Natuurspeelplek Dieze heet nu De Groene Bieste

Zwolle – De groene Bieste zo heet de natuurspeelplek in Dieze die ouders en kinderen uit de wijk hebben ontworpen. De naam werd tijdens een informatieavond aan de wijk bekendgemaakt. Tijdens deze avond presenteerde Donkergroen ook het definitieve ontwerp van de speelplek.

Kinderen die een leuke naam wisten voor de natuurspeelplek konden deze in februari jl. indienen. Uit de totaal 13 inzendingen is De groene Bieste unaniem als leukste naam door de ouders uitgekozen. Tijdens de informatiebijeenkomst mochten de aanwezige kinderen ook een vlag ontwerpen waarin de naam voor de speelplek komt te staan. De mooiste vlag komt in de vlaggenmast op het speelterrein te hangen. Wie de ontwerper is van de mooiste vlag, wordt in juni bij de opening van de speelplek bekend gemaakt. De afgelopen maanden werkten kinderen en ouders in de Diezerpoort samen aan het ontwerp van een leuke aantrekkelijke groene speelplek aan de Kastanjestraat.

In november 2011 was de eerste creatieve sessie. Kinderen en ouders ontwierpen toen zelf de speelplek.

Tijdens de tweede bijeenkomst mochten de kinderen en de ouders aan de hand van 10 thema’s of beweegconcepten bijpassende speeltoestellen uitzoeken. Ook dachten de kinderen na over regels voor de speelplek.

De natuurspeelplek wordt divers en uitdagend. Zo komt er in het midden een heuvel van 1.80 hoog. Bovenop de heuvel komt een houten speeltoestel.

Ook komt er een waterplek met een wiebelbrug, een touwslinger tussen twee bomen en houten stappalen.

De kinderen en de ouders uit de wijk, zullen helpen bij de aanleg van de natuurspeelplek. Donkergroen begeleidt hen hierin. Het is de bedoeling dat de plek voor de zomer klaar is om te gebruiken. In juni staat een officiële opening gepland.

Het ontwerp van de natuurspeelplek, de aanleg en het onderhoud is een project van Zwolle Gezonde Stad.

Zwolle Gezonde Stad is een samenwerkingsverband van gemeente Zwolle, GGD IJsselland, Icare, Travers Welzijn, SportService Zwolle, Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht Zwolle en het lectoraat De Gezonde Stad van Hogeschool Windesheim en het Zwolse bedrijfsleven.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer