Sportbestuurders brainstormen bij FC Zwolle

Zwolle – Op vrijdagavond 6 april speelt FC Zwolle tegen FC Emmen. De koploper van de Jupiler League kan zich, na de verloren wedstrijd tegen SC Cambuur, direct revancheren. Tijdens deze avond hebben de burgemeester van Zwolle en de voorzitter van FC Zwolle het College van BenW en sportorganisaties van de gemeente Dalfsen uitgenodigd.

Op 12 december 2011 heeft de gemeenteraad van Dalfsen de visie van het college op het sportbeleid "Sport start bij bewegen" vastgesteld. Hiermee heeft de Raad de kaders voor verdere uitwerking gegeven. Op vrijdagmiddag 6 april gaat de gemeente Dalfsen in het FC Zwolle stadion in gesprek met vertegenwoordigers van de Sportraad, bestuursleden van sportverenigingen, de WMO-raad, welzijnsinstellingen, het onderwijs en de combinatiefunctionarissen over het uitvoeren van de sportvisie. Dalfsenaar Erben Wennemars, bekend sporter en lid van de RvC van FC Zwolle is ook aanwezig.
 

Wethouder Maurits von Martels, verantwoordelijk voor de sport in Dalfsen: ,,Beleid maak je niet achter de tekentafel, maar dat doe je met je partners in de samenleving. Ik verwacht dat we veel input krijgen van de mensen die dagelijks met sport bezig zijn. Zij leveren de basis voor het voeren van een eigentijds sportbeleid. Elementen die wat mij betreft bij de sportnota terugkomen zijn: meedoen, gezondheid, integraal werken en het stimuleren van sport bij de jeugd." Na de middag van Burgerparticipatie gaan alle betrokkenen de wedstrijd tegen FC Emmen kijken.

De bijeenkomst is een initiatief van de gemeente Dalfsen, in samenwerking met FC Zwolle. De voetbalclub organiseert regiobijeenkomsten en biedt gemeenten en organisaties een platform om samen te werken. Hiermee faciliteert FC Zwolle diverse organisaties om samen een krachtige regio IJsseldelta te bouwen. Dit kan door gezamenlijk economische, sportieve en maatschappelijke kansen te benutten.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hier kan de gemeente Zwolle een voorbeeld aan nemen. Daar dateert de sportnota uit 2006!!!!! Met looptijd tot 2011 en we zitten nu in 2012!!! Ook de totstandkoming vd nota is een voorbeeld voor Zwolle! Inspraak wordt hier niet getoloreerd, vraag maar aan de sportraad. Dus meneer Meijer ik neem u niks kwalijk hoor, u heeft het beste voor met FC Zwolle maar ik neem dat u uw wethouder Sport even aan zijn jasje trekt?

Reageer