Snelheidscontroles op klachtlocaties

Zwolle – Op woensdagmiddag 4 april werd er aan de Pilotenlaan en de Jofferenlaan een snelheidscontrole gehouden.

Deze locatie is een zogenaamde klachtlocatie ivm subjectieve verkeersonveiligheid. Er werd tien keer bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid (30 km/h). De hoogst gemeten snelheid betrof 67 km/h. Door de overige weggebruikers werd er positief gereageerd op de snelheidscontrole.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Dat zouden ze meer moeten doen……….

  Woon zelf in Pottenbakkerstraat/ Koperslagerstraat stadshagen, zelfs de bussen van de stadsdienst denderen daar met dik 50 km/pu voorbij, terwijl het toch een 30 km gebied is. Wanneer zijn wij aan de beurt?????:D

 2. Aan de Belvederelaan heb ik ook een klacht gehoord van veel te hard rijden. Daar schijnt steeds dezelfde auto met een rotgang van ongeveer 80 tot 100 km ph door de straten te scheuren…

 3. Ik las dat de wijkagenten meelezen voor de suggesties, nou bij deze:

  – voorrang verlenen aan fietsers die van rechts komen op de Weidesteenlaan en op de Voorsterweg. Je krijgt het zelden, terwijl er nog wel van die (lelijke) inlegvlakken in de weg gelegd zijn om te benadrukken dat fietsers van rechts voorrang hebben.
  – schijtende honden op grasveldjes langs de Rozenweg. Heb al vaak mensen er op aangesproken, maar het ligt er nog steeds bezaaid met drollen. (Wordt daar ?berhaupt wel eens op bekeurd?)

  En die stadsbussen waar Stap het over heeft, herken ik ook.

  Zo, dat is er weer uit… Nu weer vrolijk verder dit Paasweekeinde… 🙂

Reageer