Brandje in winkel Maagjesbolwerk

Zwolle – Woensdagavond rond 21.50 uur is in een beddenzaak van het Maagjesbolwerk in Zwolle een klein brandje uitgebroken. Het betrof de beddenzaak Hastens / Nestor in het winkelcentrum. De brandweer moest een ruit forceren om binnen te komen.

brand_maagjesbolwerk003.jpg

Een oogetuige meldde dat er een etalagelampje vlam zou hebben gevat. Een brandweerman kon het kleine brandje snel doven. Blussen was niet nodig. Er waren geen gewonden, en de brandweer van Zwolle kon na het kleine incident weer snel inpakken. De eigenaar van de zaak reddeloos achterlatend. De man vond dat het pand vanwege rookontwikkeling geventileerd moest worden, en daarvoor kon de Zwolse brandweer nogmaals uitrukken. De glazenzetter arriveerde even later ook.

brand_maagjesbolwerk001.jpg

brand_maagjesbolwerk002.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ha, dat kan je wel zeggen. Heb alle twitterberichten voorbij zien komen, maar WLZ is mooi eerste met een oorzaak 🙂
  Zooo, nu eerst een b* voor admin 🙂

 2. @keizikei volg mij 🙂 Dan weet je ook wat er op Weblog zal verschijnen en wat niet 🙂 Meestal tweet ik wel of ik ergens op af ga qua 112 ja of nee.

  Deze had ik gemeld dat ik er heen ging 🙂 😀

 3. @Rob,
  dat lampie, was dat een inbouwspot ofzo? Of een soort bedlampje? (ter leering ende vermaek)

  @keizikei
  In Firefox heb ik de yoono sidebar aan staan. werkt perfect – dus ook op zoektermen.

 4. Mooi snel opgelost! Dit had heel anders kunnen aflopen!

  De man vond dat het pand vanwege rookontwikkeling geventileerd moest worden, en daarvoor kon de Zwolse brandweer nogmaals uitrukken.

  Deze snap ik niet helemaal…

 5. @plantje er hing nog veel rook in het pand. Dit is natuurlijk geen pretje voor je bedden (die krijgen dan een brand lucht )

  Om de rook uit het pand te krijgen gebruikt de brandweer een zo genaamde overdruk ventilator. Die zorgt ervoor dat het rook uit het pand word geblazen

Reageer