Uniek kennisevenement voor .NET-fans in Zwolle

Zwolle – Het Zwolse IT-bedrijf Seven Stars, de Christelijke Hogeschool Windesheim en Microsoft  organiseren op donderdag 26 april het kennisevenement ‘Zwolle Shares .NET’. Een uniek evenement waarbij de nadruk ligt op de verbinding en kennisdeling tussen onderwijs en het bedrijfsleven. 

“De meeste IT-studenten in onze regio vertrekken na het afronden van hun opleiding naar het westen. Daar zijn de grote carrièrekansen, luidt de overtuiging. Waar velen zich niet van bewust zijn, is dat er in Zwolle en de rest van het noordoosten van Nederland ook veel kansen bij werkgevers liggen. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat vooraanstaande bedrijven in de buurt die software ontwikkelen met Microsoft-technologieën”, zegt Niels Moelard, commercieel manager bij Seven Stars, specialist als het gaat om detachering en werving & selectie van ICT-ers en het realiseren van ICT-toepassingen.

Om studenten, werkgevers en andere specialisten op het gebied van Microsoft bij elkaar te brengen, organiseren Hogeschool Windesheim, Microsoft en Seven Stars het evenement ‘Zwolle Shares .NET’. De bijeenkomst staat in het teken van de ontwikkelingen bij Microsoft en geeft de aanwezigen de kans om te netwerken en kennis te delen. “Kennis maakt macht. Delen geeft kracht. Wij geloven in het delen van kennis om het kennisniveau in de regio een boost te geven. Bovendien is het fantastisch om met vakgenoten te kunnen spreken over je passie. En voor studenten is dit een perfecte kans om laagdrempelig met vakgenoten in contact te komen”, zegt Moelard.

Moelard onderstreept hoe uniek dit evenement is, zeker voor deze kant van het land. “Dergelijke bijeenkomsten zijn meestal gericht op professionals of op studenten. De combinatie van bedrijfsleven en studenten waarvoor wij hebben gekozen vinden wij juist erg krachtig. Daarom hebben wij vanuit Seven Stars samen met Windesheim en Microsoft het initiatief genomen om dit op te zetten.

”Tot de genodigden van het evenement behoren ontwikkelaars, consultants, projectleiders en architecten uit de regio. Bovendien worden via Windesheim studenten uitgenodigd. Daarnaast kunnen andere belangstellenden uit het vak zich aanmelden via www.zwolleshares.net. Er is in totaal ruimte voor honderd deelnemers.

Tijdens de bijeenkomst, die wordt gehouden in de Geert Grote Zaal van Windesheim, worden drie nieuwe ontwikkelingen van Microsoft besproken. Deze sessies worden onder andere gegeven door niemand minder dan de Nederlandse Microsoftgoeroe Martin Tirion. “Hij vertelt over Windows 8, Windows Phone komt aan bod en we bespreken een innovatief project met Umbraco in Windows Azure.”

Seven Stars, Windesheim en Microsoft zien het evenement ‘Zwolle Shares .NET’ als de start van een reeks evenementen waarin netwerken en kennisdeling in de regionale ICT-sector centraal staan. Op www.zwolleshares.net kunnen geïnteresseerden zich aanmelden en het programma bekijken.

Artikel delen:

Reageer