Leerlingen starten microkredietactie voor project Papoea

Zwolle – Woensdag begon er voor leerlingen van het Greijdanus College te Zwolle een bijzondere maatschappelijke stage. Tweedejaars leerlingen van het vmbo gingen aan de slag met een microkredietactie. Met een startkapitaal van € 2,- probeerden ze zoveel mogelijk geld op te halen voor een studiebeurzenprogramma in Papoea. Dit is een project van I4U, de jongerentak van zendingsorganisatie De Verre Naasten.

greijdanus.jpg

Deze dag leerden de leerlingen tijdens een introductiedag meer over het begrip microkrediet en het project in Papoea. Bij de workshops was er de gelegenheid om een actie uit te denken met het startkapitaal van € 2,-. De bedoeling is dat er met de winst elke keer weer een nieuwe actie wordt bedacht om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen. Ook was er een sportieve workshop waarbij de leerlingen de beginselen van de Afrikaanse vechtdans Capoeira leerden.

Op vrijdag 27 april is er een feestelijke afsluiting met bekendmaking van de totale opbrengst. Leerlingen met het hoogste bedrag, het mooiste verslag of de meest originele actie winnen een uitje naar de Indonesische dierentuin in Kallenkote. Behalve een kans op deze prijs, kunnen ze veel van deze actie leren. Zo raken de leerlingen bekend met het begrip microkrediet en maken ze kennis met nieuwe culturen. Daarnaast zetten ze zich in voor een maatschappelijk doel.

Met het geld steunt De Verre Naasten een studiebeurzenprogramma voor jonge, gelovige Papoea's. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan studiekosten en geloofsondersteuning.

Artikel delen:

Reageer