vrienden meer in Europa) en ook die mensen rechtstreeks in de portemonnee raken (behalve de jouwe dan:P).

 226. Die Marky schijnt wel een topper te zijn want in de peilingen staat hij nog steeds fier bovenaan. Ik heb trouwens nog nooit op hem gestemd maar heb dat ook nog nooit op een of andere doedelzak van de PvdA gedaan.

 227. [quote}Maar jou Marky heeft geluk hij kan altijd nog les geven in geschiedenis nietwaar?Moet die wel op de hoogte zijn wat de 'Hollandsche Schouwburg' voor een betekenis had en heeft[/quote]
  😮

 228. Bericht door Dame, op 21 april 2012 om 21:29
  Jij bent er altijd zo bezorgd over maar ben je nou niet verheugd dat dat vertrouwen aan het toenemen is?
  Deze quote, Assie.

  Dame, ik heb Dick gevraagd of hij niet verheugd was en dat wil niet zeggen dat ik sta te juichen.

 229. Je kunt niet eens op hem gestemd hebben, Assie, want volgens de overlevering is de laatste keer dat jij het stemhokje betrad al weer heel wat jaartjes geleden (toen je de leeftijd der wijzen nog had:P) en toen stond Rutte nog niet op de lijst.

 230. Maar de doedelzak is stijgende ,ten koste van?.
  De burger beseft(heef eventjes geduurd)dat je geen brood kunt kopen van opeenstalingen van lasten die alleen de laagstbetaalden treffen,waar de vetnekken zich verijken met constructies (vestia) over de ruggen van de huurder.

 231. Dame, ben van heel mijn leven een keer in een stemhokje geweest en dat was een paar jaar geleden en heb toen gestemd op onze Wichert omdat ik een biertje van hem heb gekregen op het terras van Stappie.:D

 232. Coalitie heeft (naast Wilders) extra pech gehad, met zo'n crisis, en dus extra 14 miljard bezuinigingsmaatregelen.

  Maar, ik zou me als politieke partij, bij de volgende verkiezingen, op voorhand uitspreken tegen samenwerking met een partij, waarvan je geen lid kunt worden.

 233. Bericht door Zwolse, op 21 april 2012 om 21:39
  Maar de doedelzak is stijgende ,ten koste van?.

  Volgens mij ten koste van de SP Zwolse.

 234. Drama, "pech"? Voor een deel wel, maar die pech gold ook het vorige kabinet. Voor een deel ook zelfveroorzaakte "pech" door geen of verkeerde maatregelen te nemen.

 235. Bericht door Zwolse, op 21 april 2012 om 21:39
  waar de vetnekken zich verijken met constructies (vestia) over de ruggen van de huurder.

  Ben ook 10 kilo aangekomen door toedoen van het laatste kabinet.

 236. Maar, ik zou me als politieke partij, bij de volgende verkiezingen, op voorhand uitspreken tegen samenwerking met een partij, waarvan je geen lid kunt worden.

  Dat vinden enkelen hier "ondemocratisch", Drama.:)

 237. Dame 21:32

  (quote) ⤽Hollandse Schouwburg⤝ Ach, ach, Dame en Zwolse, moet ik jullie nog even herinneren aan uitglijders van ⤽verlosser⤝ Cohen, Leerdammetje en clowntje Samsom /over het burgermeestertje van Utrecht/ enz. En om toch in de ⤽linkse⤝ familie te blijven, Roemer en van Gent? Het loopt bij deze figuren ook niet over van intelligentie en geschiedkundig vernuft. 😮

 238. Vorige kabinet heeft de eindstreep ook niet gehaald, Dame. Zeker geen pech gehad?

  Als er nu geen crisis was geweest had dit kabinet de rit "gewoon" uitgezeten (tenzij Wilders na publicatie van z'n boek naar de VS was verhuisd….)

 239. Ging mij niet om de val van het kabinet, Drama, maar om het woord "pech". Dat klinkt alsof de crisis een externe factor is, en dat is maar deels waar. En politici zijn er nu toch juist om besluiten te nemen over zaken waarbij keuzes gemaakt moeten worden. Bij mooi weer kan iedereen politiek leider worden (of op leidinggeven of op de beurs speculeren). Juist bij slecht weer blijkt je deskundigheid. Het vorige kabinet blonk nu ook niet direct uit in daadkracht, daarover zijn de meningen nauwelijsk verdeeld. Deze club overtreft het vorige kabinet in verlamming, dit itt de mooie beloften bij de start.

 240. Zwolse 21:39

  ***Waar de vetnekken zich verrijken met constructies (Vestia) over rugen van de huurder***

  Goed gezien Zwolse, oppakken dat zooitje, en juridisch aanpakken. Komt de naam Susan Baart je bekend voor, dat is toch een PvdA??er, voormalig voorlichtster van Ad Melkert en commissaris bij Vestia?
  Vestia heeft weer eens laten zien dat er bij de PvdA ook mensen zitten die niet vies zijn van andermans geld. De RvC van Vestia, waar prominente PvdA-ers inzitten heeft niet voldaan aan de minimumvereisten van een RvC, namelijk controleren en de RvB in control houden. Verder is de RvC akkoord gegaan met een waanzinnig salaris voor Erik Staal en een onvoorstelbaare hoge afkoopsom. Dit schaadt de PvdA voor de zoveelste keer.

  Kortom, wie draagt Susan Baart voor voor royement?

 241. Dat was ik Dame want ik vind dat met iedereen rekening moet worden gehouden. Dat vind ik heel democratisch en als jij daar een andere mening over hebt dan mag dat wat mij betreft. Ben het niet vaak met de PvdA eens maar ben het wel met ze eens dat iedereen mee moet tellen.

 242. Nou VVDer, de quote zelf mislukte doordat ik } ipv ] gebruikte; ik zette hem erop om met de emoticon 😮 mijn mening duidelijk te maken. Kennelijk kwam dat niet over.

 243. Bericht door Dame, op 21 april 2012 om 22:03
  Ik denk dat die zichzelf wel melden.

  Heb ik toch gedaan Dame? Jij dacht toch dat diegene zichzelf zou gaan melden?

 244. De bitterballen gaan hier in de pan en neem nog een paar wijntjes met een heerlijk muziekje erbij. Ik maak er nog een leuke avond van. Alvast trusten en veel succes bij de volgende verkiezingen waar ik weer niet aan meedoe. :D:D:D

 245. Gossie Dame, heb ik me daar om 19:52 geprobeerd een redelijke ⤽inhoudelijke verhandeling⤝ 🙂 in elkaar te draaien op jou reactie van 18:55, en wat is de uitkomst? GEEN REACTIE!!!
  Dan neem ik maar dat je het voor deze ene keer met mij eens bent. 😀

 246. Er ontglipt weleens iets aan mijn aandacht, VVder. Had die reacie niet gezien.:)
  Nu dus wel en nee, niet mee eens. Ze gaven zichzelf 3 weken, het werden er 7 zonder resultaat. Wilders wist tevoren dat 3% de eis was die dit kabinet zichzelf had gesteld: waarom meediscussiëren wanneer je het niet met het doel eens bent? Plaserk stelde destijds voor om in Brussel te pleiten voor een gefaseerd tijdpad om tot die 3% te komen. De tijd om dat te doen is vergleden dankzij die 7 weken praten, praten, praten. En nee, dit kabinet heeft weinig vrienden gemaakt in Brussel door de keiharde opstelling tegenover Griekenland, het gezeur over de afdracht, het niet afstand nemen vaan het MOE-meldpunt, contractbreuk wat de Hedwigepolde betreft ed. Natuurlijk mag iedereen vinden wat ie vindt en zeggen wat hij wil zeggen, maar dan moet je incalculeren wat het effect van die mening op anderen is. Die anderen hebben nl. ook het recht op een mening. En dwarsligger krijgt op het moment dat hij de ander nodig heeft vaak het spiegelbeeld van het eigen gedrag terug. Zo werkt het niet alleen in Brussel, maar in elke samenwerkingsverband. Dat heeft ons land schade berokkend. En dat weet ik ook uit andere bronnen dan de media.
  Wilders heeft het kabinet vaker niet gesteund, waardoor het afhankelijk werd van wisselende partijen en daarbij op andere punten water bij de wijn moest doen. Jij noemt dat handig en zo klinkt het ook wel, maar uiteindelijk leidt het niet tot een ferm consistent beleid en profiel. De VVD heeft op een heel aanal liberale beginselen bv toegegeven aan de SGP (weigerambtenaren, koopzondagen, intrekken artikel godslastering, ethische kwesties). Voor mij geen halszaken, maar geeft wel aan hoe opportunistisch Rutte is. En dat draagt niet bij aan het beeld van een politicus die met visie standvastig het land regeert. Dat was mijn punt. Net zoals het afschudden van de "ideologisch veren" de PvdA geen goed heeft gedaan, denk ik dat dit gewabber de VVd op termijn geen goed zal doen.
  Daarnaast kon Rutte niet krachtig afstand nemen van Wilders treiterpuntjes door de gedoogconstructie. Omdat de ideeën van Wilders nogal extreem zijn, is dat een grotere last dan bij andere partijen.
  En waarom 7 weken erover doen? Er lagen nog 19 bezuinigingsvoorstellen klaar van het vorige kabinet. Veel hervormingsvoorstellen liggen klaar op de plank. Waar een politieke visie en wil is, hoeft het niet zo lang te duren. Dat was de kritiek op Balkende IV, maar geldt evenzeer voor dit kabinet.

 247. @ VVD-er 20/4 20:58 Allereerst complimenten dat je hebt begrepen dat dit

  en hopelijk (oprecht) weet je te genieten en je niet al te sappel te maken over een ander

  een doodlopende weg is. Assie probeerde het 20/4 ook op het Chatlog….is dus zichtbaar een tragere leerling.

  @ 20/4 22:58 Wat moet ik er anders over zeggen dan dat ik overtuigd ben dat uitgerekend Wouter Bos een meer dan uitstekend columnist zal blijken…en maak je geen zorgen: Het zal deze man die gezegend is met een uber-deftig IQ (en EQ) niet veel tijd kosten. Bovendien gaat hij het vast als een hobby zien….heerlijke mogelijkheid om zijn gedachten van hem af te schrijven. Denk dat de 1e opinie komende week gaat verschijnen…..Me dunkt dat em nogal wat materiaal vanuit de Catshuisstoomketel is aangedragen 😀

 248. 21/4 EEN HELE MOOIE (gewoon FEEST)DAG van gemaakt 😀

  zeven weken lang
  waren ze zo bang
  voor de media en boze landgenoten buiten
  dat angst en haat hun inspiratie dood leek te spuiten
  Met lege handen en ZONDER schaamrood
  Liepen de wegen van CDA & PVV gister dood
  VVD dan? Tja, Mark was als voorzitter verantwoordelijk
  Maar die redt zich weglachend wel…..hoe schrijnend pijnlijk!

 249. WOWwwwwwwwwwwwwww Assie….ubergrote dank maar ZO goed ben ik niet. Je verondestelde hier

  terwijl hij dat ook gelezen moet hebben omdat dat ook in de VK stond.

  dat ik 24/7 voortdurend naar politiek-nieuws zit te scannen. Immers, je laat de indruk achter dat ik nooit wat mis.

  terwijl hij dat ook gelezen moet hebben omdat dat ook in de VK stond.

  ….Je hebt het schijnbaar eerder zien staan dan ik. Kan ik 2 dingen doen:

  * mijn excuses aanbieden dat ik niet 24/7 snel genoeg was
  * Hartelijk lachen

  Weet al wat ik kies 😉

 250. Heerlijke streek van Blok in Buitenhof (over eens fractiegenoot?) Greet: "Blok: fractie floot Wilders terug"

  Greet: "Blok kwebbelt en praat onzin". Moeder heeft nog een vraag over het niveau van de CATSHUISKNEUZEN