Voetbaltoernooi voor jongeren met beperking bij WVF

Zwolle – Jongeren met een beperking die een potje willen voetballen, kunnen op woensdagmiddag 18 april terecht op sportpark De Weide Steen van WVF. De voetbalvereniging biedt deze mogelijkheid aan in samenwerking met SV Zwolle en WRZV De Boog. Het toernooi wordt gehouden tussen 13.00 uur en 16.00 uur en is vooral bedoeld voor kinderen in de leeftijd tot ongeveer 14 jaar

Voor jongeren met een beperking was er tot voor kort geen specifiek aanbod om te voetballen op het veld. Dat deed SV Zwolle, WZRV De Boog en WVF ertoe besluiten dit handen en voeten te geven. Concreet uitvloeisel bij WVF is dat er door jongeren met beperking nu ook op de vrijdagmiddagen lekker een potje gevoetbald kan worden. Wie belangstelling heeft om als speler mee te doen aan het toernooi kan zich aanmelden via de website van WRZV De Boog (www.wrzvdeboog.nl), bij Bert Klaassen, voorzitter WRZV De Boog (06-51550528), of Rob Ruijsch (06-50225201) van voetbalvereniging WVF.

Nooit meer buitenspel

WRZV De Boog organiseert al twintig jaar voetbalactiviteiten voor voetballers met een beperking. De meeste activiteiten vinden plaats in de WRZV-hallen. Toen deze club het aanbod G-voetbal wilde vergroten, zocht en vond het een luisterend oor bij SV Zwolle en WVF. Naast het reguliere aanbod op de vrijdagmiddagen, zijn er twee toernooien waarvan die op 18 april er één is. Ruijsch: "Ons motto is nooit meer buitenspel. Het is een genot om deze kinderen, die met zoveel plezier sporten, te leren voetballen. Ze vallen bij ons niet meer buiten de boot. Ken je iemand die wil voetballen? Kom dan gerust langs op 18 april of op een vrijdagmiddag. Gewoon doen."

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer