Prijsvraag rond groene energie en sfeer in Zwolle-Zuid

Zwolle – Duurzame energie is creatief en leuk. Samen met elkaar zaken vormgeven zodat een mooie leefomgeving ontstaat en energie wordt bespaard, ook dankzij technische innovaties. Samen leuke energieke ideeën bedenken voor Zwolle-Zuid die we met elkaar delen om elkaar te enthousiasmeren en voordeel te geven. Buurtenergiegroep Zwolle-Zuid wil zowel wijkbewoners als scholen in Zwolle-Zuid betrekken bij het onderwerp groene energie en sfeer in de buurt. Daartoe heeft de groep een prijsvraag bedacht. Doen u mee? Dat maakt de wijk nog gezelliger en duurzamer.

Buurtenergiegroep: "Als we allemaal onze specialiteiten, deugden en talenten inzetten voor een gezamenlijke taak gebeurt er een wonder. Te denken valt aan energiebesparing, groene energie, energieopwekking in en voor de buurt, buurtvergroening, een mooiere leefomgeving, meer eetbare planten en bomen. Ook stimuleren we met deze prijsvraag graag meer sociale verbondenheid en samenwerking, meer vreugde en inspiratie. Het beter omgaan met elkaar en een groenere leefstijl in het algemeen helpen we graag ontwikkelen. Kortom, waar krijg je energie van? We zien als meerwaarde het inzetten van deugden als bv samenwerking, vriendelijkheid, je inzetten voor de hele gemeenschap en niet alleen voor jezelf."

Ideeën kunnen dus gaan over samenleven, gebouwen, wonen en de openbare ruimte. "Wij weten dat er veel mensen zijn die goede ideeën hebben om samen goede dingen te doen voor de wijk. Die weinig energie kosten of groene energie en huishoudgeld besparen. Dat is mooi! Kunnen jullie wat steun gebruiken met jullie idee? Wij helpen graag." Let op: de sluitingsdatum van de prijsvraag is al op 23 april! Alle kinderen en volwassenen van Zwolle Zuid kunnen meedoen aan de prijsvraag.

De prijsvraagformulieren kunnen worden ingediend door een groep van minstens 3 inwoners van Zwolle Zuid. Het prijsvraagformulier is te vinden op de website: http://www.synergiekzuid.nl/

Ingevulde formulieren kun je mailen naar buurtenergiedroom@gmail.com of brengen bij Biolokaal in de Van der Capellenstraat 57. De 3 groepen met het leukste idee krijgen ondersteuning bij de uitvoering ervan.

De bedrijven en instellingen die de ondersteuning sponseren zijn: Natuur en Milieu Overijssel, Milieuraad Zwolle, Transition Town Zwolle en woningcorporatie SWZ. De organisatie is in handen van de werkgroep Buurtenergie Zwolle Zuid. De ingeleverde ideeën worden op de website http://www.synergiekzuid.nl geplaatst zodat alle Zwollenaren ze kunnen bekijken en het liefst ook overnemen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Eerst beginnen de mensen op te voeden om de wijk netjes te houden in Zwolle Zuid.Een schone leefomgeving kan dan alleen gehaald worden.Als ik zie wat er dagelijks in de wijk door de mensen van zich af gesmeten wordt vind ik dat droevig.En dit terwijl er afvalbakken genoeg hangen.De Jena XL school in zuid daar als de jeugd pauze heeft gaat men in het warepark hun hapje en drankje nuttige vlakbij de afvalbak maar als ze terug naar de klas moeten licht het grasveld naast de school bezaaid met pakjes en blikjes.Niets wordt in de afvalbak gedaan.Diverse mensen uit de wijk zie ik dagelijks lopen met de winkelwagentjes van AH naar huis en woeden daar naast huis in de tuin gepleurd.En zo kunnen we nog wel even doorgaan.Nee als je het weer netjes wil hebben met een goede sfeer er omheen dan moeten de mensen eerst een wil hebben wat aan hun normen en waarden te verbeteren

Reageer