Leerlingen Zwolle Zuid actief op Schoolvoetbaltoernooi

Zwolle – De bal voor de voetballende basisschoolleerlingen rolde ook deze woensdagmiddag weer. Dit keer voor de leerlingen van de scholen in Zwolle Zuid. Op de sportvelden van ZAC en de Zwolsche Boys werd er woensdagmiddag voor kwalificatie van de finale van het schoolvoetbal 2012 gestreden. Ruim 800 kinderen deden deze middag mee. De teams van Bron-Matenburcht, Montessori, Klokbeker en Ichthus waren de grote winnaars.

04-04-2012_voetbal_toernooi_zac_02.jpg

Deze woensdagmiddag was de derde voorronde de 42ste editie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor Zwolse basisscholen. De komende weken wordt er op verschillende sportparken in Zwolle gevoetbald om de prijzen. Dit jaar hebben 286 teams zich aangemeld. Dit betekent dat ruim 3.200 kinderen deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi. SportService Zwolle organiseert dit jaar de voorrondes in samenwerking met de voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, ZAC, Zwolsche Boys en SV Zwolle. De afsluitende finale is net als voorgaande jaren in het stadion van FC Zwolle.

04-04-2012_voetbal_toernooi_zac_01.jpg

04-04-2012_voetbal_toernooi_zac_05.jpg

04-04-2012_voetbal_toernooi_zac_06.jpg

Er vinden net als voorgaande jaren vier wijkvoorrondes plaats, verspreid over vier weken en dus ook over vier sportparken. Deze woensdag dus bij ZAC / Zwolsche Boys. De opzet van het toernooi is hetzelfde gebleven. Tijdens de voorrondes wordt er gestreden in vier categorieën, te weten groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes.

04-04-2012_voetbal_toernooi_zac_04.jpg

De twee beste teams van iedere categorie per wijkvoorronde mogen door naar de grote finale in het FC Zwolle Stadion op woensdag 25 april, tijdens de Nationale Sportweek. De scheidsrechters houden de teams ook dit jaar nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en de voetbalverengingen hanteren een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen beoordeeld worden. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-bokaal.

04-04-2012_voetbal_toernooi_zac_03.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Leerlingen Zwolle Zuid actief op Schoolvoetbaltoernooi”

Reacties zijn gesloten.