Rioolwerkzaamheden Roggenstraat

De gemeente Zwolle start dinsdag 10 april met het vervangen van het riool in de Roggenstraat. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 26 april 2012. Het gaat om het gedeelte tussen de Diezerstraat en de Nieuwstraat. Deze week ontvangen bewoners in de directe omgeving een brief van de gemeente over de rioolvervanging.

De werkzaamheden vinden plaats op de maandagochtenden tussen 5.00 en 12.00 uur en op maandagavond tot en met vrijdagavond van 18.00 tot 3.00 uur. Donderdagavond is dit van 21.00 tot 3.00 uur. Gedurende deze periode wordt de bestrating van de Roggenstraat in zijn geheel verwijderd. Er is een tijdelijke voorziening met loopschotten, waardoor de winkels tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar zijn.
Rioolvervanging

De gemeente Zwolle vernieuwt het gemeentelijke riool wanneer het niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Dat is het geval wanneer de rioolbuizen zijn beschadigd en/of gescheurd of de buizen ten opzichte van elkaar zijn verschoven. Door deze gebreken neemt de functie en de stabiliteit van het riool af. Met het vervangen van het riool wordt aan deze ongewenste een situatie gemaakt.

Artikel delen:

Reageer