Paashaas reikt Zwolse VO-fiets uit bij obs De Krullevaar

Zwolle – In het kader van de overstap van basisschool naar het Voortgezet Onderwijs heeft Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) donderdag 5 april een nieuwe fiets -waar je immers mee naar het VO moet-, uitgereikt aan Thomas van den Nieuwenhoff uit groep 8 van obs De Krullevaar in Zwolle.

paashaas_6.jpg
Foto's : John Beumer

Thomas kreeg de fiets omdat hij heeft meegedaan aan de jaarlijkse Zwolse VO-fietsroute en de bijbehorende prijsvraag had gewonnen. De fiets werd dit jaar uitgereikt door de Paashaas! De Paashaas reikte de fiets uit Uit de mond van honderden leerlingen klonk op het schoolplein het schoollied van De Krullevaar. Daarna kwam -tot ieders verrassing- de paashaas op een splinternieuwe fiets, met een mand vol eieren, het plein op. De Paashaas had bijzonder nieuws, de fiets bleek namelijk voor Thomas uit groep 8, die de fiets glunderend en dolblij in ontvangst nam!

paashaas_2.jpg

paashaas_5.jpg

De Zwolse VO-fietsroute

De Zwolse VO-fietsroute, speciaal voor groep 8 leerlingen, leidt langs alle openbare scholen van het voortgezet onderwijs in Zwolle: De Thorbecke Scholengemeenschap, het Gymnasium Celeanum en de Van der Capellen scholengemeenschap. De route is uitgezet door OOZ, om zo de kinderen alvast kennis te laten maken met de verschillende scholen en -niet te vergeten- de route er naar toe!

Nu de uitslagen van de Eindtoets Basisschool van CITO bekend zijn en de aanmeldingen voor het voortgezet onderwijs op 1 april verstuurd zijn, komt de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs steeds dichterbij. Voor de groep 8 leerlingen was dit een mooi moment voor de prijsuitreiking van de Zwolse VO-fiets!

Artikel delen:

Reageer