Oude Mars wordt wooncentrum voor mensen met NAH

Zwolle – Woensdag vond op de deel van de boerderij de ondertekening plaats van de verkoopovereenkomst van De Oude Mars. Zorgspectrum Het Zand gaat het monument herontwikkelen tot woonzorgcentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bij de handeling waren wethouder Gerrit Piek en de heer Bakker, voorzitter raad van bestuur van stichting Zorgspectrum Het Zand aanwezig. De architect van Zorgspectrum Het Zand gaf een digitale rondleiding in het toekomstige ontwerp.

04-04-2012_oude_mars_02.jpg

Boerderij De Oude Mars dateert uit 1938. Het gebouw kent een bijzondere architectuur die in Overijssel verder niet voorkomt: een hoeve van een gesloten type. Sinds 2007 staat de beeldbepalende boerderij op de lijst van Rijksmonumenten. Vanwege de aanleg van woonwijk Oude Mars is het gebruik van de boerderij als agrarisch bedrijf functioneel en economisch niet langer mogelijk. Daarom is de gemeente op zoek gegaan naar een nieuwe functie voor de boerderij.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ben benieuwd of het voor alle leeftijden wordt dit wooncentrum.
    Een afdeling waar alleen jongeren met een niet aangeboren hersenletsel schijnt er in Nederland niet (of bijna niet) te zijn.

  2. 'vroeger' daar nog met mijn pony gestaan.. Een goede bestemming lijkt me. Fijn dat het niet gesloopt wordt oid.

  3. Goed dat de boerderij weer een bestemming krijgt.
    Blijft wel zonde dat het gebied er omheen ondanks vele protesten verpest wordt met een villawijk. De rijken hebben kennelijk weer de macht.
    Extra onbegrijpelijk is dat er niet gebouwd zou worden voordat alle kavels verkocht waren, maar als je nu kijkt zie je hooguit 2 a 3 woningen op dat terrein staan…

  4. Klopt, je hebt helemaal gelijk Arie. Laatst nog even in het 'bos' daar gelopen net als 'vroegah'. Maar ik had toch heel wat liever de mooie weilanden met hier en daar een koe.. Het ziet er erg bijzonder uit die paar huizen en voor de rest lege kavels. Lijkt me ook niet erg leuk om daar te wonen zo!

Reacties zijn gesloten.