Groene Karavaan op bezoek bij Zwolse basisscholen

Zwolle – Wat kun je in een tuin verbouwen? In welk hok leeft een cavia het liefst en wat heb je nodig voor een hip bloemstuk? Het vmbo van De Groene Welle in Zwolle geeft de komende maanden leerlingen van tien basisscholen in Zwolle het antwoord op alle vragen, die gaan over de groene omgeving om ons heen. Met De Groene Karavaan laat De Groene Welle zien en ervaren hoe divers het groene onderwijs is en brengt ze het groen op een moderne manier terug in de stad.
In het project wordt samengewerkt met Zwolle Gezonde Stad en Natuur- en Milieueducatie Overijssel. De Groene Karavaan bezoekt in april en mei twaalf basisscholen in Zwolle. Na afloop van het bezoek ontvangt de basisschool een zogenaamde vierkante meter tuin. De basisscholen scholen doen al mee aan het project ‘Ik lekker Fit !?” en/of de minilessen op de Groene Welle. Het project ‘Ik lekker Fit!?’, onderdeel van het programma Zwolle Gezonde Stad, sluit naadloos aan bij dit thema van De Groene Karavaan. Zwolle Gezonde Stad is het Zwolse programma waarbij iedereen in de stad en de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
Veel kinderen eten onvoldoende groente en fruit per dag. De vierkante meter tuin kan bijdragen aan een positieve houding van kinderen en ouders ten aanzien van groente- en fruitconsumptie. Meer info www.groenewelle/karavaan

Artikel delen:

Reageer